„Managerii pot salva democrația”

0
87

„După doi ani de pandemie și controverse legate de știrile false, îndoielile cresc în întreaga lume, potrivit Edelman Trust Barometer.  Managerii, dintre toți oamenii, ar trebui să repare democrația.

Doi ani de pandemie au lăsat cicatrici adânci în întreaga lume și au dus la o pierdere a încrederii în instituțiile consacrate, unele dintre acestea fiind considerabile. Potrivit unui sondaj internațional, tot mai mulți oameni neagă capacitatea guvernelor și în special a mass-media de a rezolva marile probleme.

Aproximativ 2/3 dintre oameni cred că sunt mințiți de guverne și media și 1 din 2 cred că ele contribuie la diviziunea societății. Pe de altă parte, mai mult de 8 din 10 respondenți ar dori ca zona de afaceri să joace un rol cheie în modelarea schimbării.

Alături de ONGuri, managerilor li se oferă cea mai mare încredere în rezolvarea problemelor sociale. 

Puteți consulta barometrul global Edelman AICI.

Acestea sunt principalele rezultate ale Barometrului Încrederii, pe care consultanța de comunicare Edelman l-a prezentat marți. Sondajul este realizat de mai bine de 20 de ani. În prezent, au fost chestionați online aproximativ 36.000 de participanți din 28 de țări.

Edelman calculează Indicele de încredere din rezultatele parțiale. Acest lucru arată că încrederea s-a erodat, mai ales în multe democrații occidentale. 

În Germania, valoarea a scăzut cu 7 puncte, până la 46, ceea ce înseamnă că țara a alunecat de pe locul 14 pe locul 20. 

De asemenea, Olanda a scăzut semnificativ. 

Statele Unite sunt urmate de Coreea de Sud, Japonia și Rusia. 

China are cel mai înalt nivel de încredere la 83 (plus 11), care a înlocuit India ca lider. Urmează Emiratele Arabe Unite și Indonezia”, analizează jurnaliștii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Barometrul anual al încrederii Edelman arată că încrederea este în scădere în toate instituțiile. Realitatea este că trăim un moment în timp în care afacerile sunt cu 50 de puncte mai de încredere decât guvernele în ceea ce privește realizarea lucrurilor”, a declarat azi CEO-ul Edelman, Richard Edelman pentru Bloomberg.

Lasă un răspuns