“Înţelegerile” lui Predoiu pentru şefia Parchetelor, trei catastrofe: Bologa (DNA), Scutea (PG) şi Hosu (DIICOT). Bologa, de la “bună dimineaţa, votca taie greaţa!”, propus la şefia DNA cu 2 note care arată motivele pentru care a fost dat afară din DNA Cluj

0
87

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut astăzi nominalizările pentru şefia marilor Pachete. Astfel, pentru şefia DNA, Predoiu îl propune pe Crin Bologa, actualul prim procuror al Pachetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru şefia Parchetului General, propusă este Gabriela Scutea şi pentru şefia DIICOT propusă este Georgiana Hosu.

Scutea, propusă pentru Procuror General al României, de la Academia de Informaţii SRI, semnatara protocolului din 2009 şi notei Microsoft

Gabriela Scutea, aleasa lui Predoiu pentru funcţia de Procuror General, este procuror de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi când aceasta era şefa Parchetului General. A mai candidat de 2 ori pentru şefia Parchetului General. Fără rezultate profesionale remarcabile, fără dosare instrumentate, Scutea în interviu a încurcat chiar parchetele care au instrumentat diferite dosare dovedindu-şi neştiinţa . De-a lungul timpului, Gabriela Scutea semnat o notă de fundamentare în cazul Microsoft, a semnat protocolul cu SRI- PÎCCJ din 2009, participantă la protestele de la Bruxelles, tabăra #Rezist şi este absolventă a Colegiului Naţional al Academiei de Informaţii SRI. 

Crin Nicu Bologa, propus pentru şefia DNA, de la “Bună dimineaţa, votca taie greaţa!”, uşuit de la şefia DNA Cluj

Crin Nicu Bologa este prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fost procuror şef al DNA Cluj între 2005 şi 2008/tabăra Monica Macovei, Laura Coruţa Kovesi, înstărit, plecat din DNA în urma unor controverse, acuzat că a îngropat printr-un NUP un dosar al afaceristului Arpad Zoltan Paszkany. Fără rezultate profesionale remarcabile în instrumentare de dosare.

Surse judiciare arată că Crin Nicu Bologa, propusul pentru şefia DNA, impus şi susţinut la şefia DNA de nenumărate ori de Cristian Ban de la Secţia de procurori din CSM, are deja 2 note în DNA din momentul când a plecat de la şefia DNA Cluj, ca să nu fie revocat. Notele arată motivele şi controversele pentru care Crin Nicu Bologa a plecat de la şefia DNA în 2008 ca să nu fie revocat.

Bună dimineaţa, votca taie greaţa!” Aşa şi-ar fi întâmpinat jovial şi spiritual dar spre disperarea colectivului, colegii de la DNA Cluj, din 2005 şi până în 2008, cât a stat la şefia instituţiei, Crin Nicu Bologa, şi a plecat invocând motive personale ca să nu fie revocat din funcţie, relatează surse din magistratură.

Bologa, prietenul lui Ban de petreceri, impus a treia oară la şefia DNA

Surse judiciare susţin că în ciuda nenumăratelor controverse şi probleme, procurorul Crin Nicu Bologa n-ar fi la prima tentativă să preia şefia DNA, fiind susţinut puternic de procurorul CSM, Cristian Ban, cu care este prieten, inclusiv de petreceri.

O primă tentativă de impunere a lui Bologa la şefia DNA ar fi fost în ianuarie 2019, după renunţarea la mandatul şefiei interimare a DNA de către Anca Jurma, iar a doua tentativă ar fi fost în luna iulie 2019, dar Secţia de procurori a CSM a renunţat să-l delege pe Bologa şef al DNA pentru că acesta şi-ar fi dorit mandat întreg.

Ca atare, susţinut tot de Secţia de procurori a CSM şi în special de procurorul Cristian Ban, Bologa s-a înscris acum pentru şefia DNA.

“Problemele” procurorului Bologa sunt însă multe şi nenumărate.

În 2005, a ajuns şef al DNA Cluj, venind de la Parchetul de pe lângă judecătoria Zalău şi fiind 6 ani procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. În 2018, după atâţia ani de magistratură, Bologa declara pentru ziarul Adevărul că cel mai greu caz pe care l-a instrumentat vreodată a fost o crimă petrecută în 2003, culmea, de numele său, fiind legat şi un alt dosar de omor, singurul cu autor necunoscut aflat în evidenţele Parchetului Sălaj, în care autorul nu a fost nici până astăzi prins.

Acuzat că a îngropat în DNA printr-un NUP un dosar al afaceristului Arpad Zoltan Pazkany, în urma unor suspiciuni privind documente falsificate şi în urma unor alte scandaluri cu fosta procuroare DNA, Elena Botezan, Crin Nicu Bologa, a plecat din DNA ca să nu fie revocat de la şefia DNA Cluj. De întors s-a întors la Parchetul din Sălaj, unde 1 an mai târziu a ajuns şef al Secţiei Judiciare, stând în acea funcţie până în 2013 când a devenit prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Fără rezultate profesionale remarcabile în instrumentare de dosare, amicul lui Cristian Ban de la CSM, Crin Nicu Bologa, a spus în interviuri că “nu trebuie să ne bazăm doar pe talentul procurorului ca acum 15 ani”, este un susţinător al inteferării ilegale a serviciilor de informaţii în cercetarea penală spunând că “nu cred că există undeva în lume vreo unitate de parchet care să nu aibă suport informativ şi să nu aibă mijloace tehnice pentru a-şi face treaba”, este un contestatar al legilor Justiţiei adoptate de Parlament şi cu decizii de constituţionalitate ale CCR, a fost dat în judecată de inculpaţi pentru scurgeri din dosare, este fan al Codruţei Koveşi, şi asta nu este tot.

Între timp, Crin Nicu Bologa, prim procurorul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, devenit un “baronaş” al judeţului, s-a îmbogăţit şi încuscrit.

Aşa se face că potrivit declaraţiei de avere din 2018, procurorul Bologa, membru al APR şi al Asociaţiei Sportive a Magistraţilor, care de mai bine de 1 an vrea să fie şeful DNA, a ajuns să deţină 7 terenuri în Sălaj, Cluj şi Corbu- Constanţa, 2 apartamente în Cluj şi în Zalău o casă de locuit. Mai are un Audi A3, un BMW X3, 2 conturi de 87.193,21 lei în total, 1 credit la ING Bank Zalău de 60.000 de lei, are un venit lunar din bani publici de la Parchet de aproape 3800 de euro pe lună, are venituri din chirie şi parcare de 6000 de euro pe an, soţia sa lucrează la Ministerul Justiţiei, Serviciul de Probaţiune Sălaj unde încasează 4527 de lei pe lună iar darul de nuntă pentru fiica sa, Ţurcaş Andrada Crina a fost de 101.648 de euro.

În vara anului 2016, procurorul Crin Nicu Bologa de la Sălaj şi-a măritat fata, pe Crina Andrada. Cuscrul procurorului a devenit Septimiu Ţurcaş, primarul din Şimleu Silvaniei care este şi acum primarFost membru PDL, fost membru PSD, actual membru PNL, cuscrul procurorului, tot din Sălaj, un om înstărit, era trimis în judecată încă din 2015, dinainte de nuntă, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri şi declaraţii.

Pentru că la nunta dintre fiica lui Bologa procurorul şi fiul lui Ţurcaş inculpatul au participat toţi magistraţii din judeţ, nu a mai avut cine să judece dosarul. Au fost invocate motivele de conflicte de interese şi de lipsă de imparţialitate, astfel că dosarul cuscrului procurorului Bologa a fost mutat în noiembrie 2017 cu totul în alt judeţ. Mai precis, încurscrirea procurorului cu inculpatului şi nunta de rigoare a strămutat tot procesul de la Tribunalul Sălaj la Tribunalul Maramureş, iar de atunci cauza stă de 2 ani în amânări. Cuscrul procurorului, primar fiind, are foarte multe procese însă intentate de el pe rolul judecătoriei Şilmeul Silvaniei.

Hosu, propusă pentru şefia DIICOT, Secţia de Procurori din CSM i-a respins delegarea în funcţia de procuror şef DIICOT ca să… o avizeze din nou

Elena Giorgiana Hosu-procuror şef adjunct al DIICOT, fără rezultate profesionale deosebite, implicată în ancheta dezastruoasă în cazul Caracal

Georgiana Hosu a fost respinsă la finalul anului trecut pentru a fi delegată ca procuror şef DIICOT pentru ca după o lună să fie propusă oficial procuror şef al DIICOT, avizul urmând să fie dat tot de secţia de procurori din CSM.

Propunerile vor fi transmise către secţia de procurori din CSM, devenită “jucătoare” în această procedură şi potrivit mai multor surse “condiţionând” acordarea avizului consultativ de propunerea favoriţilor ei, pentru ca ulterior obţinerii sau nu a avizului consultativ, potrivit legii, decidentul final să fie prin semnarea decretelor de numire, preşedintele României, Klaus Iohannis.

De menţionat este că în ultima perioadă au avut loc mai multe negocieri şi înţelegeri subterane între factorii de decizie în legătură cu numirea şefilor şi conducerilor DNA, Parchetului General şi DIICOT, astfel că “stabilit” ca şi pentru secţiile principale ale DNA- Secţia I şi Secţia a II-a unde candidează, tot singuri, tot 2 aleşi ai secţiei de procurori din CSM- Claudiu Dumitrescu, fără instrumentare de dosare penale în ultimii ani în DNA şi Paul Dumitriu- un procuror obişnuit să sară dintr-o barcă în alta, cu dosare la activ dar şi cu rateuri: dosarul pe ordonanţa 13, dosarul Tel Drum, să fie numiţi la şefiile Secţiilor DNA.

Citeşte şi “Bună dimineaţa, votca taie greaţa!” Dezvăluiri din subteranele bătăliei pentru “numirea” şefilor marilor Parchete, mişcări fără precedent. Secţia de Procurori din CSM vrea să impună “aleşii” pentru şefia DNA, Parchetului General şi DIICOT

Citeşte şi 18 candidaţi, numai unul şi unul pentru şefiile marilor Parchete! Veniturile uriaşe lunare şi controversele lor!

Lasă un răspuns