Erdogan trece pe mașini electrice

0
85

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei aflat în campanie electorală pentru un nou mandat, a devenit și primul proprietar al primei mașini electrice produsă în Turcia.

SUV-ul Togg este primul vehicul electric produs vreodată de industria auto din Turcia. El va fi disponibil cu tracțiune spate, cu un motor electric de 147 kW (200 CP), dar și cu tracțiune integrală cu două motoare care împreună vor oferi 294 kW (400 CP).

Cu motorizarea mai puternică, SUV-ul va atinge 100 km/h în 4,8 secunde.

Turcia a început producția SUV-ului electric Togg anul trecut, la uzina din Gemlik, în provincia Bursa, la sud-est de Istanbul.

Încă din noiembrie 2022, linia de asamblare a fost pregătită pentru producția de serie. Lansarea pe piață în Turcia era programată pentru martie 2023.

Togg (Automobile Joint Venture Group) se așteaptă să finalizeze calificarea tehnică și certificarea la standardele europene pe parcursul primului trimestru al anului 2023.

Specificațiile primului SUV electric Togg, arată că opțiunile de baterie vor oferi o autonomie între 300 km și 500 de kilometri. Producția de baterii va avea loc tot la Gemlik prin intermediul asocierii sale cu un producător chinez de baterii.

Lasă un răspuns