Serviciul Român de Informaţii, de râsul renilor lui Moş Crăciun

0
54

Deşi postată astăzi, la 7.16 dimineaţa, în ziua de Crăciun, pe pagina de Facebook a SRI, cu urarea “Sărbători fericite tuturor curioşilor” şi cu simbolul instituţiei, dorind a fi o imagine/realizare/idee inedită şi o urare originală pentru toţi românii şi utilizatorii reţelei Facebook, imaginea nu aparţine SRI, ci furnizorului american de fotografie Shutterstock din New York, are ID, se numeşte “Children peeking around the corner at Santa Claus having a snack” şi este realizată de Diane Diederich, fiind în portofoliul acesteia care a realizat mai multe fotografii similare şi de sezon.

Fotografia ultilizată de SRI, care aparţine de fapt furnizorului american de fotografii Shutterstock, poate fi descărcată de oricine după ce utilizatorul se înregistrează gratuit, costă 2,90 euro şi are posibilitate de a fi editată. Ceea ce SRI a şi făcut, aplicându-şi ulterior sigla instituţiei, adaptată la sezon, şi câteva cuvinte.

Spre deosebire de SRI care descarcă poze de pe internet, servicii de informaţii ca CIA sau FBI postează mereu pe reţelele de socializare instituţionale imagini sau momente inedite şi originale, adaptate momentului, oferind publicului o altă perspectivă.

Săptămâna trecută, Guvernul Ludovic Orban a majorat din nou bugetul din bani publici al SRI, acesta crescând cu 10,8% în 2020, ajunge la 2,68 miliarde de lei (peste 570 de milioane de euro) şi se măreşte continuu în ultimii ani.

Lasă un răspuns