Zgomotul oalelor și tigăilor îl disperă pe Macron. Folosește legi antitero

0
91

Protestele anti-reforma pensiilor au ajuns să-l dispere pe președintele Franței, Emmanuel Macron. Pe unde merge, dă de protestatari furioși. Îl huiduie, în jignesc, fac multă gălăgie, îl boicotează, oamenii sunt furioși și violenți iar cota de încredere a președintelui Franței a scăzut cu 5% sub Marine Le Pen și a ajuns, astfel, la 42%.

Emmanuel Macron este criticat că este arogant, oamenii îi cer demisia și, de ceva timp, protestele au căpătat accente inedite. Oamenii folosesc cratițe și tigăi ca să facă un zgomot infernal pe unde ajunge președintele Macron.

Ieri, Macron le-a spus protestatarilor care l-au și jignit că tigăile și cratițele nu vor duce Franța înainte. Protestatarii i-au tăiat curentul președintelui, în timp ce acesta vizita o fabrică în Alsacia. L-au lăsat pe întuneric.

Azi, Macron a mers în comuna Gange din Herault ca să vorbească despre educație și ruralitate. Însă protestatarii au avut parte de o surpriză.

Un ordin al prefecturii a fost dat ca să se interzică oalele și tigăile la protestele din Gange pregătite pentru vizita lui Emmanuel Macron. Iar ordinul se bazează pe prevederile legilor antiteroriste, arată jurnaliștii francezi. Ca atare, protestatarii au fost controlați la sânge de autorități dacă au prin genți sau rucsacuri oale și tigăi pe care vor să le folosească la manifestație.

Cu toate acestea, oamenii au protestat în continuare, au fost altercații cu Poliția care în ultimele săptămâni arestează oameni pentru motive aberante, inclusiv dacă-l critică pe Facebook pe Macron.

Ordinul antiterorist împotriva tigăilor și oalelor – este ilegal, spun protestatarii. Are o singură funcție: să prevină riscul de terorism și nu să-l protejeze pe președinte de huiduielile cetățenilor săi.

Ordinul interzice folosirea tuturor „dispozitivelor portabile care pot produce sunet”, pentru că zgomotul oalelor și tigăilor îl enervează pe Macron. Jandarmii, spun ziariștii, au primit instrucțiuni să interzică utilizarea cratițelor în satul Gange. „Am auzit un jandarm raportând acest lucru șefului său”, au relatat jurnaliștii francezi.

Lasă un răspuns