Iranul îl plânge pe Soleimani şi cere răzbunare. Liderul suprem, în lacrimi

0
65

Milioane de oameni au invadat încă de azi noapte străzile Teheranului ca să participe la funeraliile celui mai important lider militar iranian, Qassem Soleimani, şi ale lui Abou Mehdi al-Mouhandis, principalul său locotenent în Irak, șeful operațional al Hachd al-Chaabi, coaliția paramilitară integrată forțelor de securitate irakiene. Coborârea sicriului din avion, în Teheran, a fost aşteptată de noul şef al temutei Forţe Quds , generalul Esmail Ghaani. Asasinarea generalului Soleimani a inflamat toată regiunea.

Şi ieri, milioane de oameni au luat cu asalt străzile sfânt şiit Machhad, dar şi ale altor oraşe ale Iranului, pentru a-l plânge pe Soleimani. Reporterii de la faţa locului relatează că este cea mai mare mulţime adunată vreodată pe străzile Iranului şi una dintre cele mai mari ceremonii funerare din istorie.

Tot pentru prima oară, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a prezidat astăzi o scurtă rugăciune la Uniuversitatea din Teheran, în faţa sicriului generalului Qassem Soleimani, alături de generali de puterea din Teheran, iar în timpul rugăciunii pe liderul suprem l-a pufnit plânsul.

“Ai văzut vreodată o astfel de mare de umanitate în viața ta, @ realdonaldtrump? Mai doriți să ascultați clovnii care vă sfătuiesc în regiunea noastră? Și vă mai imaginați că puteți rupe voința acestei mari națiuni și a oamenilor ei? A început sfârșitul prezenței maligne a SUA în Asia de Vest”, a transmis pe contul său de Twitter, Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe al Iranului, postând imagini impresionante de la funeralii.

De asemenea, majoritatea liderilor regiunii au transmis condoleanţe, inclusiv bunul prieten al lui Soleimani, secretarul general al Hezbollha, Hassan Nasrallah iar într-o rară ocazie chiar liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a transmis un mesaj în urma asasinării de către SUA a generalului Soleimani.

Iranienii cer în stradă o “răzbunare dură”, ieri Irakul a decis să dea afară forţele americane din ţară, SUA au suspendat lupta împotriva ISIS iar Iranul a anunţat că a abandonat toate angajamentele luate prin JCPOA, tensiunile în zonă crescând puternic.

 

https://twitter.com/i/status/1214144990076657664

În Yemen se strigă “moarte Americii”

În Pakistan sunt proteste împotriva americanilor

Lasă un răspuns