Eșecurile AI în materie de recunoaștere facială: De trei ori mai mult, AI a încurcat suspecții

0
72

Recunoașterea facială bazată pe inteligența artificială a dus la mai multe arestări greșite atunci când a fost folosită în anchetele penale.

Utilizarea de către forțele de ordine a recunoașterii faciale bazată pe inteligența artificială duce la – ceea ce numesc experții – “o perpetuă aliniere a poliției”, iar studiile arată că este mai probabil ca totul să fie îndreptat spre persoana greșită dacă este aceasta este de culoare sau este asiatică, anunță Fox News.

“Ori de câte ori au o fotografie a unui suspect, o vor compara cu fața ta”, a declarat Matthew Guariglia, din partea grupului non-profit pentru drepturi digitale Electronic Frontier Foundation, pentru BBC. “Este mult prea invaziv”, spune el.

Utilizarea tehnologiei în anchetele poliției a explodat în ultimii ani, în special după revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu.

20 din cele 42 de agenții federale care au fost intervievate de Government Accountability Office în 2021 au declarat că folosesc recunoașterea facială în anchetele penale.

Numai că algoritmii de inteligență artificială din această tehnologie au identificat în mod greșit fețele afro-americane și asiatice de la 10 până la 100 de ori mai mult decât fețele albe, potrivit unui studiu din 2019 al Institutului Național de Standarde și Tehnologie.

De atunci, mai mulți bărbați de culoare au fost arestați pentru infracțiuni pe care nu le-au comis. Fox News a prezintă cazuri recente în care folosirea recunoașterii faciale în anchetele penale a dus la anchete greșite.

Lasă un răspuns