PresaCurată.ro a fost confirmată de realitate. Gașca Ban & Kovesi a trântit doar candidații la șefia marilor Parchete care nu sunt ai lor. Au avizat pozitiv doar ”înțelegerea” pe ”alesul lor”, Bologa

0
75

Secția de procurori a CSM a trântit astăzi nominalizarea Gabrielei Scutea pentru funcția de procuror general al României și a Giorgianei Elena Hosu pentru funcția de procuror șef al DIICOT, cele două nominalizări primind aviz consultantiv negativ de la secția de procurori CSM.

Singurul care a primit aviz pozitiv consultativ din partea secției de procurori CSM a fost Crin Nicu Bologa, prietenul procurorului Cristian Ban din CSM, pentru șefia DNA.

Așa cum a fost relatat încă de la înscrierea candidaților pentru șefia marilor parchete, Secția de procurori a CSM a influențat nominalizările prin condiționarea acordării votului consultativ pozitiv, doar de candidații preferați de secția CSM.

Deși cu o prestație lamentabilă atât la interviul în fața comisiei de la Ministerul Justiției, cât și în fața CSM, prin care a arătat singur că nu știe nici măcar cu ce se ocupă DNA, că nu cunoaște problemele reale ale instituției sau cum să le rezolve, Bologa, plecat ca să nu fie dat afară de la șefia DNA Cluj în 2008, a fost avizat pozitiv, în ciuda controverselor evidente, pentru că este prietenul lui Cristian Ban și un fan al fostului procuror șef DNA, fosta sa colegă de facultate, Laura Codruța Kovesi.

Dacă în cazul Bologa vorbim de o relație directă de influențare a rezultatului pozitiv din partea lui Cristian Ban și a secției de procurori din CSM pe bază de prietenie, în cazul Gabrielei Scutea și a Giorgianei Hosu, la fel de slab pregătite, putem vorbi de 2 nominalizați pentru PG și DIICOT pe care nu i-a dorit secția de procurori pentru că nu erau ”oamenii lor”.

Deși Secția de procurori CSM îl dorea la șefia PG pe Răzvan Horațiu Radu, Gabriela Scutea a fost nominalizată de Predoiu, în ciuda tuturor controverselor, având în vedere relația veche de prietenie a acesteia cu ministrul Justiție încă de pe vremea când aceasta ocupa o funcție de conducere tot la Parchetul General, întâi ca adjunct și apoi ca interimar, iar Predoiu era la primul său mandat de ministru.

După ce n-a fost nominalizat pentru PG, Răzvan Horațiu Radu (foto mai jos) a fost foarte dezamăgit, la fel ca și Secția de Procurori din CSM.

Răzvan Horațiu Radu, nenominalizatul lui Predoiu dar alesul Secției de Procurori CSM, flori pentru Ana Birchall

Ulterior, după nominalizarea Gabrielei Scutea pentru PG, organizațiile activiste din Justiție, apropiate tot de Cristian Ban, ca Asociația Inițiativa pentru Justiție, condusă de controversatul Bogdan Pîrlog, au început s-o conteste pe Gabriela Scutea pe motiv de OUG 13 și nu numai. Ca atare, finalul a fost previzibil. Secția de procurori a CSM trântit-o pe Scutea, neeliberându-i avizul pozitiv consultativ.

În privința Giorgianei Hosu pentru DIICOT, ea a fost dorința directă a SRI pentru nominalizarea pentru acest post. Predoiu s-a conformat, însă din nou, organizațiile activiste din Justiție, apropiate tot de Cristian Ban, ca Asociația Inițiativa pentru Justiție, condusă tot de controversatul Bogdan Pîrlog, au început s-o conteste Hosu, cerând secției să nu-i dea aviz pozitiv. Lucru care s-a și întâmplat.

Mai mult, cu o zi înaintea interviului la CSM, Giorgiana Hosu a fost descoperită, la pont, de o zonă apropiată fostului procuror șef Kovesi, într-o controversă pe care o avea de cel puțin 10 ani, mama sa, fiul său, soțul ei și sora politicianului Burduja, de la PNL, cu tatăl fost șef al Bancorex, fiind asociați mai mulți ani într-o firmă, în care au inclus la un moment dat și un offshore din Liechtenstein. (dublu click controverse Hosu apărute ieri)

De menționat că Laura Codruța Kovesi a avut mereu o relație conflictuală atât cu Alina Bica cât și cu Giorgiana Hosu, iar în cadrul audierilor pentru numirea sa în funcție Georgiana Hosu a avut o prestație la fel de lamentabilă.

De altfel, informații din mediul judiciar arată că au existat consultări ale Secției de Procurori din CSM coordonată în realitate de Cristian Ban cu Laura Codruța Kovesi pe nominalizarea și avizarea procurorilor șefi pentru marile parchete. În același timp, este o realitate că Secția de Procurori CSM tervigersează dosarele disciplinare ale Laurei Codruța Koveși din CSM.

În altă ordine de idei, având în vedere că Guvernul Orban a fost demis printr-un vot în Parlament, se poate pune în discuție legalitatea propunerilor făcute de interimarul Predoiu, fapt relatat în urmă cu câteva zile și de portalul știripesurse.ro.

Citește și ”Bună dimineața, votca taie greața!” Dezvăluiri din subteanele bătăliei pentru ”numirea” șefilor marilor Parchete. Mișcări fără precedent. Secția de procurori din CSM vrea să-și impună ”aleșii” pentru șefia DNA, Parchetului General și DIICOT

Citește și Înțelegerile lui Predoiu pentru șefia Parchetelor, trei catastrofe

Citește și Proiectul lui Bologa de reformare a DNA, de râsul tuturor curcilor

Citește și de la Succesul din Sălaj vine lumina reformei DNA

Lasă un răspuns