IMPERIAL COLLEGE estimează că în SPANIA sunt 7 MILIOANE de INFECTAŢI COVID-19. Cotributor Presa Curată

0
9

Aproximativ 15 % din populația Spaniei – 7 milioane de persoane – au fost deja infectate cu CORONAVIRUS, potrivit unui studiu publicat de universitatea britanică Imperial College.

Mai mult, studiul semnalează că, datorită măsurilor de carantină impuse în Spania, au fost salvate peste 16.000 de vieți.

Prin intermediul unui model matematic, cercetătorii au realizat estimări privind cifrele celor infectați de CORONAVIRUS în 11 state europene. Pe lângă Spania, în studiu sunt analizate și Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Suedia și Elveția.

Spania, potrivit studiului, ar avea cel mai mare procent de cetățeni infectați, asa cum reiese din calculele cercetători. Se avanseză un procent cuprins între 3,7% și 41 % grad de înfectare în rândul populației, cu o valoare medie de 15%, ceea ce însemnă 7 milione de cetățeni.

Ca replică la studiul britanicilor, Salvador Peiró, purtătorul de cuvânt al Societății Spaniole de Sănătate Publică și Administrare a Sistemului Medical (SESPAS), afirmă că procentul de infectați CORONAVIRUS, prezentat de Imperial College, ar putea fi exagerat.

Salvador Peiró, afirmă următoarele: “În cazul Madridului , și probabil în cazul nordului Italiei, COVID-19 a circulat nestingherit în ultimele două săptămâni din februarie și primele din luna martie. Au fost infectate cadre medicale și angajați ai azilurilor de bătrâni, pacienți care se prezentau în mod normal la centrele de sănătate, primiri urgențe și alte unități medicale. În felul acesta, epidemia s-a extins rapid în cadrul populației vulnerabile – pacienți cu boli cronice, persoane în vârstă – fapt care a condus la o rată mare a mortalității pe teritoriul Spaniei”.

Totuși, purtătorul de cuvânt al Societății Spaniole de Sănătate Publică și Administrare a Sistemului Medical (SESPAS), nu neagă posibilitatea ca în Madrid și Barcelona procentul de 15% să fie real sau chiar mai mare, însă menționează că, în restul Spaniei, cu siguranță, procentul este mult mai mic.

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că, în Spania, aproximativ 50% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani locuiesc împreună cu parinții lor, context care a favorizat raspândirea COVID-19 în rândul celor mai în vârstă.

Mircea Apostol

Spania are o populaţie de 46,7 milioane de oameni. În prezent, este pe locul 3 mondial, după SUA şi Italia, în topul ţărilor cel mai grav afectate de pandemia de nou coronavirus, fiind unul dintre puternicele focare europene. Regatul Spaniei are peste 94.400 de cazuri de nou coronavirus, are peste 8200 de morţi, peste 19.200 de vindecaţi, peste 66.800 de cazuri active, dintre care 5607 sunt critice.


https://twitter.com/b_judah/status/1244680641490358273
https://twitter.com/axarquia/status/1244993430503272448

Lasă un răspuns