Noi dezvăluiri în cazul Flynn, Watergate 2.0: În operaţiunea anti-Trump, FBI şi Mueller au avut iniţial 5 ţinte, nu 4! VEZI documentele

0
57

Departamentul de Justiție a eliberat aseară o copie mai puţin clasificată a unui memoriu care arată ţintele şi motivele iniţiale ale anchetei fostului consilier special Robert Mueller împotriva oamenilor echipei Trump.

Memorandumul declasificat aseară este trimis la 2 august 2017 de fostul procuror general adjunct al SUA, Rod Rosenstein, către Robert Mueller şi este eliberat acum la solicitarea republicanului Lindsey Graham.

Lindsey Graham a acuzat aseară pe Fox News că memorandumul declasificat acum mai mult arată că ancheta FBI/Mueller nu avea bază legală şi a fost ilegitimă pentru că la acel moment, 2 august 2017, alte documente arată că FBI şi Mueller ştiau deja că acuzaţiile de complot erau false. „Ştiau de la început că totul este fals. Este stilul lucrurilor pe care le făcea Jay Edgar Hoover”, a declarat Graham care reclamă o tentativă de lovitură de stat la adresa preşedintelui Trump şi anunţă audieri importante pe FBI şi nu numai.

Documentele acum declasificate de către DoJ, Departamentul de Justiţie al SUA, arată 4 ţinte ale anchetei speciale şi o a 5-a încă clasificată.

Cele 4 ţinte iniţiale ale FBI/Mueller au fost consilierul pe politică externă al campaniei Trump, Carter Page, în cazul căruia deja au fost descoperite documente falsificate de FBI şi prezentate instanţei pentru obţinerea de mandate de supraveghere.

Carter Page a fost prezentat de CIA ca „asset”-ul/colaboratorul, însă FBI a falsificat mailul/documentul CIA, l-a contrafăcut, a adăugat un „nu”, a scris că Cartert Page NU este „assetul”/colaboratorul CIA pentru a-l acuza că este spion rus, pentru a-l investiga, şi pentru a obţine de la instanţă 4 mandate succesive de siguranţă naţională/pe contraspionaj, pentru a ţine astfel sub supraveghere membrii campaniei candidatului Trump şi ulterior echipa preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump.

După dezvlăluirile confirmate de autorităţi prin documente, Carter Page a dat în judecată FBI, ofiţerii FBI care au falsificat mailul CIA fiind deja anchetaţi.

În memorandumul dezvăluit în această seară, ca motiv al anchetei iniţiale a FBI/Mueller, se confirmă că trebuia să se investigheze dacă Page a comis o infracțiune prin „înţelegeri secrete/complot cu oficialii guvernamentali ruși”, în timp ce aceştia au intervenit în alegerile din 2016.

De asemenea, Mueller a fost însărcinat să investigheze dacă fostul manager al campaniei Trump, Paul Manafort, a 2-a ţintă, s-a aliat de asemenea cu guvernul rus, dacă a comis infracțiuni legate de munca sa în Ucraina și dacă a comis o infracțiune prin luarea de împrumuturi de la un CEO al băncii care vâna o slujbă în administrația Trump.

Memorandumul face aceleaşi acuzaţii şi referiri şi la a 3-a ţintă, voluntarul campaniei Trump, George Papadopolous, și îi cere lui Mueller să se analizeze dacă a fost un agent neînregistrat pe teritoriul SUA al guvernului israelian.

Documentul îi cere lui Mueller să investigheze 4 teme şi pe a 4-a ţintă: generalul Michael Flynn, fost şef al Intelligenceului Armatei SUA şi fostul consilier de securitate națională al lui Trump.

Flynn trebuia anchetat dacă a comis vreo infracţiune vorbind cu oficialii guvernului rus în timpul tranziției administraţiilor Obama- Trump, deşi aceasta nu este în sine o infracţiune, este vorba de Logan Act, o lege bănuită a fi ne-constituţională pe care nimeni nu a fost condamnat niciodată în SUA în ultimii 222 de ani de existenţă ai legii.

Flynn trebuia cercetat dacă a mințit FBI-ul despre contactele pe care le-a avut cu guvernul rus, deşi FBI nu găsise niciun contact şi voia să închidă ancheta iar FBI a fost cel care a plănuit să-l determine pe Flynn să mintă şi apoi i-a redactat interviul pe care i l-a luat în birou, fără avocat.

Mai mult, documente arată că la acuzarea falsă a lui Flynn au participat mai multe forţe ale statului şi chiar casa sa iniţială de avocatură pe care o angajase, Flynn printre altele fiind demolat timp de 3 ani în presă şi prezentat drept un monstru chiar de colaboratori din mass media ai instituţiilor statului care au plănuit falsa acuzare şi fabricarea de probe.

Flynn mai trebuia investigat, arată memorandumul, şi dacă nu a raportat contacte și venituri din alte state și dacă s-a înregistrat în mod corespunzător ca agent de lobby pentru guvernul turc.

Flynn a fost acuzat în acea perioadă tot în presa apropiată instituţiilor că a complotat pentru răpirea unui cetăţean american dorit de guvernul Erdogan şi aducerea persoanei pe teritoriul Turciei, acuzaţie care nu s-a probat niciodată.

Memorandumul arată că lui Mueller i s-a permis să adauge căi şi motive suplimentare de investigare, cu aprobarea biroului Rosenstein.

De asemenea, Memorandumul arată că FBI/Muller au avut şi a 5-a ţintă de investigare, însă din motive legate de ancheta actuală, aceasta a 5-a ţintă nu a fost încă dezvăluită, fiind în continuare clasificată.

Documentul este al 2-lea din cele 3 emise de Rosenstein pentru a structura ancheta lui Mueller care a durat 2 ani şi n-a găsit niciun colaborator care conspira cu Rusia din echipa Trump.

În raportul său final, Mueller a indicat că primul memoriu – emis în mai 2017 -indica pur și simplu prezentarea generală a anchetei sale pentru a evita identificarea țintelor.

Al treilea memorandum, emis la 20 octombrie 2017, după cel actual, declasificat mai mult, i-a adăugat pe Michael Cohen, Richard Gates, Roger Stone și alte persoane în sfera de aplicare a anhetei.

Republicanii caută şi acum acel memoriu, care până acum a rămas clasificat, bănuind că acela arată că Mueller și-a depășit autoritatea.

Dintre toate cele 7 ţinte cunoscute ca apropiaţi ai lui Trump, doar Manafort a fost condamnat pentru opt acuzații de fraudă legate de relațiile sale de afaceri externe, Papadopolous a pledat vinovat că a mințit FBI, iar Flynn a pledat iniţial şi sub presiune vinovat că a făcut declarații false către FBI- Flynn acum încearcă să-şi retragă acodul de vinovaţie, documentele arătând că a fost ţinta mai multor capcane în serie întinse şi fabricate chiar de autorităţi.

În acelaşi timp cu dezvăluirea mai multor părţi din memorandumul acuzării, actualii avocaţi ai lui Flynn – care au generat alături de DoJ dezvăluirile- au cerut ieri ca instanţa de judecată să determine din nou, pentru a 3-a oară, foştii avocaţi ai lui Flynn, bănuiţi a fi implicaţi în înfundarea falsă a generalului împreună cu FBI, să elibereze toate documentele din caz.

Până acum, fosta casă de avocatură a lui Flynn, Covington & Burling LLP, nu s-a supus tuturor cererilor instanţei de judecată.

În Covington & Burling LLP, care l-a apărat iniţial pe Flynn, sunt implicaţi mai mulţi foşti oficiali grei ai SUA, inclusiv fostul procuror general al SUA, democratul Eric Holder de care Presa Curată a relatat aici.

US v Flynn – DE 194 by Techno Fog on Scribd

Cazul- numit de republicani „mai mare decât Watergate”- evoluează zilnic, urmând audieri şi alte anchete. Presa Curată vă ţine la curent cu noile dezvăluiri.

Memorandumul de mai sus, în varianta clasificată mai mult de Mueller/FBI

Citeşte desfăşurarea noului Watergate

Lasă un răspuns