Strategul lui Trump a fost arestat chiar de pe yachtul unui controversat magnat chinez, prieten al său

0
65

Strategul lui Donald Trump, Steve Bannon, a fost arestat de procurorii din Manhattan chiar de pe yachtul lui Guo Wengui, Lady May, în Long Island Sound, lângă Connecticut, după ce procurorii au ajuns pe yacht aduşi de paza de coastă a SUA, au percheziționat nava și au confiscat telefonul mobil al Bannon. Procurorii l-au localizat pe Bannon pe yachtul lui Guo Wengui după celula telefonului.

Anchetatorii au efectuat și alte percheziții în Florida, Colorado, Nevada, Missouri și Virginia, inclusiv la locuințele tuturor inculpaților implicaţi în cazul de corupţie al lui Bannon, au spus oficialii, citaţi de New York Times.

Former White House Chief Strategist Steve Bannon (R) greets fugitive Chinese billionaire Guo Wengui before introducing him at a news conference on November 20, 2018 in New York, on the death of of tycoon Wang Jian in France on July 3, 2018. (Photo by Don EMMERT / AFP) (Photo credit should read DON EMMERT/AFP via Getty Images)

Guo Wengui este un magnat imobiliar chinez şi se află în exil în SUA din 2014, fiind al 73-lea cel mai bogat om de afaceri al Chinei.

Guo a fugit din China atunci când a aflat că urma să fie arestat pentru corupţie, mită, răpire, spălare de bani, fraudă şi viol.

De la începutul lui 2017, Guo Wengui, bănuit a avea legături cu serviciile secrete ale Chinei, stă în New York, unde deține un apartament de 82 milioane USD în Upper East Side din Manhattan, cu vedere la Central Park. El a continuat să organizeze tot felul de întâlniri politice ca să atragă atenția asupra presupusei corupții din sistemul politic chinez din casa sa din New York.  În noiembrie 2018, Guo a scos la vânzare apartamentul pentru 67 de milioane de dolari.

Guo este membru al Clubului stațiunii Mar-a-Lago a președintelui Donald Trump în Florida și a Mark’s Club din Mayfair, Londra, fiind prieten şi cu Steve Bannon, strategul lui Donald Trump şi cu Roger Stone, alt apropiat controversat al lui Trump.

Steve Bannon a fost arestat ieri de procurorii SUA pentru fraudă într-o campanie de strângere de fonduri pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexicul, un proiect pe care Donald Trump l-a susţinut.

Steve Bannon ar fi folosit mai mult de 1 milion de dolari primiți sub formă de donații prin organizația denumită „We Build the Wall” (n. red. – Construim Zidul) pentru a îl plăti pe un apropiat al său, Brian Kolfage, printr-o altă organizație non-profit. Tot folosindu-se de această firmă, el a cheltuit banii în interes personal. Dosarul conţine şi interceptări şi mesaje text între Bannon şi complici în care aceştia vorbeau de banii cheltuiţi din donaţii, lucru care trebuia să rămână secret.

Bannon, Kolfage și alți doi complici, Andrew Badolato și Timothy Shea, sunt și ei acuzați de complot în vederea comiterii de fraudă și complot pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.

Steve Bannon a fost eliberat aseară de judecători pentru o cauţiune de 5 milioane de dolari, nu are voie să părăsească ţara, nu are voie călătorească în anumite zone din New York, Washington, Maryland, Virginia şi Connecticut şi nu are voie să ia legătura cu anumite persoane implicate în cazul de corupţie.

Guru al lui Donald Trump, Steve Bannon pledează nevinovat iar Donald Trump a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat, că este trist ce a păţit Bannon, apoi a spus că nu ştie nimic de proiectul prin care Bannon strângea donaţii pentru construcţia zidului la graniţa cu Mexicul, proiect care oricum nu-i plăcea. Datele arată că Donald Trump ştia de proiect.

https://twitter.com/RichardKimNYC/status/1296608064758517762

Lasă un răspuns