Watergate 2.0. Exclusiv: Cazul Flynn, România şi Iraq

0
10

O serie de documente depuse ieri seară în instanţa americană, US District Court of Columbia, de actualii avocaţi ai generalului Michael Flynn arată o luptă teribilă între cele 2 echipe de avocatură – cea care l-a reprezentat pe Flynn până acum aproape 1 an şi cea care îl reprezintă acum- a doua echipă acuzând-o pe prima că, în ciuda deciziilor succesive ale instanţei, nu vrea să elibereze toate documentele şi comunicările avocaţilor iniţiali din cazul Flynn.

Michael Flynn, fost director DNI, general cu 3 stele al Armatei americane şi fost consilier pe securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, este din iunie 2019 reprezentat de 3 case de avocatură americane, după ce şi-a dat afară fosta echipă care îl reprezenta.

Actualii avocaţi ai generalului Flynn în teribilul proces din SUA sunt:

Sidney Powell şi Michael Flynn
  • Jesse R. Binnall, Philip J. Harvey, Paris Sorrell de la casa de avocatură Harvey&Binnall PLLC,
  • Sidney Powell de la casa de avocatură Sidney Powell PC,
  • W.William Hodes de la casa de avocatură The William Hodes Law Firm

Prima casă de avocatură care-l reprezintă acum pe Michael Flynn, Harvey & Binnall PLLC, este deţinută de 2 avocaţi care sunt şi parteneri în firmă, Philip J. Harvey şi Jesse R.Binnall.

Fondatorul- Philip J. Harvey, avocat al lui Flynn, a lucrat în trecut şi a fost contractat şi de o firmă de construcţii din România.

În prezentarea sa, Philip J. Harvey, cu o experienţă de 35 de ani în domeniu, arată că printre cazurile semnificative în care a fost implicat şi contractat ca avocat al apărării, se numără şi o firmă de construcții românească pe care a reprezentat-o într-un litigiu de încălcare a unui contract privind lucrările din Zona Verde/SUA din Bagdad, Iraq.

Philip J. Harvey nu precizează firma de construcţii din România, nici clientul român cu afaceri în Bagdad, Irak.

Şi generalul Michael Flynn a avut în trecut „treabă” în aceeaşi zonă.

Din 2002 până în 2004, Flynn a fost comandant al Brigăzii Militare de Intelligence 111 şi apoi a devenit director de intelligence al Comandamentului Operaţiunilor Speciale Comune care s-a ocupat de operaţiunea din Afganistan/ Enduring Freedom, şi Războiul din Irak/ Iraqi Freedom.

Ulterior, Flynn a devenit şef al serviciului de informaţii al Comandamentului central al SUA şi din 2011 până în 2014 director al Serviciului de Informaţii al Armatei americane, DNI.

Firma lui Harvey, Harvey & Binnall PLLC, care a reprezentat şi un constructor român şi acum pe generalul Flynn este o casă de avocatură specializată în  domeniul litigiilor cu mize mari. Specializarea firmei este pe apărarea penală/ gulere albe, litigii civile, dispute comerciale, recursuri și probleme de drept constituțional.

Convington& Burling, fosta firmă de avocatură care l-a reprezentat pe Flynn

Generalul Flynn a renunţat în iunie 2019 la vechea sa echipă de avocaţi după ce inclusiv în presă au apăruseră de la început indicii că principalii săi avocaţi de la puternica casă de avocatură Convington& Burling, Robert Kelner şi Stephen Anthony, îl înjurau pe Donald Trump şi echipa sa, acuzându-i de legături cu Rusia. Numai că exact pe acest dosar erau plătiţi să-l apere pe clientul lor, generalul Flynn.

Robert Kelner şi fosta echipă de apărare a lui Michael Flynn

Cu toate acestea, firma de avocatură Convington& Burling l-a taxat pe Flynn cu aproape 5 milioane de dolari, facturile neputând fi plătite în integralitate de general care şi-a vândut şi casa.

În firma Convington & Burling lucra şi Eric Holder, fostul procuror general al SUA şi Michael Chertoff, ca partener şi respectiv, consilier special.

Chertoff, pe lângă implicarea în firma de avocatură care l-a asistat iniţial pe Flynn şi funcţiile în administraţie, mai este şi co-fondator de mulţi ani al Grupului Cheroff, o firmă de consultanţă în securitate şi management de risc, în care au fost implicaţi foşti membri ai directoratului de operaţiuni ai CIA, foşti oameni cu funcţii din secretariatul pentru Afaceri Interne al SUA şi chiar generalul de 4 stele Michael Hayden, fostul director al NSA, fost director al DNI şi fost director CIA.

Pe lângă refuzul de a preda, în ciuda deciziilor instanţei, toate documentele din cazul Flynn, acte depuse ieri în instanţa americană arată că avocaţii firmei erau nemulţumiţi că-l apără pe Flynn, atitudinile fiind demonstrate prin postări publice ale fostului procuror general al SUA, Eric Holder, consilier special în Convington& Burling.

Convington& Burling LLP, importanta firmă internaţională de avocatură, a mai fost angajată de statul California să se lupte cu administraţia Trump tot prin Eric Holder, şi a mai fost implicată în cazuri legate de administraţia Australiei, Coreei de Sud, Halliburton/ contracte militare, Philip Morris, forţe militare şi teroriste din Columbia, teribila firmă Xe Services- fosta Blackwater Worldwide şi deţinuţi de la Guantanamo Bay.

Citeşte desfăşurarea Watergate 2.0, scandalul Flynn

Lasă un răspuns