Cel mai mare cimitir din America Latină îngroapă 1.654 de persoane pe lună

0
68

Cel mai mare cimitir din America Latină, Complexul Vila Formosa, din Zona de Est a São Paulo, Brazilia, a îngropat 1.654 de persoane până pe 29 aprilie în timpul pandemiei coronavirusului.

Fotograful Associated Press (AP), André Penner, a fotografiat zeci de morminte în cimitir, toate gropile fiind săpate pe 1 aprilie și apoi ocupate aproape integral vineri, 1 mai.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, de la începutul crizei de nou coronavirus neagă pandemia în ciuda evidenţelor, nu a luat măsuri pentru protejarea populaţiei, cazurile de coronavirus ale Braziliei explodând iar preşedintele dând afară mai mulţi miniştri, inclusiv pe cel al Sănătăţii.

După cum a dezvăluit G1, a avut loc o creștere de 18% a numărului de înmormântări din aprilie în oraș. Față de luna martie, numărul de înmormântări în Vila Formosa a crescut cu 50%. Fotograful a înregistrat gurile de deschidere la 1 aprilie, iar gropile au fost ocupate aproape complet la 1 mai.

Primarul Bruno Covas (PSDB) a negat că mormintele deschise în cimitirul Vila Formosa, în zona de est a São Paulo,  au fost făcute din cauza pandemiei coronavirusului. Imaginea se află şi pe coperta ziarului american „The Washington Post”.

Potrivit primarului, săparea a zeci de gropi este procedura standard pentru cimitirele municipale în această perioadă a anului, când se încheie sezonul ploios.

Față de înmormântările efectuate la Vila Formosa în martie, a existat o creștere cu 50% a numărului de înmormântări: de la 1.102 la 1654. Numărul de înmormântări a fost chiar mai mic în februarie: 880.

Înmormântări Vila Formosa

Aprilie: 1.654 (până pe 29)

Martie: 1.102

Februarie: 880

După cum a dezvăluit G1 , numărul de înmormântări în orașul São Paulo până în 22 aprilie a fost cu 18% mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut . 

În 2019, au fost 5.226 de înmormântări. 

În 2020, cu pandemia coronavirusă, acest număr a crescut la 6.171.

Asta s-a întâmplat în cele 22 de cimitire publice din capital, cât și cele private. Între 1 și 22 aprilie, capitala São Paulo a avut cu 945 mai multe înmormântări decât anul trecut. În aceeași perioadă, orașul a avut 634 de decese confirmate de coronavirus.

„Este o creștere foarte semnificativă”, a declarat epidemiologul de la Universitatea din São Paulo (USP), Paulo Lotufo. El subliniază, de asemenea, că numărul poate fi mai mare, deoarece există oameni uciși în capitala São Paulo înmormântați în alte orașe.

În martie, potrivit oficialilor, creșterea numărului de înmormântări a fost de 1,5%, de la 7.206 în 2019 la 7.312 anul acesta în cimitirele publice și

private. Oficial, primul deces de Covid-19 în oraș s-a întâmplat pe 16 martie.

La jumătatea lunii aprilie, municipalitatea din São Paulo a anunțat chiar că rata medie de decese scăzut în martie, şi în primele 10 zile ale lunii aprilie. Întrebată, Primăria nu a clarificat încă discrepanța dintre numere.

Tot în aprilie, numărul de decese din capitala São Paulo a crescut cu 30% comparativ cu luna martie . Potrivit cifrelor Secretariatului Municipal de Sănătate, până la 25 aprilie, cel puțin 632 de persoane au murit acasă în oraș împotriva a 483 în luna precedentă.

Luna aprilie 2020, până pe 22, a avut 945 de înmormântări mai multe decât anul trecut.

Cimitire publice

Dacă avem în vedere doar cele 22 de cimitire publice, creșterea numărului de înmormântări în luna martie atinge 8,8%, conform datelor obținute de G1 prin Legea accesului la informații.

În martie 2020, orașul São Paulo a avut 3.753 de înmormântări în cimitirele municipale, cu 304 mai mult decât 3.449 din 2019.

Numărul de înmormântări în martie în cimitirele municipale a fost, de asemenea, cel mai mare din an, depășind înmormântările din ianuarie: 3.497 și 3.157 din februarie.

Pe tot parcursul anului 2019, în cele 22 de cimitire publice s-au înregistrat în medie 3.632 de înmormântări pe lună, conform datelor obținute prin intermediul Accesului de citire. În niciuna din lunile, nici în iulie, când a fost înregistrat cel mai mare număr de înmormântări, 4.229, numărul de înmormântări a depășit 5.000.

Planul de urgență

Odată cu creșterea numărului de decese în capitală, ca urmare a pandemiei coronavirusului, administrația municipală a mărit capacitatea cimitirelor și a elaborat un Plan de intervenție pentru serviciile funerare.

Până în această joi (30), capitala São Paulo a înregistrat 1.456 de morți de către Covid-19. Cu toate acestea, datele din Programul de îmbunătățire a informațiilor privind mortalitatea (PRO-AIM), de la Direcția de Sănătate Municipală, arată că acest număr ar trebui să fie și mai mare.

Luând în considerare doar decesele cauzate de cauze naturale (cu excepția omucidelor și accidentelor în general), în luna martie, au fost înregistrate încă 743 de decese, sau cu 12,5% peste media înregistrată în aceeași lună între 2015 și 2019.

Primăria extinde capacitatea serviciilor în 22 de cimitire pentru victimele covid

São Paulo a săpat, de asemenea, 13.000 de locuri noi și a achiziționat noi camere frigorifice care pot stoca temporar până la 1.000 de cadavre pe zi pentru a face față numărului tot mai mare de decese cauzate de pandemia coronavirusului. 

Cimitirul Vila Formosa, din Zona de Est, considerat cel mai mare din America Latină, va funcționa ca centru logistic pentru morții din Covid-19.

Cele 13 mii gropi au fost săpate în mai multe cimitire: Vila Formosa (aproximativ 8 mii), Vila Nova Cachoeirinha (aproximativ 2 mii), São Luís (aproximativ 3 mii). Capacitatea de înmormântare a crescut la 400 de cadavre pe zi. Media zilnică istorică a înmormântărilor este de aproximativ 240 pe zi în perioada de vară. În lunile de iarnă, acest număr ajunge la 300 de cadavre pe zi.

Lasă un răspuns