Arestări violente în New York au înfuriat populaţia. VEZI imaginile

0
55

EAST VILLAGE, Manhattan – Este un strigăt de furie după ce un clip ce arată un ofițer al departamentului de poliție din New York pune la pământ un om care urmărea ofițerii în timp ce făceau o altă arestare pentru o aparentă încălcare a distanțării sociale în acest weekend, relatează ABC.

Incidentul a fost raportat sâmbătă seara în jurul orei 5:30 în East Village.

În timp ce un cuplu a fost arestat, videoclipul arată că unul dintre ofițeri s-a depărtat şi s-a dus peste un cetăţean care filma, l-a înjurat, i-a spus să se dea la o parte în timp ce a scos şi o armă.

Videoclipul arată că ofiţerul de poliţie nu purta o mască de protecție dar l-a lovit pe cetăţeanul de 33 de ani, Donni Wright, care şi filma, l-a pus la pământ şi apoi l-a târât pe trotuar.

Purtătorul de cuvânt al poliției, sgt. Mary Frances O’Donnell a spus că Wright s-a luat la luptă cu ofiţerul, când i s-a ordonat să se dea la o parte și ca atare a fost arestat sub acuzaţia de agresare a unui ofițer de poliție și rezistența la arestare.

Imaginile arată însă altceva, respectiv comportamentul violent şi abuziv al Poliţiei.

Acuzaţiile Poliţiei au fost amânate în așteptarea unor investigații suplimentare, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului procurorului din districtul Manhattan.

“Comportamentul pe care l-am văzut în videoclipul respectiv nu este pur și simplu acceptabil”, a replicat duminică primarul Bill de Blasio. El a spus mai devreme în acea zi că se va uita foarte atent la ce s-a întâmplat.

Arestarea lui Wright și a altor două persoane cu câteva minute mai devreme au ridicat noi întrebări cu privire la utilizarea forței departamentului de poliție, rolul ofițerilor în aplicarea măsurilor de distanțare socială și inconsistența în modul în care sunt aplicate.

NYPD spune că Biroul său pentru afaceri interne investighează cazul și că ofițerul violent a fost pus între timp să facă altceva pe linie de serviciu.

Societatea de asistență juridică a condamnat NYPD pentru incident și solicită departamentului să elibereze numele tuturor ofițerilor implicați și pentru a se lua sancţiuni disciplinare imediate împotriva acestora.

“Primăria și NYPD trebuie să reconsidere în mod serios aplicarea distanțării sociale care duce la escaladări şi asalturi violente”, a declarat Tina Luongo, avocată de penal la The Legal Aid Society. 

„Ceea ce este la fel de deranjant este faptul că unii dintre acești ofițeri – care aplicau ostentativ legile de distanțare socială – încălcau ei înșiși aceleași legi, prin faptul că nu purtau măști de protecție, puneau în pericol viața tuturor newyorkezilor din jurul lor”.

Imaginile au devenit virale, au strânit furia oamenilor iar presa americană relatează pe larg cazul care priveşte abuzul violent al Poliţiei din New York.

Cazul a ajuns în presa internaţională şi în SUA a generat o prezentare pe reţelele socializare a altor abuzuri şi discriminări făcute de Poliţie.

https://twitter.com/PNWForestKing/status/1257303107509223424

Lasă un răspuns