Circ în Pentagon: Scrisoarea Armatei SUA de retragere trimisă Irakului este de fapt un draft, este o greşeală, nu trebuia să apară în media!

0
65

O serie de oficiali ai Pentagonului au confirmat în această seară iar alţii au infirmat scrisoarea de retragere a SUA din Irak în urma deciziei Parlamentului irakian.

În urma informaţiilor contradictorii date de oficialii americani privind scrisoarea care a ajuns la Bagdad de retragere a forţelor armate ale SUA din Irak, generalul Mark Milley, cel mai înalt oficial militar american, principal consilier al preşedintelui Trump, al Pentagonului, al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, preşedinte al the Joint Chiefs of Staff, a explicat în seara aceasta ziariştilor americani strânşi la Pentagon că scrisoarea care a ajuns în Irak este “un draft, o greşeală, care nu ar fi trebuit să fie dată publicităţii”, confirmând veridicitatea acesteia dar spunând că o asemenea decizie nu a fost luată.

Ziariştii americanii au luat foc când au văzut ce a făcut Pentagonul. Corespondentul Washington Post comentează: “Staţi…Noi am trimis Armatei irakiene o scrisoare în care sugerăm că părăsim ţara dar de fapt era doar un draft şi doar o greşeală?”

Şi corespondentul Foreing Policy descrie o zi ireală la Pentagon în care generalii de top ai SUA s-au certat şi contrazis între ei pe scrisoarea adevărată apărută în presă.

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a anunţat că SUA nu are în plan retragerea din Irak.

Citeşte şi Americanii anunţă că pleacă din Irak, oficialii SUA se contrazic între ei. Britanicii îşi reduc personalul din Irak şi Iran, Bibi bate în retragere

Lasă un răspuns