Ucraina și-a reținut președintele Curţii Supreme de Justiție pentru corupție

0
152

Biroul Naţional Anticorupţie al Ucrainei (NABU) l-a reţinut pe preşedintele Curţii Supreme de Justiție, Vsevolod Knyazev, pentru o mită de aproape 3 milioane de dolari, a declarat în această seară deputatul Radei Supreme Goncharenko. “În acest moment, 18 instanțe ale Curții Supreme sunt percheziționate“, arată deputatul.

Potrivit acestuia, Vsevolod Knyazev este cel mai înalt oficial oficial din istoria Ucrainei arestat pentru mită.

NABU a raportat că a dezvăluit corupția pe scară largă în instanța supremă, și anume o schemă pentru obținerea de beneficii necorespunzătoare de către conducere și judecători.

Biroul Național Anticorupție și Parchetul Specializat Anticorupție al Ucrainei au raportat despre expunerea corupției pe scară largă în conducerea Curții Supreme. Departamentele nu dau nume, dar, potrivit presei, deputaților și oficialităților, șeful Curții Supreme, Vsevolod Knyazev, a fost reținut. Acesta ar fi primit mită de 2,7 milioane de dolari de la omul de afaceri ucrainean Konstantin Zhevago, care se confruntă cu acuzații penale la Kiev.

Agenția a arătat o fotografie cu multe pachete de bancnote întinse pe o canapea, și a susținut că detaliile vor urma.

Sursele Ukrainska Pravda din Biroul Naţional Anticorupţie şi Parchetul de specialitate Anticorupţie au confirmat că domnul Knyazev a fost reţinut. Fostul deputat Serghei Leshcenko a spus că casa șefului Curții Supreme a fost percheziționată. Șeful administrației militare regionale din Nikolaev, Vitaliy Kim, și deputatul Oleksiy Goncharenko au spus că aceasta este o mită de aproximativ 2,7 milioane de dolari.

Surse ale publicației „Strana.ua” susțin că mita a fost dată de domnul Zhevago. El a fost reținut la Courchevel la sfârșitul anului 2022. În Ucraina, el este suspectat de delapidare. După cum a raportat Dauphine libere, Curtea de Apel Chambéry din Franța a refuzat extrădarea omului de afaceri la Kiev. Antreprenorul este eliberat pe cauțiune. În plus, potrivit Strana.ua, 18 judecători ai Curții Supreme a Ucrainei sunt percheziționați.

Vsevolod Knyazev a condus Curtea Supremă la 1 decembrie 2021. Are 43 de ani.

Lasă un răspuns