Pandemia dezvăluie că nemţii nu prea ştiu să gătească. Deutsche Welle

0
64

Pandemia de coronavirus dezvăluie slabele abilități de gătit ale germanilor, arată Deutsche Welle astăzi.

Germanii se bazează pe mâncarea rapidă și mâncarea preparată în prealabil iar acest obicei le-a lăsat abilități culinare limitate atunci când au nevoie cel mai mult de acestea, a spus un grup din industria alimentară.

Însă germanii se strâng în supermarketuri și redescoperă cărțile de bucate.

Federația Germană a Industriilor Alimentare și a Băuturilor (BVE) a declarat că pandemia coronavirusului a expus abilitățile slabe de gătit ale germanilor.

“Știm de ani de zile că competența de gătit a scăzut drastic în Germania”, a declarat agenția de știri DPA directorul general BVE, Christoph Minhoff.

Dar cum distanțarea socială a închis restaurantele și ţinut locuitorii departe de stradă, germanii au luat calea magazinelor alimentare și s-au întors în bucătărie.

„Oamenii, mai degrabă dramatic, obligați să se bazeze pe propriile lor abilități culinare acum, când ofertele de la restaurantele fast-food, standurile cu cartofi prăjiți și restaurantul italian din colț nu sunt o opțiune”, a spus Minhoff.

„Acum oamenii stau în supermarketuri și se întreabă: „OK, cum fac eu de unul singur un burger ? ”, a adăugat Minhoff.

Nu pot găti iar secțiunea cu produse congelate este goală.

El a spus că acest fenomen explică lipsa anumitor produse din supermarketuri în primele etape ale crizei coronavirusului.

Șeful BVE a susținut că multe persoane s-au obișnuit să mănânce mâncare pregătită în prealabil, de la restaurante cu fast-food, cafenele sau brutării, pentru că societatea germană lucrează intens.

La începutul acestei luni, doi editori de reviste germane au declarat pentru dpa că au înregistrat o cerere crescută de publicații pentru gătit, în special cele vândute direct la supermarketuri, în urma pandemiei coronavirusului.

Făina la mare cerere

Populară platformă de gătit online “Chefkoch.de” a înregistrat și trafic în creștere, potrivit dpa.

“Traficul pe care l-am primit a fost la cota pe care o înregistrăm în mod obișnuit în perioada Crăciunului, cea mai aglomerată perioadă a anului”, a spus Arne Wolter, Chief Digital Officer al Gruner + Jahr, compania publică din spatele Chefkoch.

Printre rețetele cele mai vizionate de pe Chefkoch s-au numărat clătitele și pâinea, dar și aluatul de pizza, cheesecake-ul și lasagna, a declarat compania pentru dpa.

Chiar dacă brutăriile din Germania au rămas deschise, lipsa de făină și drojdie a devenit, de asemenea, obișnuită în timpul blocajului din cauza coronavirusului.

Luna trecută, în primele două săptămâni de blocare a Germaniei, cererea de făină a crescut cu 200%, iar amestecurile de pâine au înregistrat un vârf de 330%.

De asemenea, foarte mulţi germani au cumpărat paste și orez, produsele respective înregistrând o creștere a cererii de 170%, respectiv 179%. Prin comparație, creșterea cererii de hârtie igienică a fost sub toate aceste alimente, respectiv la 118%.

“Orice ar putea ţine mult timp și este, de asemenea, cât mai ușor de gătit, este acum la cerere”, a spus Minhoff.

Șeful BVE a spus că speră că coronavirusul îi ajută pe germani să câștige mai multă apreciere pentru mâncarea gătită acasă.

„Atunci când vezi cât de mult munceşti ca să prepari o masă echilibrată și gustoase, poți avea o abordare cu totul nouă”, a spus Minhoff.

În acelaşi timp, în altă parte a globului pâmântesc, şeful echipei care se ocupă de bolile infecţioase din Shanghai a sfătuit oamenii să aleagă micul dejun occidental- bazat pe consumul de ouă şi lapte– care conţin proteine şi ajută la formarea de anticorpi, în dauna micului dejun tradiţional chinezesc, bazat pe terci, anunţ care a provocat multe dispute în China.

Lasă un răspuns