3 sesizări de neconstituționalitate sunt depuse la CCR pe legile PSD și PNL care bagă SRI în Justiție

0
82

Avocatul Poporului, Renate Weber, Secțiile reunite ale ÎCCJ și peste 50 de parlamentari ai partidului condus de Ludovic Orban și AUR au depus sesizări la CCR pe neconstituționalitatea modificărilor Codului Penal și Codului de Procedură Penală prin care coaliția PSD-PNL n-au pus prag la abuzul în serviciu, au băgat SRI în Justiție și au transformat avocații din penal în “parteneri SRI”.

Motivele contestațiilor depuse la CCR sunt însă diferite.

De exemplu, ÎCCJ a contestat neconstituționalitatea mai multor modificări din CP și CPP, în timp ce Avocatul Poporului a contestat doar neconstituționalitatea CPP.

În esență, Avocatul Poporului precizează câte decizii CCR au încălcat modificările votate de PSD și PNL și explică pe larg drepturile și libertățile constituționale încălcate.

Citiți aici contestația Avocatului Poporului (dublu click).

Trebuie precizat că la momentul deciziei în coaliție pe votarea celor 2 proiecte de lege vădit neconstituționale, lideri ai PSD și PNL ar fi sunat la CCR pentru a se asigura că primesc de acolo „undă verde”.

Potrivit configurației politice a CCR, coaliția se poate baza pe 6 din cei 9 judecători constituționali.

De asemenea, trebuie subliniat că asociațiile de magistrați, vocale de-a lungul anilor precedenți pe tema neimplicării serviciilor de informații în Justiție, de data aceasta n-au reacționat, asociațiile cerându-i o întâlnire liderului PSD, Marcel Ciolacu, pe tema pensiilor speciale.

CCR n-a stabilit încă termen de judecată pe cele 3 sesizări neconstituționalitate pe CP și CPP.

Liderii PSD și PNL ar fi intervenit deja (ilegal) la CCR ca să bage SRI în Justiție și să nu pună prag la abuz în serviciu. Haos și în CCR: persoane decedate sunt citate de judecători ca să se prezinte la instanța constituțională

Marcel Ciolacu (PSD) a băgat SRI în Justiție iar Justiția tace pentru că i-a cerut întâlnire lui Ciolacu ca să-l roage să nu-i taie pensiile speciale (document)

Lasă un răspuns