Revolta George Floyd. Echipa CNN a fost arestată! UPDATEuri. Jurnaliştii au fost eliberaţi

0
64

UPADATE. 7 persoane au fost deja împuşcate şi în Louisville (Kentucky) după ce o femeie afro- americană a fost ucisă. Mai multe persoane au fost împuşcate şi în Minneapolis (Minnesota) noaptea trecută. 500 de militari ai Gărzii Naţionale sunt la faţa locului, în Minneapolis.

UPDATE. Petiţia pentru aducerea celor 4 poliţişti în faţa Justiţiei- care l-au ucis pe George Floyd- a strâns deja peste 4,5 milioane de semnături de susţinere.

UPDATE. Jurnalistul CNN, Omar Jimenez, povesteşte în direct faptul că echipei nu i-a fost oferită nicio explicaţie nici pentru arestare, nici pentru încătuşare, nici pentru eliberare. În tot acest timp, cei 4 poliţişti americani care au participat la uciderea lui George Floyd sunt liberi.

UPDATE. Echipa CNN şi-a deschis camera şi transmite în direct momentul eliberării. Momentele haluciante pot fi urmărite live pe CNN şi de către publicul din România.

Echipa CNN a fost arestată în urmă cu câteva minute în Minneapolis.

Postul CNN a comunicat că protestează şi susţine că au fost încălcate drepturile şi libertăţile conferite de Primul Amendament al Constituţiei SUA. Reporterul CNN şi echipa sa de filmare au fost toţi încătuşaţi. CNN face apel public la autorităţi, inclusiv guvernatorul statului, să elibereze echipa de 3 jurnalişti ai CNN.

Protestele generate de uciderea lui George Floyd, ajunse la stadiu de revoltă populară în doar 3 zile, s-au extins deja în mai multe state americane. Garda Naţională a ajuns în Minneapolis, oraşul fiind sub asediu iar sediul poliţiei fiind incendiat aseară.

https://twitter.com/SpeedReads/status/1266326849908617216
https://twitter.com/SpeedReads/status/1266326849908617216

Citeşte şi…

Lasă un răspuns