Exclusiv. Interceptări DNA: Denunţătorii DNA ai Sorinei Pintea voiau să facă bani din coronavirus, nu Sorina Pintea

0
74

O serie de pasaje redate de DNA din discuția ambientală dintre primul martor colaborator și denunțător al DNA din dosarul Sorinei Pintea, afaceristul Octavian Niculescu, furnizor al serviciilor de informații pe zona medicală cu firmă acuzată de ”practici de corupție” și cel de-al doilea colaborator denunțător al DNA din același dosar, afaceristul Mihai Coste, arată că în ciuda a ceea ce s-a susținut public de către surse judiciare DNA, vineri, chiar în ziua perchezițiilor la biroul fostului ministru, Sorina Pintea, nu aceasta a avut vreo treabă cu coronavirusul. Și nici cu potențiale „achiziții sau echipamente pentru combaterea” virusului global.

Probele din dosar arată că este fix pe invers.

Din contră, cei doi denunțători ai fostului ministru, au fost surprinși în înregistrările ambientale ale DNA, realizate cu o zi înainte, joi, în sediul Tehnoplus din București, vorbind despre epidemia globală de coronavirus ca o potențială sursă de bani.

Niculescu Octavian: Hai să stăm aici. Și…Dau drumul la un geam…

Mihai Coste: Care e mișcarea pe aici, pe la voi? Ce se întâmplă?

Niculescu Octavian: Ce să se întâmple? Așteptăm să treacă coronavirusul”…

Mihai Coste: Așteptăm să…

Niculescu Octavian: Nu?

Mihai Coste:vină banii!

Niculescu Octavian: Bani, investiții, na!

Mihai Coste:(neinteligibil)

Niculescu Octavian: Vine Magda cu o cafea cu o apă, cu ceva.

Mihai Coste: O apă.

Niculescu Octavian: Da.

Magda: Vă aduc şi o cafea?

Niculescu Octavian: Nu, apă. Auzi. Două pahare cu apă. Merci. Na….În rest așteptăm coronavirusul ăsta să vedem cum își face de cap.

Mihai Coste: Îl mai aduc ăștia care vin de pe afară….

Niculescu Octavian: Știi..

Mihai Coste: I-au mai liniștit un pic că chinezii au jucat în front fals, i-au băgat ăștia un pic în respect…

Niculescu Octavian: În cofă, da, cu economia…

Mihai Coste: Păi, da…

Niculescu Octavian: Da, că în rest e de muncă….

Mihai Coste: În război sunt victime colaterale (neinteligibil)

Niculescu Octavian: Așa e. Na!”

Discuția dintre cei doi, Octavian Niculescu și Mihai Coste, ambii denunțători și colaboratori ai DNA în dosarul Sorinei Pintea, a fost înregistrată audio și video și redată tot de DNA.

Conversațiile dintre cei doi s-au purtat joi, 26 februarie 2020, între orele 15.51 și 16.43 în sediul firmei Tehnoplus al lui Octavian Niculescu din București.

Vineri, Digi 24, citând surse judiciare, a difuzat că fostul ministru ar fi luat mită ”din achiziția unor echipamente folosite împotriva Covid-19”.

Citește și Exclusiv. Adevărata poveste a dosarului Sorinei Pintea

Citește și Exclusiv. ”Culmea” dosarului Pintea. Denunțătorii lui Pintea, interceptați de DNA când discutau că pe Sorina Pintea ”au aranjat-o băieții„!

Citește și Denunţătorul şi declanşatorul dosarului Pintea este chiar furnizorul preferat al SRI şi SIE, Octavian Niculescu!

Citește și Judecătoarea Tribunalului București, Georgiana Iorguță, fost procuror, cea care a încuviințat arestarea Sorinei Pintea, a semnat și mandatele de supraveghere tehnică în același dosar, în aceeași săptămână

Citește și Furnizorul preferat al SRI și SIE, sancționat de Banca Mondială pentru oferirea de mită, la capătul lanțului de firme care ar fi oferit mita fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea

Citește și Gafe în cascadă ale procurorilor DNA în dosarul Pintea. Ultima gafă: DNA a publicat chiar și un număr de cont personal bancar din dosarul penal în comunicatul oficial privind reținerea fostului ministru

Citește și Horaţiu Baias, procuror şef al Serviciului informaţiilor clasificate din DNA, suspectat în DNA că a scurs informaţii despre speţa Pintea, este chiar naşul fiului Sorinei Pintea

Lasă un răspuns