Contributor Presa Curată, din MADRID, focarul groazei. Armata a găsit bătrâni morţi de zile bune în aziluri

0
72

COVID -19. MADRID. Bătrâni găsiți abandonați, iar alții chiar morți, în azilurile groazei din Madrid

Militarii din Unitatea de Urgențe au pătrus ieri în azilurile din Madrid, transformate în focare de coronavirus, și au descoperit imagini cutremurătoare. Bătrâni abandonați, lăsați singuri, în timp ce alții zăceau morți in paturile lor.

Tragedia este uriașă. Se sția de mai bine de 10 zile că în aziluri de bătrăni din Madrid se moare pe capete. Abia astăzi s-a întervenit.

Ministrul apărării, Margarita Robles, a refuzat, pentru moment, să dezvăluie numărul de morți gășiti în azilurile private madrilene.

COVID -19. MADRID, centrul comercial Palacio de Hielo (n.r. Palatul de Gheață) este transformat în morgă

După ce crematoriile și morgile din capitala Spaniei au comunicat ca nu mai fac față numărului mare de morți care întră pe porțile lor, iar compania municipală de pompe funebre a anunțat ca nu va mai prelua cadavrele celor decedați – din cauza COVID-19 – pentru că nu dispun de echipamentele de protecție necesare, autoritățile din Madrid au decis transformarea centrului comercial – Palacio de Hielo – în morgă.

Sacii cu cadavre vor fi așezați pe suprafața înghețată a patinoarului, acoperită în prealabil cu un material impermeabil pentru a evita contactul direct.

De asemenea, în Palatul de Gheață va fi amenajat un depozit de sicrie.

Transformarea în morgă a acestui centru comercial nu a fost întâmplătoare, cladirea fiid localizată în apropierea spitalului de campanie deschis de curând.

Din Madrid, Mircea Apostol


Lasă un răspuns