Muşamalizare a SPP. Pahonţu a ASCUNS accidentul ministrului Bode şi numele şoferului SPP. UPDATE

1
201
UPDATE. Instituţia condusă de Lucian Pahonţu a admis la multe zile după accident că maşina în care se afla ministrul Lucian Bode şi care a fost implicată în accidentul care a rănit persoane- aparţinea SPP şi era în misiune cu semnalele acustice și luminoase pornite. În ciuda faptului că s-au încălcat toate prevederile legale, SPP spune că “regretă disconfortul creat participanților la trafic”. SPP încearcă să invoce legal caracterul clasificat al misiunii în care ofiţerii SPP au încălcat legea, pentru a tărăgăna ancheta penală, şi face eforturi să-l scape pe ministrul Bode. SPP este deranjat că opinia publică şi presa fac comparaţii între cazul Gabriel Oprea şi cazul Lucian Bode, deşi ultimul caz are condiţii agravante pentru SPP.

„Orice instituție militară este obligată să raporteze Parchetului Militar orice incident. SPP nu ne-a raportat acest incident, astfel că joi dimineață am trimis o adresă oficială, dar nu ne-au răspuns nici la aceasta. În aceste condiții, Parchetul Militara va face verificări și în privința neraportării acestui accident de către SPP”, a declarat pentru HotNews.ro, Bogdan Pîrlog, prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Bogdan Pîrlog a declarat pentru Hotnews că va face verificări în acest sens, în legătură cu lipsa raportării de către SPP şi cu ascunderea numelui şoferului SPP.

Maşina Volkswagen Touareg care a provocat accidentul în care au fost rănite persoane şi în care este implicat ministrul Transportului, Lucian Bode, era a SPP, avea sirenă şi girofar şi era condusă de un ofiţer SPP. Accidentul a fost filmat de către un motociclist, imaginile arătând că maşina SPP circula pe contrasens şi depăşea în viteză şi în mod constant banda continuă.

Surse judiciare arată că SPP încearcă să muşamalizeze acest accident, iar tentaculele directorului SPP se întind până în Justiţie, Pahonţu având relaţii în zona procuraturii, a CSM, prin serviciile care depăşesc cadrul legal pe care le face multor procurori, deşi conduce o instituţie pe bani publici, ale cărei bugete sunt mărite constant.

Controversatul Lucian Pahonţu este de 15 ani la conducerea SPP, fiind menţinut în funcţie atât de Traian Băsescu cât şi de Klaus Iohannis pentru slugărnicie şi pentru aceleaşi servicii controversate pe care le face în numele lor, preşedinţii României nedorind să fie expuşi, tocmai de aceea îl folosesc pe Pahonţu.

SPP nu este la primul scandal de amploare. Sub Lucian Pahonţu, SPP s-a implicat în zona politică, de Justiţie, în presă, a muşamalizat scandalul bani CAR din SPP- tot graţie relaţiilor nelalocul lor din Justiţie iar de curând chiar prim adjunctul SPP, Gabriel Creţu, a fost prins de DIICOT consumând droguri, la reuniuni organizate de fostul şef al DIPI, Gelu Oltean.

1 comment

  1. Mogos Marian 4 septembrie, 2020 at 14:12 Răspunde

    Câte încălcări a… Au fost raportate,! Aveți vre o lista?!
    În anul 2009, RDM aprobat prin Ordinul M64, emis la 0603.2009 de către ministru Apărării Naționale, NU era aplicabil și la JANDARMI.
    AXESTUA fiind militari în cadru MAI., cu toate acestea, eu personal am făcut demersuri… Însă…
    Încă am acte dar ce sa vezi… Nimeni nu a luat în considerare, nici parchetul militar, nici corpul de control al m. A. I. Nimeni…

Lasă un răspuns