DISPERARE ÎN 15 SPITALE DIN MADRID! NU MAI SUNT PATURI LA TERAPIE INTENSIVĂ! Contributor Presa Curată

0
59

Secțiile ATI, din 15 spitale madrilene, nu mai pot primi alți pacienți – COVID19 – în stare gravă.

Încă de ieri, doctorii, în mod disperat, fac solicitări către unitățile medicale din restul Comunității Madrid și orașele apropiate, pentru a putea redirecționa un număr important de infectați în stare gravă.

De cele mai multe ori, solicitările cadrelor medicale primesc răspunsuri negative, lipsa de paturi și echipamente fiind la fel de acută în majoritatea spitalelor.

Din nefericire, spitalul de campanie madrilen, deschis în compexul IFEMA, nu îi poate prelua pe cei în stare gravă, neavând pregătită o secție ATI – anestezie și terapie intensivă – și nici aparate de ventilare mecanică sau specialiști.

Mai mult, surse din sistemul medical au dezvălui publicației LA RAZÓN, că au existat cazuri de bolnavi internați în spitalul de campanie, care ulterior, din cauza agravării stării de sănătate, au fost retrimiși către spitalele de unde au venit inițial.

Potrivit acelorași surse, spitalele care nu mai au locuri disponibile în secțiile ATI – anestezie și terapie intensivă – și care solicită, în mod disperat, redirecționarea pacienților COVID19 către alte spitale, sunt următoarele: El Escorial, Getafe, Alcorcón, Infanta Leonor de Vallecas, Torrejón, Moncloa, Móstoles, Hospital del Henares, Fuensanta, Parla, Virgen de la Paloma, Infanta Sofía, La Princesa, Severo Ochoa din Leganés și Arganda.

În următoarele ore, în acestă listă, este posibil să apară și numele altor spitale din regiune.

Din Madrid, Mircea Apostol

Lasă un răspuns