„Prăfuilă, rebegilă”. Câte minciuni a tras azi depăşitul şef al DNA în ignoranţa presei servile

0
84

Crin Nicu Bologa, şeful DNA, s-a făcut astăzi de râsul procuraturii române, în propria conferinţă de presă.

Crin Nicu Bologa, procurorul şef al DNA, a organizat astăzi o conferinţă de presă online, în care a spus de mai multe ori că atât în dosarul Tel Drum care trenează în DNA de 4 ani cât şi în alte dosare importante a oprit urmărirea penală pentru că aşa au cerut măsurile luate pe timpul stării de urgenţă.

Prin declaraţiile făcute, şeful DNA arată că nu ştie legea.

Măsurile din decretul 195 din 16 martie 2020 de instituire a stării de urgenţă cât şi cele din decretul 240 din  din 14 aprilie 2020 de prelungire a stării de urgenţă, ambele semnate de Klaus Iohannis care potrivit deciziei definitive a CCR şi-a depăşit competenţele constituţionale, arată că procurorii nu erau obligaţi să oprească nicio urmărire penală.

Dacă în decretul din 16 martie 2020 se arată că procurorii fac urmărire penală numai în anumite condiţii, ceea ce nu înseamnă că alte urmăriri penale se opresc, în decretul din 14 aprilie 2020 la art 64 se arată că procurorii fac urmărire penală „cu precădere” în anumite cauze, ceea ce de asemenea nu înseamnă că urmărirea penală se opreşte în alte cauze.

Ca atare, şeful DNA, Crin Nicu Bologa, ori a minţit cu intenţie, ori nu cunoaşte prevederile legale, spunând de mai multe ori în conferinţa de presă că a oprit urmărirea penală de exemplu, inclusiv în dosarul Tel Drum care stă de 4 în DNA pentru că procuroarea Alexandra Lăncrănjan nu este în stare să-l termine. Bologa a spus că nu a mai introdus niciun procuror în dosar.

Ziariştii au arătat că nu cunosc nici ei prevederile legale.

După ce zilele trecute- ca în anii 90- Transparency International a somat DNA şi Curtea de Conturi să verifice achiziţiile Guvernului Orban, şeful DNA, Crin Bologa s-a simţit azi obligat să anunţe că de fapt are 33 de dosare penale deschise pe pandemie în DNA, 29 dintre acestea pe sesizări din oficiu, inclusiv din presă, în unul – cel cu Romwine and Coffee SRL- a stat şi a adunat dosarele de la alte parchete şi doar s-a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu.

Pe timpul stării de urgenţă, DNA n-a anunţat public niciun dosar pe achiziiţii pe timp de pandemie, Crin Bologa ferindu-se să spună dacă în dosare sunt implicaţi înalţi oficiali guvernamentali ( Bologa fiind numit în funcţie de Guvernul Orban- Klaus Iohannis).

Ulterior, acelaşi Bologa a spus nu ştie persoanele pentru că speţele sunt în majoritatea lor la nivel de sesizare, in rem, fără ca persoane să fie urmărite penal , apoi a declarat că ar putea fi la nivelul ministerelor, la nivel local şi instituţii descentralizate, dar în acelaşi timp- a anunţat propagandistic că prejudiciile sunt deja de sute de milioane de lei, milioane de euro, deşi ele nici nu au început să fie serios instrumentate, fiind sesizări.

O altă gafă a lui Crin Bologa a fost pe dosarul Pintea. Nu a putut să explice de ce pentru un denunţător DNA a renunţat la urmărirea penală iar altul a fost trimis în judecată, dosarul Pintea, anunţat de Bologa cu surle şi trâmbiţe şi flagrant ratat, subrezindu-se în instanţă.

Nici jurnaliştii nu au ştiut să întrebe care sunt bazele legale ale DNA şi de ce DNA a avut tratament diferit faţă de 2 denunţători din acelaşi dosar.

Toate dezvăluirile Presa Curată în dosarul Pintea s-au confirmat în instanţă.

Şi în dosarul Microsoft şeful DNA a minţit. Documente arată că mâna dreaptă a lui Koveşi a redactat arestarea Elenei Udrea, acum dosarele fiind închise de Bologa.

Crin Nicu Bologa a ţinut să slăvească „toate serviciile de informaţii” care îi oferă informaţii şi a început să-i întrebe pe ziarişti ce este aceea mare corupţie.

Conferinţa de presă a şefului DNA a fost haotică, transmisia şi organizarea DNA au fost proaste, şefa Biroului de Presă a DNA, Livia Săplăcan la un moment dat fiind panicată şi crizată că „nu se aude, nu se aude” şi că este haos.

Majoritatea întrebărilor pentru şeful DNA au fost mingi ridicate la fileu, o parte din presă făcându-se de râs şi descoperind pe 21 aprilie 2020 o ştire şi o situaţie care trenează din 2016. Şi anume că de 4 ani DNA cere poliţişti judiciari guvernelor şi întărirea Serviciului Tehnic. După decizia 51 a CCR din 2016, Laura Codruţa Koveşi declara decizia CCR nu afectează DNA.

Conferinţa de presă a lui Bologa a început cu un discurs citit de pe foi, în stilul perimat, depăşit şi arhaic care-l caracterizează, ridicând în slăvi în limbaj de lemn, pe stil socialist, de dare de seamă la hectar, activitatea aproape inexistentă a DNA, datele obiective ale DNA arătând că în acest an instituţia a avut activitate chiar mai slabă decât anul trecut.

Bologa este cunoscut în DNA ca procurorul „bună dimineaţa, votca taie greaţa”, neavând niciun fel de specializare pe mare corupţie şi nici dosare importante de-a lungul timpului instrumentate.

Citeşte dezvăluirile confirmate în dosarul Pintea

Citeşte cum a ajuns Bologa şef DNA

https://presacurata.ro/2020/02/11/presacurata-ro-a-fost-confirmata-de-realitate-gasca-ban-kovesi-a-trantit-doar-candidatii-la-sefia-marilor-parchete-care-nu-sunt-ai-lor-au-avizat-pozitiv-doar-intelegerea-pe/

Lasă un răspuns