Americanii nu fac faţă. Armata SUA a ridicat primul spital de campanie în New York. Urmează altele

0
51

Pe măsură ce pandemia coronavirusului se continuă să se extindă, statul New York se mobilizează pentru construirea a 8 spitale temporare pentru îngrijirea pacienților, inclusiv 1 spital improvizat de 1.000 de paturi, la Jacob Javits Convention Center din Manhattan, construit cu ajutorul Gărzii Naţionale din New York şi Corpului de Ingineri ai Armtei SUA.

New York a apărut ca epicentrul pandemiei coronavirusului din Statele Unite, cu peste 46.000 de cazuri confirmate de COVID-19 la nivel global, dintre care peste 25.000 sunt din New York. Aceste numere reprezintă o creștere cu 7.300 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. În total, 889de oameni au murit în New York până acum.

Vineri au fost spitalizați 6.481 de pacienți în statul New York, cu o creștere de 20 la sută față de cifrele de cu o zi înainte și totul s-a dublat faţă de ce se întâmpla în New York cu doar 3 zile mai devreme. Dintre acei pacienți, 1.583 erau în terapie intensivă și peste 2.000 au fost externaţi, relatează New York Times, preluat de Brietbart.

The Times relatează, de asemenea, că peste „62.000 de lucrători medicali, mulți dintre ei pensionari, s-au oferit voluntari pentru a ajuta la oprirea pandemiei. Aproape 10.100 de profesioniști în domeniul sănătății mintale/psihologi s-au oferit să ajute pentru a trata oamenii din New York-urile de efectele izolării. ”

Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a solicitat încă 4.000 de paturi temporare în New York, iar Jacob K. Javits Convention Center a fost deja transformat într-un spital.

“Asta va dura săptămâni, săptămâni și săptămâni”, a spus Cuomo membrilor Gărzii Naționale care lucrează la Centrul Javits. “Va fi o zi lungă și va fi o zi grea și va fi o zi urâtă și va fi o zi tristă.”

Reuters relatează, preluat de Brietbart:

Cuomo a declarat că statul încearcă să construiască alte 4 spitale temporare, pentru a adăuga 4.000 de paturi suplimentare, pe care el le-a numit parte a unui plan B pentru a încerca să reducă lipsa resurselor medicale. Cuomo a spus că urmează să ceară Casei Albe să accepte solicitarea de a construi acele resurse suplimentare.

Cuomo a reiterat obiectivul statului de a ajunge la capacitatea de 140.000 de paturi, doar 53.000 fiind în prezent disponibile.

El a spus că spitalizările cresc cu un ritm la care se dublează la fiecare 4 zile, comparativ cu 3 zile, lucru care se întâmpla săptămâna trecută. El a spus că crede că există o corelație între măsurile de distanțare socială și rata îmbunătățită a accelerării cazurilor.

SUA au depășit vineri 101.000 de cazuri confirmate, potrivit numărătorii de la Universitatea Johns Hopkins. Începând de vineri după-amiază, în Statele Unite au fost peste 1.581 de decese cauzate de coronavirus.

Dr. John Brooks din Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA i-a avertizat pe americani să rămână „în faza de accelerare” și că toate colțurile țării erau în pericol.

„Nu există nicio parte geografică a Statelor Unite care să fie scutită de acest lucru”, a spus el.

În plus față de New York, state precum California, Washington, Michigan și Louisiana au apărut ca focare pentru pandemia virusului care își are originea în Wuhan, China.

În New York a fost amenajată de câteva zile şi o morgă.

SUA urmează să construiască spitale temporare nu numai în New York, ci şi în alte state americane. Un altul este în plină pregătire în Detroit/ Michigan.

Şi China, şi Rusia, dar şi alte state europene- Spania, Italia, UK, Serbia şi nu numai- au construit spitale sau au amenajat spitale temporare de campanie pe teritoriile lor naţionale pentru a face faţă extinderii pandemiei de nou coronavirus.

Statele şi-au creat astfel suplimente pentru ca sistemele lor naţionale de sănătate să nu colapseze imediat, fiind supra-solicitate într-o perioadă foartă scurtă de timp, peste capacitatea lor, de către mase de oameni infectaţi, numărul celor care necesită îngrijiri crescând exponenţial, în acelaşi timp o parte din capacitate fiind ocupată cu alţi pacienţi care au alte nevoi.


Lasă un răspuns