Cazul Flynn: „A fost o tentativă de lovitură de stat! FBI trebuie să intre la puşcărie. Trebuie tăiate atribuţiile FBI”

0
103

Recentele dezvăluiri ale Departamentului de Justiţie al SUA în cazul Michael Flynn, care probează o serie de ilegalităţi comise de FBI, au făcut ca toţi oamenii grei din Partidul Republican, inclusiv pe zona judiciară, să explodeze.

Documentele au arătat că FBI şi CIA nu aveau probe pe generalul Michael Flynn ca să dovedească o relaţie cu Rusia, că închiseseră ancheta pe lipsă de probe înainte de a provoca o discuţie cu acesta în care să-l determine să mintă ca să fie dat jos de pe funcţie şi pus ulterior sub acuzare. Generalul Michael Flynn, de orientare politică democrată, fost şef al DIA, ajuns consilier pe securitate naţională al lui Donald Trump, era de 10 ani un contestatar al politicilor serviciilor de intelligence americane, conduse tot de democraţi, în Orientul Mijlociu şi nu numai, motiv pentru care a devenit ţinta predilectă a FBI, CIA, DIA.

Pentru punerea sa sub acuzare şi recunoaşterea unei singure potenţiale infracţiuni- şi anume că a minţit FBI- fapt plănuit chiar de FBI, generalul cu 3 stele al Armatei SUA a fost ameninţat inclusiv cu arestarea băiatului său.

Generalul a acuzat în faţa instanţei că i-au fost încălcate o serie de drepturi, că i-au fost plasaţi avocaţi prieteni ai FBI, că n-a beneficiat de apărare, că i-a fost editat interviul dat în faţa FBI fără avocat, pentru care ulterior a fost şi pus sub acuzare şi că o serie de documente din caz au fost ascunse.

Din acest motiv, instanţa americană a amânat pe termen nedefinit pronunţarea unei sentinţe în cazul său, între timp, pe fir intrând procurorul general al SUA care a început o anchetă despre cum s-a desfăşurat investigaţia în cazul Flynn, astfel ieşind la iveală o serie de documente compromiţătoare pentru FBI.

Generalul, printr-o campanie extrem de puternică, susţinută de media democrate timp de 3 ani, a fost acuzat că este spionul rus de la vârful statului american, că a mutat arsenale nucleare, că nu şi-a declarat toţi banii încasaţi din lobby şi că inclusiv a complotat pentru răpirea unor cetăţeni americani, acuzaţiile nefiind dovedite.

Lindsey Graham, cel mai greu republican din Senat, preşedinte al Comisiei judiciare, a declarat aseară pe Fox News că, în cazul Flynn, va audia în Senat conducerea FBI, Senatul SUA va investiga toţi investigatorii din cazul Michael Flynn, speră ca în toamnă să prezinte un raport complet în care va încerca să se explice cum vechiul Departament de Justiţie a abuzat de lege, vrea să ştie de ce Andrew Weissmann, fostul şef în Departamentul de Justiţie şi şef în comiteul special Mueller, a crezut că cineva din campania lui Trump a complotat cu Rusia încă din iunie 2017 şi de ce ancheta lui Mueller a durat 2 ani.

Jay Sekulow, avocatul preşedintelui SUA, Donald Trump, inclusiv în procedura de punere sub acuzare a declarat tot pe Fox News aseară că actualul Departament de Justiţie strânge probe împotriva încălcărilor de lege comise de ofiţerii FBI în cazul Flynn: „Trebuie să vedem cine este responsabil. Abuzul care s-a petrecut în FBI şi în comiteul Mueller este fără precedent în istoria SUA. Nu am văzut niciodată aşa ceva. Dovezile au fost şterse. Ofiţerii FBI şi-au distrus telefoanele, au distrus probele sub supravegherea lui Mueller. Dacă tu ai fi făcut asta, dacă eu aş fi făcut asta, dacă oricine ar fi făcut asta, ar fi fost o încălcare a legii federale şi ar fi fost o infracţiune. Dar ce s-a întâmplat aici? Bob Mueller spune că habar n-avea că s-a întâmplat asta. Dar au permis să se distrugă probe. Trebuie să se facă justiţie egală pentru toţi. Cei care au încălcat legea, unde sunt dovezi suficiente care să fie prezentate în tribunal, vor fi puşi sub acuzare”.

Jay Sekulow a amintit că FBI a falsificat documente, inclusiv pentru a obţine mandatele FISA de supraveghere pe contraspionaj.

„A fost o tentativă de lovitură de stat şi abuz de putere din partea FBI”, a spus Jay Sekulow.

https://twitter.com/KarluskaP/status/1256399935072763904

Trey Gowdy, fost procuror şi fost preşedinte de comisie de supraveghere din Camera Reprezentanţilor, fostul preşedinte al comisiei de anchetă pe Benghazi şi pe emailurile lui Hillary Clinton, republican al echipei judiciare Trump, a declarat tot aseară că FBI a avut tratament diferit faţă de Hillay Clinton şi Michael Flynn în anchetă, nu înţelege care a fost predicatul factual pentru care Flynn a fost identificat din start ca spion rus şi FBI şi-a luat puterea să-l ancheteze fără probe pe generalul american, având în vedere că toate ţintele din operaţiunea pe contraspionaj ale FBI s-au dovedit a nu avea legătură cu Rusia.

Gowdy a amintit că aceeaşi tactică de anchetă a folosit-o şi Jim Comey, fostul director al FBI, pe Donald Trump, că el crede că totul era cunoscut de fostul preşedinte Obama, că FBI a mers peste Flynn ca să încerce ca generalul să-l dea în primire pe Trump şi a cerut în final ca să fie reduse atribuţiile legale ale FBI şi nimeni să nu mai primească FBI la discuţii.

Steve Scalise, membru al Camerei Reprezentanţilor, republican al echipei Trump a cerut şi el aseară ca ofiţerii FBI care au făcut înscenarea lui Flynn să intre în puşcărie: „Totul a explodat în documentele care au apărut. S-a văzut că l-au avut ca ţintă pe Flynn. Au vrut să-i însceneze o infracţiune. Poliţiştii corupţi din FBI. Trebuie să ne ocupăm de asta. Poliţiştii murdari din FBI trebuie să plătească şi sincer cred că cineva trebuie să meargă la puşcărie”

Steve Scalise a menţionat că FBI a abuzat de puterea sa şi a obţinut mandate FISA ilegle pentru a doborâ un candidat la preşedinţie, apoi un preşedinte în exerciţiu, menţionând şi implicarea lui Comey şi a fostului preşedinte, Barack Obama.

„Trebuie să meargă în puşcărie, începând cu Strzok, în frunte cu el, şeful pe contraspionaj al FBI. Nu e niciun dubiu! Au înscenat un caz unui general”, a spus Scalise.

Din zona media democrată, doar Bloomberg a rupt ieri frontul, acuzând FBI că a pus în pericol statul de drept american.

https://twitter.com/monawhodat/status/1256515746227802113
https://twitter.com/BenWeinthal/status/1256516416607522819

Citeşte şi…

Lasă un răspuns