PUTIN TRIMITE AJUTOARE UMANITARE ÎN SUA CA SĂ LE AJUTE SĂ COMBATĂ CORONAVIRUSUL!

0
70

MOSCOW, 31 martie (Reuters) – Rusia trimite echipamente medicale din Statele Unite pentru a ajuta la combaterea focarului de coronavirus, a raportat marți agenția de știri Interfax, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Președintele Vladimir Putin a făcut propunerea într-o conversație telefonică cu președintele Donald Trump luni, când au discutat despre coronavirus și piețele petroliere, îndemnându-i pe miniștrii energiei să vorbească.

“Trump a acceptat cu recunoștință acest ajutor umanitar”, a declarat Interfax, citat de Peskov. Un avion rus cu echipament medical și de protecție poate pleca în Statele Unite marți, a adăugat el.

Cazurile confirmate din SUA s-au ridicat la aproape 180.000, cu 16.000 de noi teste pozitive raportate marți. Pentru a doua zi la rând, Statele Unite au înregistrat peste 500 de decese noi, în condițiile în care totalul a urcat la aproape 3.600, potrivit unui raport al Reuters din datele raportate oficial.

Starea relațiilor dintre Moscova și Washington s-a complicat în ultimii ani datorită sancțiunilor americane asupra unor companii rusești, ca răspuns la anexarea Rusiei a Crimeei în 2014 și sprijinului rus pentru separatiștii din estul Ucrainei, printre alte tulpini.

În procesul de acord asupra marți a detaliilor pentru aprovizionarea cu medicamente, „se pare că unii din partea americanilor cel puțin nu au contribuit la rezolvarea promptă a problemelor tehnice în conformitate cu acordurile celor doi președinți”, a fost citat Peskov. cum spune Interfax.

„Este important de menționat că atunci când oferă asistență colegilor din SUA, președintele (Putin) presupune că atunci când producătorii americani de echipamente și materiale medicale vor câștiga impuls, vor putea, de asemenea, să se recunoască dacă este necesar”, a adăugat el.

El a mai spus că Rusia și China au cooperat într-un mod similar acum „într-un moment în care situația actuală afectează pe toată lumea, fără excepție…, nu există nicio alternativă la colaborarea în spiritul parteneriatului și al asistenței reciproce”. 

Washingtonul a spus că Trump și Putin au fost de acord în apelul că este important să se stabilizeze piețele globale de energie. Acest lucru a contribuit la creșterea prețurilor petrolului marți, care sunt în continuare aproape de minim 18 ani, deoarece coronavirusul atinge cererea globală. 

(Raportare de Polina Devitt; Editare de Chizu Nomiyama și Alison Williams)

https://twitter.com/A_Osborn/status/1245075872278814720

Lasă un răspuns