Cristian Burci, din Abu Dhabi: Nu mă ascund, nu am fugit, nu nimic! CITEŞTE DETALII

0
13

Cristian Burci, patron al ziarului Adevărul, se află în Abu Dhabi alături de omul de afaceri, Cătălin Hideg, implicat recent în scandalul privind câştigarea de către firma Romwine & Coffee SRL a unui contract de aproape 12 milioane de euro prin care urma să furnizeze statului român 1,7 milioane de măşti de protecţie.  (detalii scandal Romwine &Coffee)

„Sunt la Abu Dhabi. Am plecat pe 29-30 martie, în pandemie. Da, sunt cu domnul Hideg. Domnul Hideg are o chestie în România prin care face medii de cultură. Ce sunt mediile de cultură? Sunt acelea prin care se colectează probele din nas şi din gât pentru testele PCR de COVID-19. Şi a făcut o fabrică aici, în Abu Dhabi. Eu am vândut-o şi el a făcut-o. Fabrica produce astăzi între 50 şi 100.000 de swabs pe zi. Suntem împreună în afacere cu statul emiratesc. Cu o companie publică din Emirate, a statului.

Singura tranzacţie pe care am făcut-o în perioada asta: i-am vândut omului acesta 500.000 de teste iniţial şi după aia i-am vândut know how-ul ca să facă fabrica aici. Asta este singura afacere legată de COVID pe care am făcut-o şi n-a fost în România, a fost în Emirate. Eu nu mă ocup cu partea tehnică, că nu mă pricep, cu partea tehnică se ocupă Hideg. Eu m-am ocupat să pun cap la cap tranzacţia. Este o tranzacţie ca orice altă tranzacţie. N-are legătură cu România şi cu absolut nimic din România. Ca valoare totală, tranzacţia este în exces de 10 milioane de euro.

Nu furnizăm nimic României, decât aici, local, şi în zona Golfului. O fabrică similară există şi în România dar care nu vinde la nimeni că România cumpără de la italieni şi chinezi”, a declarat, în exclusivitate pentru Presa Curată, Cristian Burci.

Întrebat cum a plecat din ţară şi dacă se mai întoarce, Cristian Burci a răspuns:

„Mă întorc în primul moment când sunt avioane. Şi în momentul în care când te întorci aici nu te mai bagă în carantină. Că deocamdată orice vine din Europa, intri 14 zile în carantină. Am ieşit din ţară cu un avion special Etihad Cargo în care am pus o grămadă de echipamente care să contribuie la asamblarea fabricii de aici. Bineînţeles că orice cursă care pleacă de pe Otopeni are autorizarea statului român. Restricţiile s-au aplicat, dar s-au luat aprobări. Cum să nu mă întorc în ţară? Cum să fug din ţară? Am fugit o singură dată din ţară: în 1983, când era Ceauşescu la putere. Nu mai fug vreodată din ţară. Am responsabilitatea faptelor mele. Fiind în business, poate uneori mai fac lucruri imorale dar lucruri ilegale am învăţat să nu fac. Este cea mai mare glumă pe care am auzit-o. Nu mă ascund, nu am fugit, nu nimic!”.

Cristian Burci a infirmat de asemenea zvonurile că s-ar afla sau ar fi fugit în Regatul Arabiei Saudite condus de Mohammad bin Salman cât şi informaţiile propagate de Dan Andronic.

„N-are absolut nicio treabă cu Broidy”, susţine Cristian Burci, infirmând şi alte zvonuri potrivit cărora în afacere sau chiar plecarea sa în Abu Dhabi ar avea legătură cu omul de afaceri Elliott Broidy.

Lasă un răspuns