Forbes distruge Guvernul Orban: a plasat România în topul ţărilor cu risc de nou coronavirus şi celor mai nesigure din UE

0
49

Celebra revistă americană Forbes a realizat astăzi un clasament al ţărilor care fac faţă şi al statelor care nu fac faţă în lupta cu pandemia cu noul coronavirus iar România ocupă locurile negative, fiind clasificată ca o ţară extrem de riscantă şi  nesigură, în care autorităţile române nu fac faţă pandemiei.

În ciuda evidenţelor şi datelor, acum confirmate şi de complicate analize internaţionale, oficialii Guvernului României, condus de Ludovic Orban, susţin public faptul că totul este bine, sub control, se descurcă, fac faţă în lupta cu pandemia pe teritoriul României.

Analiza Forbes, prezentată şi deja citată şi invocată în toată presa internaţională, se bazează pe un sistem analitic complex realizat de Deep Knowledge Group şi instrumente analitice AI Big Data, ce implică datele publice oferite de guverne, datele OMS, datele CDC american, datele Universităţii Johns Hopkins, cele ale Worldmeters, având în vedere că pandemia COVID-19 implică domenii ca biologia, comportamentul uman, companii, guverne, şi este influenţată de asistenţa medicală oferită de state, de guvernare şi geopolitică.

Pentru publicul din România, analiza Forbes este relevată în premieră de presacurată.ro.

Au fost analizate datele din 200 de ţări din întreaga lume iar 60 de ţări au fost analizate în profunzime. Rezultatele acestei analize sofisticate sunt prezentate sub forma unor clasamente pe state.

Cele mai sigure şi performante state: Israel şi Germania

Potrivit analizei Forbes cea mai sigură ţară în pandemia cu noul coronavirus este Israelul. Israelul conduce şi la eficienţa carantinei şi la monitorizare şi detectare a infecţiilor şi la managementul guvernamental eficient şi la eficienţa şi viteza tratamentelor oferite.

Germania este a doua cea mai sigură ţară în pandemia coronavirus, a treia Coreea de Sud, a 9-a Japonia, iar apropiaţii României- Ungaria, Cehia, Polonia – se află şii ei î acest top al primelor 40 din cele mai performante state în pandemia de nou coronavirus.

România, în topul celor mai nesigure ţări şi cu cel mai mare risc de nou coronavirus

România se află în topul statelor cu cea mai mare rată de risc de nou coronavirus, pe locul 10 din 20. România se află după Italia, SUA, UK, Spania, Franţa, Suedia, Iran, Ecuador şi Filipine- cele mai afectate de pandemie. După România se mai află doar Nigeria, Rusia, Bangladesh, Mexic, India, Sri Lanka, Indonezia, Myanmar, Cambogia şi Laos.

Germania, China şi Coreea de Sud, primele la cele mai eficiente tratamente din lume

Şi în privinţa statelor cu tratamente cele mai eficiente conduce Germania, China, Coreea de Sud, Austria, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Israel, Japonia şi Emiratele Arabe Unite.

România, ţară nesigură în UE în lupta cu noul coronavirus

La eficienţa şi siguranţă, pe zona Uniunii Europene, România se află pe locul 28 din 33, fiind clasificată deja în zona cu siguranţă scăzută, în aceeaşi grupă cu Lituania, Suedia, Portugalia, Franţa, Bulgaria, Androra, UK, San Marino, Italia şi Spania- cel mai grav afectate de coronavirus.

Pe zona Asia Pacific, la securitate crescută conduce Coreea de Sud, iar pe siguranţă scăzută conduce Myanmar.

Cele mai eficiente guverne în lupta cu noul coronavirusul sunt cele din Germania, SUA, Japonia, UK, Austria, Franţa, Singapore, Hong Kong, Elveţia, Italia, Israel, Canada, Coreea de Sud, Spania şi Finlanda.  

Lasă un răspuns