“Hipsteriţa” CSM, inconfundabila judecătoare Andrea Chiş: 12.967 de euro pe lună, bani publici

1
164

Într-un interviu pentru clujust.ro, în 2014, judecătoarea mărturisea că din copilărie şi-a dorit să fie paraşutist. Părinţii n-au lăsat-o, dar după ce a ajuns la maturitate şi-a îndeplinit tot ce a visat: s-a apucat de paraşutism, are brevet pentru scufundări, are carnet de motociclist şi a făcut şi bungee jumping.

clujust.ro
clujust.ro

În CSM, judecătoarea Chiş s-a remarcat în ultimul timp prin poziţionări controversate, prin atitudini şi declaraţii împotriva investigării magistraţilor pentru potenţiale fapte ilegale, prin atacuri la adresa altor judecători, prin susţinerea unor fake newsuri de pe siteuri dubioase, prin atacuri la adresa unicii autorităţi de jurisdicţie constituţională din România, prin poziţionări talibane, inclusiv publice, şi prin susţinerea indirectă a unor blocaje chiar în activitatea CSM, garant constituţional şi legal al independenţei justiţiei, potrivit art. 133 din legea fundamentală.

În tot acest timp, judecătoarea Chiş a câştigat “substanţial” de pe urma “activităţii” sale, fiind plătită din bani publici, veniturile totale ale judecătoarei Chiş, de la stat, împărţite lunar, ridicându-se la suma de 12.967 de euro în anul 2018.

Astfel, judecătoarea Andrea Annamaria Chiş, membru al Secţiei de judecători a CSM are potrivit declaraţiei de avere din iunie 2019 din hotărâri judecătoreşti de la Curtea de Apel Cluj, din venituri ca lector universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş Bolyai Cluj, din indemnizaţie, din voucher de vacanţă, din diferenţe de salarii, din diurnă delegări interne, externe, diurnă detaşare, transport şi alocaţie pentru locuinţă, venituri de 12.967 euro pe lună în 2018.

Judecătorul Chiş mai deţine un teren de 362 mp în Cluj, un apartament într-o casă de locuit în Cluj, o motocicletă şi 29.890 de lei şi 65.004 de euro în conturi bancare.

clujust.ro

Acum 2 zile, judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj, Adina Daria Lupea, a acuzat-o pe judecătoarea Chiş, prin postări pe reţeaua de socializare Facebook, că “şi-a solicitat decizie de pensionare din postura de membru CSM, cu indemnizaţie de CSM, plus diurnele, deplasările şi tot ce se adaugă la această demnitate”, din această postură “se poate calcula o pensie de la vreo 25.000 de lei în plus net”, iar ulterior “judecătoarea Chiş cere diminuarea pensiilor magistraţilor de scaun în activitate”. Judecătoarea Lupea a postat ca probă şi mesajele transmise recent de judecătoarea Chiş pe forumurile magistraţilor.

Potenţiala reducere, impozitare, limitare a veniturilor uriaşe ale magistraturii, mai ales a veniturilor din pensii speciale, a întâmpinat o opoziţie vehementă şi proteste din partea acestei caste, ajungând la nivelul în care magistraţii se ceartă între ei pe veniturile uriaşe, se acuză de diverse manevre subterane, un exemplu în acest sens fiind chiar războiul Lupea- Chiş, judecătoarea Chiş fiind chiar naşa de botez a copilului judecătoarei Lupea, după cum aceasta din urmă a mărturisit public.

1 comment

  1. Diana 27 iunie, 2020 at 00:15 Răspunde

    cucoana asta realizeaza venituri din mai multe locuri asa ca vorbeste usor!Magistratii lucreaza din greu la dosare- probe,studiu,motivari etc. ,in conditii de risc specific – pina tirziu,in noapte, in orele de program precum si in toate zilele de simbata si duminica;le este afectata sanatatea,isi neglijeaza familia , multi isi distrug ochii . Pensia de serviciu este legal stabilita , nu este un privilegiu ci o rasplata bine meritata pentru munca .

Lasă un răspuns