Coronavirus în România şi în lume. Fii deştept, stai acasă, stai informat. UPDATEuri #DăRefresh

0
60

UPDATE. Cum este dezinfectat transportui public în China.

UPDATE. Italia, coadă la supermarket cu păstrarea distanţei de 1 metru.

UPDATE. El Salvador suspendă drepturile civile pentru 30 de zile: libertatea de mişcare şi libertatea întrunirilor. Al doilea stat, după Spania, care suspendă libertăţi civile.

UPDATE. NYTimes Science: ce face coronavirusul corpului tău.

UPDATE. Oraşele fantomă. Datele de localizare ale traficului stocate de Google arată că Roma a fost cu o treime mai puțin ocupată decât de obicei. Tokyo mai puţin ocupat cu 24%, Seulul cu mai puţin de 19%, Parisul a fost mai liber cu 17%, Hong Kong mai liber cu 12%, Londra mai liberă cu 9% şi Madrid cu 5%.

UPDATE. Screening sporit al persoanelor pe aeroportul Internațional Chicago O’Hare.

UPDATE. Japonia creşte la 1.484 de cazuri, cu un ritm mai rapid decât în ​​ziua precedentă, a informat NHK. Numărul total de infecții din Japonia include 697 de persoane de pe vasul de croazieră Diamond Princess și 14 persoane care au revenit din zborurile charter din China, conform datelor NHK. Decesele din țară legate de virus sunt doar 29, în creștere cu 1 deces faţă de ziua precedentă. Numărul total de decese include 7 persoane de pe nava de croazieră.

UPDATE. New York Times: moduri de a-i proteja pe cei mai în vârstă de coronavirus.

UPDATE. Arene goale şi în Brazilia, la Ultimate Fighting Championship.

UPDATE. American Airlines, principala companie aviatică de transport americană, îşi reduce capacitatea internaţională de transport cu 75%.

UPDATE. Rusia, 59 de cazuri: camere de supraveghere, deportări, scepticism.

UPDATE. S-au enervat oamenii de ştiinţă din Marea Britanie. 229 de oameni de ştiinţă britanici au scris Guvernului o epistolă în care îi spune că abordarea actuală va pune NHS, sistemul de sănătate al Marii Brianii, sub stres suplimentar și va „risca multe mai multe vieți decât este necesar”.

UPDATE. Tenorul italian, Maurizio Marchini, a trezit Florenţa de pe balcon.

UPDATE. Cifrele pe Americi. Şi măsuri eficiente în Coreea de Sud.

UPDATE. Pentagonul a anunțat că membrii serviciilor armate ale SUA, angajații serviciilor civile ai Departamentului Apărării și membrii familiei lor care locuiesc sau care servesc la proprietăți militare nu mai pot călători intern începând de luni.

UPDATE. Cresc cazurile în New York. De la 115 pe zi, la 187 până seara. În New York s-au făcut deja 4700 de teste. 738 de teste doar azi.

https://twitter.com/NYCSpeakerCoJo/status/1238977520248160256

UPDATE. În Manila, Filipine, au început deja controalele după lockdown.

UPDATE. Doi democraţi ai State Assembly din New York au coronavirus.

UPDATE. Iran. Armata va organiza exerciții naționale împotriva războiului biologic.

UPDATE. Mexic dă deja vacanţă pentru sărbătorile pascale.

UPDATE. America Latină:

Columbia închide graniţa cu Venezuela. Nu mai lasă să intre în ţară cetăţeni străini.

Venezuela, ţara cu un sistem sanitar prăbuşit, confirmă primul caz de coronavirus.

Uruguay declară urgenţă sanitară.

UPDATE. Ecuadorul, cu 28 de cazuri confirmate de coronavirus, nu mai lasă să intre în ţară cetăţeni străini.

UPDATE. Cea mai puternică televiziune americană, Fox News, biroul din Washington DC, ia măsuri speciale din cauza coronavirusului. În televiziune nu mai au voie decât membrii staffului, moderatorii, reporterii, cameramanii şi invitaţii permanenţi ai postului. Ceilalţi invitaţi nu mai intră în platouri.

UPDATE. Rata de deces în China: 14,8% la persoanele de peste 80 de ani, 8% la persoanele între 70 şi 80 de ani, 3,6% la persoanele între 60 şi 70 de ani, 1,4% la persoanele între 50 şi 60 de ani şi 0,4% la persoanele între 40 şi 50 de ani.

UPDATE. 04:20: 67 de noi cazuri şi 1 nou deces în Norvegia. (Source)

UPDATE. 04:00: 404 de noi cazuri şi 1 nou deces în Germania. (Source)

UPDATE. 03:16: 76 de noi cazuri şi 3 noi decese în Coreea de Sud. (Source)

UPDATE. China, datele pe sâmbătă: doar 16 noi cazuri de coronavirus. În total, 111.

UPDATE. China, datele pe sâmbătă: doar 4 noi cazuri în Hubei şi doar 10 noi decese.

UPDATE. China, datele pe sâmbătă: 1370 de persoane eliberate din spital. În total, 66.911 de oameni eliberaţi din spital până acum după ce şi-au revenit.

UPDATE. China, datele pe sâmbătă: doar 20 de noi cazuri confirmate şi doar 10 noi decesuri.

UPDATE. Legenda pompierilor din New York, John Knox, 84 de ani, are coronavirus. Se luptă pentru viaţa sa.

UPDATE. Ronna Romney McDaniel, președintele Comitetului Național Republican, în autoizolare, aşteptând rezultatele testului de coronavirus după ce a constatat că are simptome de gripă. McDaniel este nepoata senatorului Mitt Romney.

UPDATE. Manila, Filipine: Manila intră în carantină comunitară. Oamenii nu mai au voie să iasă din casă după 8 seara până la 5 dimineaţa. În general, se interzice tuturor să părăsească locuințele, cu excepția cazului în care vor cumpăra produse esențiale precum medicamente și alimente sau vor cere asistență medicală. Cine nu respectă condiţiile primeşte amendă mare sau 1 lună de închisoare.

UPDATE. Coreea de Sud temperează coronavirusul. Doar 76 de noi cazuri pe 14 martie 2020.

UPDATE. Italia spune că noile cazuri de coronavirus au crescut doar într-o zi cu 20%, depăşind 21.000.

UPDATE. Altă nebunie pe aeroportul din Dallas din SUA. Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth este cel mai mare aeroport internațional al orașelor Dallas și Forth Worth din Texas, SUA. Este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi la nivel mondial și nod principal pentru cea mai mare linie aeriană americană American Airlines.

UPDATE. 3.25. Cresc cazurile în SUA: 3 noi cazuri în Idaho şi 1 în Puerto Rico.

UPDATE. O moschee din #Kuwait le cere musulmanilor să se roage acasă în timpul apelului de vineri la rugăciune, în timp ce în ţară se extinde coronavirusul. „Rugăciunile se fac în casele voastre”, spune imamul.

UPDATE. Mexicul ajunge la 41 de cazuri de coronavirus.

UPDATE. Imagine de pe aeroportul Internațional Chicago O’Hare, cel mai mare aeroport internațional al orașului Chicago, Illinois, SUA.

UPDATE. Închisorile din SUA încep să intre în carantină.

UPDATE. Hârtia igienică dispare şi din supermarketurile din Berlin, Germania.

UPDATE. Atât Amazon, cât și subcontractorii săi au crescut prețurile pentru produse de sanitare și măști, pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit. Prețurile au scăzut mai ales când Amazon, cel mai mare retailer al SUA, a luat măsuri, practic i s-a cerut să intervină de către administraţia americană.

https://twitter.com/jacknicas/status/1238896295760162817

UPDATE. Vicepreşedintele Iranului şi 2 membri ai cabinetului său au coronavirus.

UPDATE. 02:38: 6 noi cazuri în Washington, D.C., United States. (Source)

UPDATE. David Priess, ex CIA: Vom avea peste 1 milion până în aprilie?

UPDATE. Spania: Poliţia suspendă eliberarea de documente cu excepția situațiilor de urgență datorate coronavirusului

UPDATE. Lockdownul Spaniei. Ce înseamnă:

LOCKDOWN

Toți spaniolii trebuie să stea acasă, cu excepția celor care trebuie să meargă la serviciu, să cumpere mâncare, să meargă la farmacie, la spital sau la alte urgențe. Aceste activități trebuie făcute individual, cu excepția persoanelor care au dificultăți de mobilitate care pot fi însoțite.

MAGAZINELE

Toate magazinele vor trebui să se închidă, în afară de farmacii și magazine care vând mâncare și „necesități de bază”. Consumul de alimente în unitățile în sine este interzis. Între clienți trebuie să se mențină o distanță de cel puțin un metru.

Stațiile de benzină, dar și coafurile pot rămâne deschise.

TRANSPORT

Transportul intern va fi redus, operatorii de linii aeriene, trenuri și bărci au primit ordin să își reducă serviciile cu cel puțin jumătate pentru a asigura o distanță maximă posibilă între pasageri pe toate mijloacele de transport. Autobuzele orașului și metroul vor funcționa în totalitate, iar zborurile internaționale nu sunt afectate.

BARURI / RESTAURANTE

Toate barurile, restaurantele și cafenelele se vor închide, dar li se va permite să furnizeze numai servicii de livrare la domiciliu.

MUNCĂ

Atât companiile publice cât și cele private ar trebui să ofere măsuri, atunci când este posibil, pentru a permite angajaților să lucreze de acasă.

AGREMENT

Majoritatea facilităților de agrement se vor apropia de public, inclusiv teatre, cinematografe, parcuri tematice, centre sportive și de agrement. Toate festivalurile, paradele și târgurile vor fi anulate.

CEREMONII RELIGIOASE

Participarea la biserică, precum și ceremonii religioase, inclusiv înmormântări, vor fi luate cu condiția luării unor măsuri pentru evitarea mulțimilor de oameni și se poate respecta o distanță de un metru între oameni.

EDUCAŢIE

Acest lucru a fost decis la începutul acestei săptămâni: Toate clasele sunt suspendate în toate etapele sistemului de învățământ, de la creșe până la universitățile din Spania.

UPDATE. Franţa, în pragul amânării alegerilor din cauza potenţialului absenteism.

UPDATE. Madridul continuă să-şi aplaude sistemul medical şi salvatorii. Între timp, cifrele cresc periculos în Spania. Ţara e în lockdown.

UPDATE. Cristiano Ronaldo îşi transformă lanţul de hoteluri din Portugalia în spitale care vor fi folosite pentru tratarea coronavirusului. Ronaldo, care rămâne în carantină în Madeira, va plăti salariile personalului şi medicilor.

https://twitter.com/ZachLowy/status/1238974191388557315

Lasă un răspuns