SUA au întrecut China. America, oficial, pe locul I din lume la infectaţi confirmaţi cu COVID-19! ARMATA SUA opreşte informaţiile

0
70

SUA au de astăzi cel mai mare număr de cazuri confirmate diagnosticate în lume, depășind China și Italia, arată presa americană.

SUA au peste 81.300 de cazuri de infectaţi cu noul coronavirus, peste 1100 de decese iar rata îmbolnăvirilor creşte exponenţial cu mii, chiar zeci de mii de cazuri pe zi, cele mai afectate fiind New Yorkul şi Washingtonul.

Toate trackerele internaţionale arătau în ultimele zile creşterea îngrijorătoare a SUA, America devenind pe lângă Europa, un nou focar şi epicentru al COVID-19.

ARMATA SUA OPREŞTE INFORMAŢIILE DESPRE INFECŢIILE ÎN RÂNDUL EI!

“WASHINGTON (Reuters) – Armata americană a decis că va înceta să ofere unele date mai granulare despre infecțiile cu coronavirus în rândurile sale, invocând îngrijorarea că informațiile ar putea fi utilizate de adversarii pe măsură ce virusul se răspândește.

Secretarul Apărării al SUA, Mark Esper, a prezentat planul într-un interviu acordat Reuters, spunând că dorește ca armata să continue să furnizeze date mai ample despre infecțiile din forțele armate, care s-a ridicat cu mai mult de o treime până la 280 de cazuri curente joi.

Dar Esper, fost secretar al armatei, a spus că dorește să fie reținute unele dintre informațiile mai specifice specifice misiunii pentru a preveni compromiterea securității operaționale.

„Ceea ce vrem să facem este să vă oferim numere agregate. Dar nu vom dezagrega numerele, deoarece ar putea dezvălui informații despre locul în care am putea fi afectați la o rată mai mare decât poate în alte locuri ”, a spus Esper, fără a dezvălui cu exactitate ce informații ar fi reținute sau când planul va fi pus în aplicare.

O astfel de decizie ar putea susține așteptările cu privire la tipul de dezvăluire cu privire la căderea coronavirusului pe care publicul îl poate aștepta din partea armatei, care are un număr mic de infecții în raport cu forțele globale de peste 1 milion de trupe active.

Dincolo de actualizările zilnice cu privire la infecțiile din forțele armate, armata americană a spus săptămânii publice despre locațiile cazurilor individuale, de la un vas de război până în interiorul Pentagonului și la comenzile de peste mări din întreaga lume.

Esper a menționat că este un lucru să dezvălui cazul primului soldat american infectat cu coronavirus, pe care forțele americane din Coreea de Sud le-a făcut luna trecută. Dar a vrut să se ferească de crearea așteptărilor de actualizări periodice peste tot.

„Nu am de gând să ajung într-un obicei în care începem să furnizăm numere de-a lungul tuturor comenzilor și ajungem la un punct șase, șapte săptămâni de acum încolo, unde avem anumite preocupări în anumite locații și dezvăluim informații care ar putea pune oamenii în pericol, ” el a spus.

Esper a spus că securitatea operațională este deosebit de importantă în locurile de peste mări în care Statele Unite combate adversarii, remarcând lupta împotriva al-Shabaab în Africa de Est, precum și militanții Statului Islamic din Siria sau Afganistan.

Cu toate acestea, nu se aștepta ca acele misiuni să fie perturbate de coronavirus, spunând „avem mai mult decât suficientă capacitate”.

„Rata infecției și impactul acesteia nu ne lovește la nivelurile pe care le avem în prezent preocupări”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Alyssa Farah, a declarat într-o declarație că Departamentul Apărării a fost „angajat cu transparența”, organizând periodic ședințe și primării. Dar a adăugat că dezvăluirea datelor de pregătire la nivelul unității ar putea fi un risc.

„Dacă la un moment dat în viitor, un comandant crede că coronavirusul ar putea afecta disponibilitatea forțelor noastre de descurajare strategică sau de răspuns strategic, am proteja în mod inteligent aceste informații”, a spus ea.

INFECȚIILE SUA DE PESTE HOTARE


Dar observațiile lui Esper par să sublinieze preocupările militare ale SUA cu privire la potențialul traseu al virusului în următoarele luni – atât acasă, cât și în străinătate.

S-a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor de coronavirus în rândul trupelor din interiorul Statelor Unite, ceea ce oficialii spun că Reuters a depășit numărul cazurilor în rândul forțelor de peste mări în ramurile cheie ale armatei.


Forța aeriană a declarat pentru Reuters că Statele Unite au fost acasă cu aproximativ 85 la sută din cazurile sale de coronavirus confirmate în rândul personalului său începând de miercuri. Marina a declarat că aproximativ 90 la sută din cazurile sale au fost în Statele Unite.

Armata a refuzat să spună câți dintre angajații ei care au dat rezultate pozitive erau acasă sau de peste mări.

Esper nu a confirmat dacă numărul cazurilor a fost mai mare în Statele Unite sau în străinătate, dar a remarcat că comandanții de peste mări au o capacitate mai mare de a impune restricții asupra trupelor și familiilor lor.

„Aveți un control mult, mult mai mare, al serviciilor dvs. de serviciu atunci când sunteți detașat în străinătate, chiar și atunci când sunteți staționat în străinătate, decât ați făcut-o înapoi în Statele Unite”, a spus el.

Întrebat despre raportul Reuters, secretarul național al SUA, Thomas Modly, a declarat joi că este necesară echilibrarea transparenței cu preocupările operaționale și de securitate.

Modly a spus că Marina va urma indicațiile de la Esper, dar a adăugat că a considerat că „a fi cât mai transparent posibil este probabil cea mai bună cale”.

Reuters a raportat că mii de personal militar din SUA se află în carantină sau se autoizolează în Europa și Orientul Mijlociu, fie din cauza expunerii la cineva infectat, fie a călătoriei recente în locații cu risc ridicat.

Numărul precis la nivel mondial nu a fost dezvăluit și unele comenzi au refuzat să ofere cifre, inclusiv Comandamentul Sud al armatei americane.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Afacerilor Aeriene din SUA, colonelul Forțelor Aeriene Christopher Karns, a declarat că comanda sa va raporta public cazuri confirmate de infecție, dar nu caută „să facă publicitate” pentru numărul persoanelor aflate în carantină.

„Dacă sunt anunțate, numerele pot fi folosite de adversari în avantajul lor”, a spus Karns într-un comunicat.

https://twitter.com/FridaGhitis/status/1243277755808129025

Citeşte şi…

Lasă un răspuns