Motivarea instanţei: arestarea Sorinei Pintea, pe procentele din pasajele „neinteligibile” din ambientala DNA

0
58

Un document postat astăzi pe siteul justnews.ro, arată că judecătoarea Giorgiana Iorguţă de la Tribunalul Bucureşti, şi-a fundamentat decizia de arestare a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, exact pe susţinerea procurorului DNA, Marian Drăgulescu, care a arătat în documente că fostul ministru nu a fost de acord cu remiterea unui procent de 3% din contract, ci doar cu 7%, presupunerea procurorului fiind corelată însă cu pasaje neclare, „neinteligibile” sau în care se vorbeşte chiar despre alte persoane, din înregistrarea ambientală a DNA dintre cei doi denunţători din cazul Sorinei Pintea.

Judecătorul a ținut să evidențieze în mod clar lăcomia inculpatei Pintea Sorina, care nu a fost de acord cu remiterea unui procent de 3% din valoarea contractului. În acest sens, Sorina Pintea i-a transmis suspectului Coste Mihai, cel de la care a primit suma de 120.000 de lei, că ” da eu n-am fost de acord cu 3%. El ce o zis?”. Discuția dintre cei doi, monitorizată de procurori, s-a încheiat cu afirmația“Perfect” a Sorinei Pintea după ce a aflat că “înțelegerea” s-a materializat cu procentul de 7%.  Pe finalul discuției cu Costea Mihai, din data de 28 februarie, inculpata Sorina Pintea se declară de acord să i se ceară, pe viitor, lui Niculescu Octavian( martor colaborator al procurorilor), remiterea unui procent de 10%.”, arată Justnews.ro, în documentul publicat.

justnews.ro

Motivarea judecătorului Giorgiana Iorguţă, cea care a încuviinţat şi măsurile de supraveghere tehnică în acelaşi dosar, se bazează însă pe corelarea făcută de procurorul DNA în documente.

DNA

Numai că aceeaşi corelare a DNA- a procentelor- cu reacţiile fostului ministru, se bazează pe înregistrările ambientale ale DNA dintre cei doi denunţători, cu pasaje neclare, “neinteligibile” sau în care se vorbeşte chiar despre alte persoane.

DNA, abientale despre 7%
DNA, ambientale despre 3%
DNA, ambientale despre 10.000

Presacurată a arătat astăzi următoarele:

De 65 de ori în înregistrarea ambientală de 51 de minute dintre ambii colaboratori ai DNA şi în acelaşi timp denunţători ai fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, apare folosit adjectivul „neinteligibil”, chiar de către pocurorul DNA al secţiei a II-a, Marian Drăgulescu, cel care instrumentează acest caz.

O dată la 47 de secunde.

Înregistrarea audio dar şi video de 51 de minute, făcută miercuri, 26 februarie 2020, chiar de DNA, în sediul Tehnoplus, este probă cheie în dosar, făcând legătura directă, în opinia procurorului DNA, cu reacţiile „super tare”, „perfect” şi „da”, de vineri, 28 februarie 2020 ale Sorinei Pintea în discuţia scurtă, neredată, povestită şi rezumată de procuror, cu afaceristul Mihai Coste.

În urma acestei corelări, ambientala de miercuri- confirmată prin reacţiile de vineri, procurorul a stabilit că fostul ministru se face vinovat de luare de mită în formă continuată, fiind reţinut, propus spre arestare şi arestat 30 de zile de către o judecătoare a Tribunalului Bucureşti care semnase şi mandatele de supraveghere tehnică în aceeaşi săptămână, în acelaşi dosar.

Numai că o analiză atentă a legăturilor făcute de procurorul Drăgulescu arată că acesta a corelat reacţiile descrise ale fostului ministru cu pasaje pe care tot DNA le redă ca fiind „neinteligibile” sau chiar fac referire la alte persoane, în ambientala de 51 de minute dintre cei doi afacerişti.

Astfel, procurorul susţine că, în „comunicarea” de vineri cu Mihai Coste, „Sorina Pintea spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract şi recunoaşte că a propus un procent de 7% din contract, procent care de altfel a şi fost adus la cunoştinţă de intermediarul Mihai Coste lui Octavian Niculescu cu ocazia întâlnirii din data de 26.02.2020 ce a avut loc între cei doi la sediul Tehnoplus Medical SRL ce a fost redată anterior„.

Asta scrie procurorul DNA.

Numai că în conţinutul înregistrării „redată anterior”, în discuţia dintre cei doi, Niculescu- Coste, în singurul schimb de replici de altfel despre procentul de 3%, nu se înţelege clar că este vorba de Sorina Pintea.

Din contră, discuţia face referire la o altă convorbire între Coste şi şeful Tehnoplus pe Ardeal, Lucian George Tudor, în care aceştia ar fi discutat, potrivit redării DNA, despre procentul de 3%. Discuţia la care face referire procurorul DNA nu este deloc clară având şi două pasaje redate de DNA ca fiind „neinteligibile”.

A doua corelare a DNA de vineri, 28 februarie, a procentului de 7% cu ambientalele dintre cei doi afacerişti de miercuri, 26 februarie, în care discută tot de procentul de 7% – nu face însă nicio legătură explicită cu Sorina Pintea.

Din discuţia redată de DNA, cei doi vorbesc mai devreme de altcineva, apare iar o replică „neinteligibilă”, pentru ca apoi Mihai Coste să-i comunice lui Niculescu că cineva, nu se ştie exact cine, i-a zis: ”Spune-i la Octavian că șapte”

A treia corelare o face DNA între reacţia de vineri a fostului ministru care ar spune în povestirea DNA „da” şi cu cei 10.000 de euro pe care aceasta i-ar fi primit deja în decembrie 2019, potrivit discuţiilor dintre afacerişti de miercuri.

Numai că în discuţiile de miercuri, redate tot de DNA, nu rezultă că banii au fost primiţi de Pintea. Rezultă că tot şeful Tehnoplus pe Ardeal, Lucian George Tudor, i-a dat banii lui Coste şi apoi mai apare un alt pasaj… „neinteligibil”.

Mai precis, „Mihai Coste: Acuma ăia zece mii care…mi i-o dat Tudor să (neinteligibil) a fost o parte. Băi, puțin. Hai să vedem cum mai facem…”

În cazul în care numele fostului ministru, Sorina Pintea, ar fi apărut în aceste discuţii redate ca „neinteligibile” chiar de către DNA pe înregistrări audio şi video chiar ale DNA, foarte probabil DNA ar fi depus mai mult efort ca să le descifreze pentru a fi redate cu exactitate în procesul verbal şi dosarul în care este acuzat fostul ministru al Sănătăţii.

Cert este că „neinteligibil”- ul apare în procesul verbal de redare al DNA, uneori, în momente cheie sau importante, în discuţia dintre cei doi colaboratori denunţători ai DNA în legătură cu:

 • Bani sau investiţii pe criza coronavirus
 • „Victimele colaterale din război”
 • Deschiderea subiectului despre 3 proiecte în care urmează să se implice
 • Discuţia „să punem pentru Sorina ce e acolo”
 • Motivele pentru care trebuie puşi bani pentru Sorina
 • Bani în construcţia bugetului
 • Discuţii de dinainte de sărbători, înainte de concediu
 • Procentul de 3%
 • Ce a executat subcontractorul Mihai Coste
 • Despre „cei mari”
 • Despre cei 10.000 de euro care i-a dat Tudor, şeful Tehnoplus pe Ardeal lui Coste
 • Despre cunoscuta „zeciuială” din contracte
 • Despre cineva „supărată”
 • Despre ministerul, probabil, al Sănătăţii
 • Despre o un personaj feminin care a dat bani pentru lucare
 • Despre discuţii prin care afaceriştii trebuie să facă caietele de sarcini
 • Despre cineva care trebuie să facă o plată
 • Despre George, tot şeful Tehnoplus pe Ardeal şi lucrări suplimentare
 • Despre bani la minister- probabil, al Sănătăţii
 • Despre lucrări reale şi virtuale care se fac
 • Despre alte proiecte
 • Despre problemele de sănătate ale Sorinei Pintea
 • Despre alte întâlniri ale lui Coste pentru „resurse”
 • Despre închiderea proiectului Spitalului din Baia Mare
 • Despre tratarea pe cardiologie în diferite zone ale ţării
 • Despre celelalte proiecte
 • Despre cine va fi viitorul personaj la discuţie la contract

În ambientala de 51 de minute de miercuri, discuţiile se poartă între Octavian Niculescu, furnizor în zona medicală inclusiv pentru serviciile de informaţii şi catalogat de Banca Mondială având „practici de corupţie”, devenit denunţător, martor şi colaborator al DNA în dosarul Pintea, şi Mihai Coste, cel de-al doilea denunţător şi colaborator DNA, prins în flagrant joi, inculpat şi cei care s-a dus cu punga de bani vineri la fostul ministru.

Presa Curată a prezentat public discuţia înregistrată în mediu ambiental dintre cei doi afacerişti, exact aşa cum aceasta a fost redată integral, pe 9 pagini, de către procurorii DNA. Discuţia integrală o puteţi citi accesând linkul de mai jos.

Lasă un răspuns