Coronavirus în România şi în lume. Stai acasă, fii deştept, fii informat! UPDATeuri. #DaţiRefresh

0
59

UPDATE. Venezuela, 8 noi cazuri confirmate de coronavirus.

UPDATE. 01:42: 348 de noi cazuri de coronavirus şi 5 noi decese în Spania. (Source)

UPDATE. Italia, cea mai vârstnică populaţie a Europei. Italia are peste 14 milioane de persoane peste vârsta de 65 de ani, adică 22% din populaţie. În SUA, vârsta medie este de 38,3 ani. Conform Centrului Chinez de Control și Prevenire a Bolilor, persoanele de 80 de ani și mai în vârstă au un risc de 14,8% de a muri dacă dezvoltă covid-19.

UPDATE. Ministrul Sănătăţii din China, cele mai eficiente măsuri de combatere a coronavirus: testaţi, indentificaţi, trataţi oamenii infectaţi, purtaţi-vă ca şi cum toţi ar fi infectaţi.

UPDATE. Momente crâncene cu decesul directorului Spitalului din uhan din China, Wuchang Hospital, care murit de coronavirus în timp ce se lupta cu coronvirusul ca să salveze oameni.

UPDATE. 00:20: 74 de noi cazuri şi 3 noi decese în statul Washington, United States. (Source)

UPDATE. 00:26: Primul caz în Newfoundland şi Labrador, Canada. (Source)

UPDATE. 23:45: 10 noi cazuri în Alberta, Canada. (Source)

UPDATE. 23:00: Primul caz în Prince Edward Island, Canada. (Source)

UPDATE. 22:00: 3 noi cazuri în Quebec, Canada. (Source)

UPDATE. 21:46: 18 noi cazuri în Illinois, United States. (Source)

UPDATE. Celebrul actor şi producător chinez, XU ZHENG, după ce a donat 2 milioane de dolari să ajute Iranul să combată coronavirusul.

https://twitter.com/AmbChangHua/status/1238846706663526400

UPDATE. Marea Britanie. Boris Johnson, premierul UK, a spus producătorilor britanici să stimuleze producția de ventilatoare și a ordonat spitalelor private să se pregătească pentru o depășire a pacienților din serviciul de sănătate publică, înaintea unei creșteri preconizate a cazurilor de coronavirus.

Johnson trebuia să vorbească producătorilor luni, iar guvernul le-a cerut deja inginerilor să găsească modalități de a produce rapid mai multe ventilatoare în Marea Britanie, pe care le-ar cumpăra guvernul, a declarat biroul premierului.

Germania și Italia fac efoturi pentru a obține mai multe ventilatoare, iar producătorii au avertizat vineri că spitalele de pretutindeni s-au confruntat cu o lipsă de echipament vital necesar pentru a trata pacienții cu coronavirus.

Guvernul negocia, de asemenea, cu furnizorii privați de asistență medicală cu privire la plata pentru mii de paturi în spitale private, pentru a fi utilizate în cazul în care coronavirusul se răspândește rapid în Marea Britanie.

„Publicul are dreptate să fie mândru de NHS, dar amploarea provocării cu care ne confruntăm înseamnă că nu putem face acest lucru singur”, a declarat Simon Stevens, șeful Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, într-un comunicat emis de Downing Street.

Luni toate spitalele vor primi instrucțiuni pentru a-i ajuta să se pregătească, a spus el.

Până în prezent, Marea Britanie a avut mai puține cazuri confirmate de coronavirus decât alte țări din Europa, precum Italia, Spania și Franța, dar numărul morților aproape că s-a dublat până la 21 sâmbătă.

O sursă guvernamentală britanică a declarat că guvernul va interzice adunările în masă începând de săptămâna viitoare, în încercarea de a stopa focarul de coronavirus, o escaladare a planului său de criză despre care criticii au spus că este prea relaxat.

UPDATE. Premierul Sanchez al Spaniei a anunţat lockdownul Spaniei fără presă. Soţia premierului are coronavirus. Premierul a spus că vor urma “decizii extraordinare”.

UPDATE. Cumpărătorii de panică. Los Angeles Times: Lichior, marijuana şi arme.

UPDATE. Bolivia interzice intrările în ţară din China, Coreea de Sud, Italia şi Spania.

UPDATE. Donald Trump, preşedintele SUA, NU are coronavirus.

https://twitter.com/katierogers/status/1238968092446920705

UPDATE. Argentina, 11 noi cazuri de coronavirus.

UPDATE. Spania, provizii de hârtie igienică.

UPDATE. Spania îşi aplaudă medicii şi salvatorii de la balcoane.

UPDATE. New York: oamenii din suburbiile carantinate vin să ia mâncare de la centrele de distribuţie ale Gărzii Naţionale.

UPDATE. Soţia premierului Spaniei are coronavirus.

UPDATE. Kurzii spun că nu au coronavirus.

UPDATE. Nadia Comăneci: Spălaţi-vă des şi bine pe mâini. Evitaţi locurile aglomerate.

UPDATE. Vestele galbene din Franța sfidează blocajul pe #coronavirus ca să protesteze în Paris.

UPDATE. Faze tari din New York City.

UPDATE. Medicii din Wuhan sărbătoresc închiderea ultimului spital temporar după scăderea dramatică a cazurilor de coronavirus din China.

Personalul spitalului din orașul chinez de unde își are originea coronavirusul și-a îndepărtat măștile ceremonios, deoarece ultimul spital de urgență al țării, construit pentru a face față crizei, a fost închis.

Într-un videoclip vizionat de milioane de ori online, muncitorii își scot măștile una câte una pe măsură ce camera le trece, pentru a marca momentul.

China a construit 14 noi spitale , inclusiv două la Wuhan, la începutul lunii trecute, în doar câteva săptămâni, pentru a oferi mii de paturi bolnavilor, deoarece virusul s-a răspândit rapid.

Țara a înregistrat 80.824 cazuri de coronavirus și 3.189 de decese de la începutul focarului la sfârșitul anului trecut.

UPDATE. Hinduşii ţin petreceri pe bază de urină de vacă pentru a se proteja de coronavirus.

UPDATE. Statul Georgia îşi decalează alegerile- presidential primary- din cauza coronavirusului.

UPDATE. Doctor din Turin, Italia: Singura soluţie ca să nu vi se prăbuşească sistemele de urgenţă este să instrauraţi lockdown. Noi suntem cu 9-10 zile în spatele Lombardiei.

UPDATE. Apple, cea mai mare companie americană, îşi închide magazinele de vânzare cu amănuntul la nivel mondial, cu excepția celor din China, pentru următoarele două săptămâni pentru a reduce riscul de transmitere a coronavirusului.

UPDATE. Guatemala opreşte avioanele să mai vină din SUA şi vrea să oprească deportările din Mexic.

UPDATE. Washington Post: de ce coronavirusul se extinde exponenţial şi cum poate fi domolită cuba extinderii.

UPDATE. Turcia a anunţat că are 6 cazuri de coronavirus.

UPDATE. Primul repoter occidental care urmărit şi relatat despre criza coronavirus a fost un blogger din Florida, de Anul Nou. Ziua când China a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

UPDATE. Turcia a trecut şi ea la dezinfectarea străzilor.

UPDATE. Columbia, la fel ca alte state, expulzează cetăţenii străini care nu respectă carantina: 2 francezi şi 2 spanioli.

UPDATE. Adevărata situaţie de pe străzile Spaniei. Ca în Italia. Străzi pustii, autorităţile fac apel pe străzi ca oamenii să stea în case.

UPDATE. America urcă la 2655 de cazuri de coronavirus şi 56 de decese.

UPDATE. Israelul face “cellphone tracking” pe suspecţii de coronavirus, chiar dacă organizaţiile civice de opun. Ministrul Justiţiei spune că este legal în stare de urgenţă.

UPDATE. Preşedintele Serbiei tuşeşte continuu.

UPDATE. Se închide Louvre. Turnul Eiffel s-a închis deja.

UPDATE. Ministrul Transporturilor din Maroc are coronavirus.

UPDATE. Medicii din China au început treaba în Italia.

UPDATE. Raed Arafat, apel de ultimă oră către presa din România.

UPDATE. Oamenii caută date despre coronavirus pe PornHub, confundând PornHub cu Google. Peste 6,8 milioane de căutări despre “corona” şi “covid”. 1,5 milioane de căutări pe 5 martie. Căutările- din Slovacia, Bulgaria, Irlanda, Malaezia şi Serbia.

UPDATE. Presa americană lovită de coronavirus. 4 angajaţi ai CBS infectaţi. CBS News şi-a închis diviziile pe New York.

Lasă un răspuns