SUA S-AU ÎNCURCAT ÎN DECESE: Au apărut în plus 3778 de oameni morţi de coronavirus care n-au fost testaţi niciodată

0
68

O dezvăluire a New York Times care face înconjurul SUA arată că autorităţile americane au adăugat peste 3700 de decese pe motiv de COVID-19, la rata şi aşa mare de mortalitate a New York, deşi cele peste 3700 de persoane nu au fost testate niciodată şi deci niciodată confirmate pozitiv pentru coronavirus.

Autorităţile doar au presupus că cele peste 3700 de decese constatate se datorează infecţiei cu nou coronavirus.

Noile cifre date publicităţii de Departamentul de Sănătate al New York arată că decesele pe motiv de COVID-19 în oraş au depăşit cifra de 10.000 şi păreau să crească cu 17% până la mai mult de 26.000 pe întreaga SUA.

Numai că numărul deceselor a fost revizuit, arată NYTimes, pentru că în SUA au apărut deficienţe cu testarea încă de la începutul extinderii focarului.

Iniţial, SUA au numărat doar decesele care aveau teste pozitive pentru coronavirus. Dar după câteva săptămâni, Departamentul de Sănătate a înregistrat decese suplimentare legate de virus, arată surse pentru NYTimes.

Aceste persoane aveau istoric medical şi simptome şi nu fuseseră incluse în cifrele deceselor oferite public de către primarul Bill de Blasio pentru că nu aveau teste făcute care să fi confirmat că aveau COVID-19 la momentul decesului.

Dar după ce s-a gândit mai bine în weekend, primarul a adăugat şi cazurile prezumtive, modificările având loc în registrele spitalelor, la aziluri, alte unităţi de îngrijire şi medicale.

„Imediat ce problema a fost ridicată, primarul a decis să dea publicităţii datele”, a confirmat un purtător de cuvânt al primarului.

New York părea să se afle printre oraşele în care începe să se raporteze că este presupusă infecţia, simptomele, dar nu este cofirmată. La fel, Maryland, Delaware, Connecticut şi Ohio au început să raporteze şi ele presupuse cazuri în această săptămână.

Un purtător de cuvânt al C.D.C. a spus că numărul total al deceselor coronavirusului din New York începând de luni a fost de 6.182 – același număr raportat public şi de Departamentul de Sănătate al New York, înainte de includerea noilor numere. Marți, numărul orașului s-a ridicat la 6.589.

Orașul și statul au diferit uneori în ceea ce privește numărul morților din New York. Începând de luni, statul New York a spus că 7.349 au murit de oameni din cauza virusului din oraș.

Oficialii din sănătate spun că a număra morții dintr-o boală pandemică precum Covid-19 prezintă dificultăți, deoarece mulți dintre cei care mor sunt mai în vârstă sau suferă de alte probleme grave de sănătate. Iar efectele complete ale focarului asupra mortalității în New York City și în toată țara ar putea dura multe luni pentru a studia și înțelege.

Epidemiologii care studiază astfel de evenimente au declarat că un raport complet va include o analiză a numărului așa-numitelor decese în exces cauzate de coronavirus, comparand numărul dintre statul New York şi oraşul New York care au murit din toate cauzele în timpul focarului cu numărul de persoane care mor în aceeaşi perioadă de obicei în aceeaşi perioadă a anului.

Aceste decese, nu cauzate de boală, ci de alți factori, pot fi conexate la focar, au spus epidemiologii, în parte din cauza modului în care a copleșit sistemul de sănătate.

Oficialii din domeniul sănătății orașului au strâns date despre „excesul de decese”, potrivit mai multor persoane. Nu este clar când vor fi anunţate aceste cifre.

Ulterior, Departamentul de Sănătate a confirmat informaţia, arătând într-o declaraţie dată publicităţii că este vorba de 3778 de oameni în plus, posibil să fi murit de COVID-19, dar nu sunt siguri.

Decesele în New York au ajuns la un total de 11.683.

Lasă un răspuns