ÎNREGISTRĂRI DINTRE TRUMP- GUVERNATORII SUA. PROBLEME MARI cu TESTAREA ÎN SUA. TRUMP ANUNŢĂ TESTAREA „APROAPE INSTANTANEE”, ÎN 4- 5 MINUTE!

0
57

Câțiva guvernatori l-au alertat luni pe președintele Trump că se străduiesc să obțină materiale medicale și echipamente de testare necesare urgent, avertizând că, în ciuda situației de coronavirus înrăutățit în New York și în alte zone urbane, anumite părți ale țării mai puțin populate au nevoie de ajutor.

Ca răspuns la cererile pentru mai multe truse de testare, domnul Trump a spus: „Nu am auzit despre testare de săptămâni întregi”, potrivit unei înregistrări audio a apelului dintre președinte și guvernanți obținut de CBS News

În timpul apelului, care a durat puțin peste o oră, guvernanții democrați și republicani au detaliat cum se luptă pentru a obține echipamentul de protecție, medicii și asistentele vor trebui să trateze bolnavii și kiturile de teste necesare pentru a determina dacă rezidenții bolnavi suferă de COVID- 19.

“Înțelegem provocările din New York. Am familie la New York”, a declarat guvernatorul republican din Wyoming, Mark Gordon. Dar, i-a spus domnului Trump, „Cred că un pic de aprovizionare pe drumul nostru ne-ar putea face să fim mai bine pregătiți ca să mergem înainte”.

„Bun punctat”, a răspuns domnul Trump. “Mulțumesc foarte mult, Mark. Dacă ai o problemă, sunați-mă. O să vă aduc tot ceea ce aveți nevoie.”

CBS News a obținut o înregistrare a apelului de la un participant la puțin timp după încheiere. Alții familiarizați cu apelul au confirmat unele dintre detalii.

În apelul lui Trump s-au alăturat vicepreședintele Pence, secretarul muncii, Eugene Scalia, administratorul FEMA Pete Gaynor, dr. Anthony Fauci, șeful pe alergii și boli infecțioase, și Dr. Deborah Birx, care conduce Taskul Coronavirus la Casa Albă.

Câțiva guvernatori ale statelor de mari dimensiuni, printre care Larry Hogan, din Maryland, Brian Kemp din Georgia, Ned Lamont din Connecticut și Phil Murphy din New Jersey, i-au creditat pe domnii Trump și Pence pentru că au continuat să se concentreze asupra focarelor în marile zone metropolitane și pentru aprobarea rapidă a declarațiilor federale de dezastru.

Guvernatorul democrat din Louisiana, John Bel Edwards, i-a spus președintelui că New Orleans intenționează să înființeze un spital de 1.250 de paturi la centrul de convenții din New Orleans până duminică, cu opțiunea de a adăuga 1.000 de paturi săptămâna următoare.

“Ne este foarte greu să obținem ventilatoarele de care avem nevoie”, a spus Edwards. “Urmărim toate unghiurile pe care le avem, inclusiv cererile de la depozitul [național]. Știm că testarea continuă să fie o problemă, în special kiturile de colectare a testelor. Deși lucrurile se îmbunătăţesc.”

Răspunzând lui Edwards, Trump a spus: „Vom avea niște ventilatoare suplimentare.

Dar alți guvernanți au avertizat că există preocupări mult mai largi.

Guvernatorul democrat din Montana, Steve Bullock, a menționat că întârzierile la testarea rezidenților statului ar putea curând să copleșească spitalele din centrele de populație rurale și a apreciat că puterea sa de cumpărare a fost „păcălită” în mod repetat de către guvernul federal, un client mult mai mare pentru livrări și echipamente.

“Aș putea da patru sau cinci exemple în ultima săptămână în care avem comenzi de aprovizionare, iar acestea au fost ulterior anulate, iar acestea sunt anulate parțial, deoarece ceea ce spun furnizorii noștri este că resursele federale o solicită și le dau peste cap, “A spus Bullock.

Bullock a avertizat, de asemenea, că „vom avea unele probleme reale” în statele rurale mai mici dacă nu pot obține în curând echipamentul de testare necesar. El a citat județul Gallatin, care înglobează Bozeman, ca un centru de populație care înregistrează o rată de infecție în creștere.

“Deci încercam să schimbăm proviziile pentru a izola acest lucru şi să urmărim contractele, dar nici măcar nu avem suficiente provizii pentru a face testarea”, a spus Bullock.

Donald Trump a răspuns: „Nu am auzit de testări în săptămâni. Am testat acum mai mult decât orice națiune din lume. Avem aceste teste grozave și vom ieși cu un altul mâine. Testare aproape instantanee. Dar nu am auzit nimic despre faptul că testarea este o problemă. “

Amiralul Brett Giroir, șeful Serviciului de Sănătate Publică și care supraveghează apăsarea distribuției kiturilor de testare coronavirus, a intervenit explicând că guvernul federal cumpără pentru fiecare stat cel puțin 15 kituri de testare aprobate recent, care pot confirma un diagnostic de coronavirus în 4 minute.

“Vom duce asta cât mai curând posibil la laboratorul dumneavoastră din statul vostru “, a spus Giroir.

Marissa Perry, directorul de comunicații Bullock, a declarat că Montana a primit doar 16% din echipamentul de protecție personală solicitat de la stocul național. “Statul a urmărit în mod activ fiecare cale disponibilă pentru mai multe livrări, inclusiv pe piața deschisă, dar în multe cazuri comenzile de furnizare de pe piața privată au fost anulate”, a spus ea într-un e-mail.

Mai târziu, în apel, guvernatorul democratic din New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a marcat „vârfurile incredibile” de infecție în Națiunea Navajo și a spus că echipa ei pune accent pe urmărirea contactelor și supravegherea infecțiilor în apropierea a două laboratoare nucleare federale din statul ei.

„Dacă nu obținem asta sub oprirea extinderii infecţiei și suntem cu adevărat clar în privința supravegherii, cred că avem câteva probleme de securitate națională semnificative”, a avertizat Lujan Grisham. 

„Vom vedea vârfuri incredibile în Națiunea Navajo și aceasta va fi o problemă în care va trebui să ne dăm seama și să ne gândim la posibilități de testare și supraveghere”, a adăugat ea mai târziu. 

„Rata de infecție, cel puțin din partea New Mexico – deși avem mai mulți rezidenți din Arizona în spitalele noastre – vedem o rată spitalicească mult mai mare, o rată spitalizantă mult mai tânără, un transfer mai rapid la dreapta -ata ritmul de ventilație pentru această populație. Și vedem o dublare în fiecare zi și jumătate “.

“Uau. Asta e ceva”, a răspuns președintele.

„Și ar putea șterge acele națiuni tribale”, a spus guvernatorul.

“Vă vom construi spitalul cât de repede putem”, a spus domnul Trump guvernatorul.

El a adăugat mai târziu, “Oh, băiete, asta este prea rău în ceea ce privește Națiunea Navajo. Am auzit asta.”

„Da, sunt foarte îngrijorat și domnule președinte, vă apreciez”, a spus guvernatorul.

“Mulțumesc foarte mult. Te apreciez”, a spus el.

Nora Meyers Sackett, o purtătoare de cuvânt a lui Lujan Grisham, a spus că “Noul Mexic este într-o poziție unică în timpul acestei urgențe de sănătate publică. Nu numai Mexicul este un stat mare cu o zonă cu multe populații rurale, inclusiv multe populații tribale care sunt în mare parte părăsite pentru a se preveni de către guvernul federal, este, de asemenea, acasă pentru o serie de avanposturi critice de siguranță națională a țării “, inclusiv laboratorul național Los Alamos.

„Guvernatorul înțelege că singura modalitate de a obține o imagine completă a răspândirii COVID-19 este să testeze cât mai multe persoane, iar acest lucru este pur și simplu imposibil pentru majoritatea statelor fără asistență federală”, a spus Sackett.

Un purtător de cuvânt al Gordon a precizat că Wyoming nu are preocupări specifice până în prezent, dar că „direcționând unele resurse către state mai mici acum, administrația are oportunitatea de a ajuta Wyoming să evite o situație similară cu cea care se întâmplă în locurile în care sistemele de asistență medicală au avut deja capacitatea lor a depășit ”.

În timpul apelului, Scalia a declarat că Departamentul Muncii se pregătește să plătească banii necesari pentru a distribui o sumă suplimentară de 600 de dolari în asigurare de șomaj către americanii eligibili, dar a menționat că unele state au sisteme informatice învechite care ar putea face transferarea digitală a finanțării.

Gaynor de la FEMA a declarat că agenția sa distribuie milioane de scuturi de față, echipamente de protecţie chirurgicale și mănuși și cel puțin 8.100 de ventilatoare până în prezent. 

Un zbor care livra 80 de tone de ajutoare către regiunea metropolitană din New York a sosit duminică cu cel puțin 19 zboruri similare către diverse state planificate pentru zilele următoare.

“Trimitem mai mult zilnic și lucrăm non-stop pentru a achiziționa și a produce și mai mult”, a spus Gaynor.


Testarea rapidă a fost anunţată de Donald Trump. Ludovic Orban, premierul României a zis deja că nu crede în testarea rapidă. România este ultima la teste.

Citeşte CUM MINTE GUVERNUL ROMÂNIEI DESPRE TESTARE

Lasă un răspuns