
Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului București, Georgiana Iorguță, cea care a încuviințat ieri cererea de arestare a DNA pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este cea care a semnat și mandatele de supraveghere tehnică în același dosar, arată surse din Justiție.
Practic, judecătorul Iorguță a aprobat arestarea cerută de DNA în același dosar în care tot el, cu doar câteva zile înainte, a dispus și măsurile de supraveghere tehnică, în baza unei solicitări DNA, făcute în urma unui denunț pe care se bazează tot dosarul, și acel denunț fiind făcut cu câteva zile înainte. Astfel, judecătorul – prin încuviințarea măsurii preventive – și-a judecat propriile măsuri de supraveghere dispuse în dosar, aspect neprocedural, lipsit de obiectivitate și de imparțialitate.
De altfel, controverse există și în privința pronunțării deciziei de arestare preventivă a fostului ministru al Sănătății de către judecătorul Tribunalului București. Aceasta s-ar fi făcut ulterior știrilor din presă care anunțau deja decizia de arestare preventivă.
În cauza Pintea au existat mai multe mandate de supraveghere tehnică aprobate de același judecător pentru DNA, în fapt supravegherea tehnică fiind pusă în executare prin cablarea denunțătorului, inculpat în cauză, prins în alt flagrant, Mihai Costea, aflat în libertate, care ieri se întâlnea și cu fiul lui Pintea, la cererea senatorului Liviu Pop.

Întreg dosarul Pintea a fost instrumentat în doar câteva zile, în mare viteză, de către procurorul secției a II-a a DNA, Marian Drăgulescu.
Georgiana Iorguță, judecător de penal al Tribunalului București, a intrat de-a lungul timpului, judecând, de exemplu, în cauzele Bogdan Olteanu, dosarul Loteria II, Dan Voiculescu/contestație la decizia pe ICA, Giga TV, fiind o adeptă a arestărilor și condamnărilor grele.
Georgiana Doina Iorguță a devenit în mai 2006 procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru ca în noiembrie 2013 să devină judecător la judecătoria Ploiești cu menținerea gradului profesional corespunzător tribunalului.
Georgiana Doina Iorguță, ajunsă ulterior judecător al Tribunalului București/Secția Penală, și judecător de drepturi și libertăți, este din Ploiești, unde deține o casă, iar potrivit declarației de avere are 2 credite de 113.455 lei și 25.300 de lei, un salariu de 12.268 lei (2610 euro) lunar.



Soțul său încasează salarii confidențiale de la SC Baupartner SRL, SC Smart Control SRL și SC Romsys SRL, ultima firmă controversată de IT, aflată în cauze DNA, având contracte de-a lungul timpului inclusiv cu serviciile de informații.
Procurorul de la Secția a II-a a DNA, Marian Drăgulescu, este cel care a instrumentat cauza Salcia/porcii lui Dragnea, venit de la PÎCCJ și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, adus în DNA de ”echipa Cristian Ban”, care l-a susținut în funcția de procuror șef DNA și pe Crin Nicu Bologa.
Vineri, într-o acțiune neprocedurală, procurorul șef DNA, Crin Nicu Bologa, într-o declarație publică făcută pentru Hotnews, a anunțat flagrantul în cazul Pintea și a dat detalii din dosar, chiar înainte ca fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, să fie audiată de DNA, în dosar neexistând nici măcar procesul verbal de constatare a acțiunii flagrante, obligatoriu potrivit CPP.
După ce a instrumentat dosarul cu porcii, Marian Drăgulescu a fost adus în 2017 în DNA.
Marian Drăgulescu, un procuror șters, fără condamnări spectaculoase de-a lungul timpului, care a instrumentat tot cazul Pintea în doar câteva zile, doar în baza unui denunțător care a ajuns tot la el, este membru al Asociației Procurorilor din România, deține 2 terenuri în satul Racovița din Dâmbovița, 10.078 de lei la BCR, 79.000 de lei tot la BCR, 1.859 lei la BRD, 2 asigurări de pensie la Aefon și Allianz- de 50.000 de lei și 20.000 de lei, iar de la DNA câștigă 14.329 lei pe lună. Adică 3.048 de euro lunar.
Pe lângă salariu, procurorul Drăgulescu mai are chirie și plătită de DNA, din bani publici, de 2670 lei (568 euro) și și-a luat și vouchere de vacanță tot din bani publici, în 2018, de 1450 lei.
Soția sa procurorului a încasat 56.029 de lei în anul 2018 de la SC Premier Restaurants SRL și un stimulent de reinserție întoarcere din creștere copil de 7608 de lei, potrivit declarației de avere depusă de Drăgulescu.