După Rusia, şi China sare în ajutorul SUA. Trimite 1000 de ventilatoare doar în New York

0
84

În urmă cu 3 zile, o aeronavă a Armatei Ruse a aterizat pe Aeroportul Internaţional Kennedy din New York. Avionul gigant AN-124 avea o încărcătură de 60 de tone: ventilatoare, măşti, aparate de respiraţie şi alte materiale sanitare necesare ca SUA să facă faţă focarului de nou coronavirus care s-a extins pe tot teritoriul său.

Ajutorul umanitar din partea Rusiei a venit după o discuţie telefonică dintre preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin, SUA având cea mai mare rată de infecţie din lume şi depăşind 1400 de decese pe zi.

În acest moment, SUA au 306.750 de infecţii, peste 8300 de decese înregistrate şi o rată în creştere de 26 de morţi pe milionul de locuitori, administraţiile statelor americane nefăcând faţă pandemiei.

Tot în urmă cu câteva zile, preşedintele Donald Trump l-a sunat şi pe preşedintele Chinei, Xi Jinping cu care a discutat, după cum a mărturisit public, mai mult de o oră.

În urma competiţiei dintre statele americane pe materiale medicale, China va trimite 1000 de ventilatoare numai către New York, după cum a declarat aseară guvernatorul democrat, Andrew Cuomo, care a mulţumit Chinei.

De asemenea, Armata SUA va trimite mii de soldaţi în New York să ofere asistenţă în oprirea extinderii bolii.

https://twitter.com/A_Osborn/status/1245584129837547521

Lasă un răspuns