Germanii nu mai vor refugiați. Vor o soluție europeană

Două treimi dintre germani doresc ca țara să accepte mai puțini imigranți.
0
34

Aproape două treimi dintre germani doresc ca țara să accepte mai puțini imigranți, în condițiile în care scepticismul față de imigrație este în creștere, potrivit unui nou sondaj ARD.

64% sunt în favoarea acceptării de către Germania a mai puțini migranți, cu 12 procente mai mult decât în luna mai a acestui an. Doar 5% pledează pentru primirea mai multor migranți.

Potrivit ARD-DeutschlandTrend, mulți germani sunt nemulțumiți de politica de migrație. Aproape două treimi doresc ca Germania să accepte mai puțini refugiați. În general, scepticismul față de imigrație crește și el.

Este un subiect care a fost aprig dezbătut de ani de zile: politica migrației. Din cauza numărului tot mai mare de cereri de azil în acest an și a viitoarelor alegeri de stat din Bavaria și Hesse, dezbaterea a fost din nou foarte intensă în ultimele săptămâni.

Și viziunea germanilor asupra problemei devine din ce în ce mai critică în toate părțile. 73% dintre cei chestionați cred în prezent că cazarea și distribuția refugiaților în Germania este destul de slab făcută sau foarte slab realizată. În consecință, doar 19% cred că acest lucru funcționează foarte bine sau destul de bine. Acest rating s-a deteriorat cel mai semnificativ – în septembrie 2018, 43% au declarat că cazarea și distribuția a avut succes.

78% consideră în prezent că integrarea refugiaților în societate sau pe piața muncii este destul de slabă sau foarte slabă. Și 80% spun că deportarea solicitanților de azil respinși se face destul de prost sau foarte prost. Având în vedere aceste deficite vizibile în politica privind refugiații, scepticismul față de imigrație în ansamblu crește: la întrebarea dacă Germania are avantaje sau dezavantaje prin imigrație, 64% spun în prezent că văd mai multe dezavantaje. Adică cu 10 puncte mai mult față de luna mai a acestui an. 27 la sută (-6) consideră imigrația ca având avantaje pentru Germania.

În același timp, 64% sunt în favoarea ca Germania să primească mai puțini refugiați. Adică cu 12 puncte mai mult decât în ​​luna mai a acestui an. 27% doresc să primească același număr de refugiați ca înainte (-6). Doar 5 la sută (-3) susțin primirea mai multor refugiați.

Majoritate pentru măsuri de limitare a imigrației

Viziunea mai critică asupra imigrației se reflectă și în sprijinul pentru măsurile de limitare a acesteia. 82% dintre cei chestionați sunt în prezent în favoarea sporirii controalelor la frontieră, 77% sunt în favoarea încheierii de acorduri privind refugiații cu statele africane și a clasificării Algeriei, Maroc și Tunisia ca țări sigure de origine – 69 %

De când liderul CSU, Markus Söder, a cerut o „limită de integrare” atunci când se acceptă solicitanții de azil, a existat o dezbatere reînnoită cu privire la o limită superioară pentru acceptarea refugiaților. Criticii subliniază că o astfel de limită superioară nu poate fi respectată în temeiul dreptului internațional. Dar 71% dintre germani cred că o astfel de limită superioară este corectă – cu 8 puncte mai mult față de martie 2016. Aprobarea se extinde la toți susținătorii de partid, cu excepția Verzilor.

Când vine vorba de întrebarea cum poate fi cel mai bine reglementată gestionarea refugiaților, 64 % dintre germani sunt în prezent în favoarea unei soluții la nivel european. Adică cu 11 puncte mai puțin față de iunie 2018. 31 la sută (+9) consideră că o soluție națională are mai mult sens. Deși aproape două treimi preferă o soluție europeană, majoritatea se îndoiește și că o astfel de soluție va exista. 70 la sută (+11) consideră că acest lucru nu poate fi implementat la nivel european în viitorul apropiat, 23 la sută (-13) cred că poate fi implementat în viitorul apropiat.

Nemulțumire față de funcționarea democrației

Săptămâna viitoare se împlinesc 33 de ani de la reunificarea Germaniei. În ciuda numeroaselor crize și a unei mari nemulțumiri în prezent față de activitatea guvernului semaforului, o mare majoritate a oamenilor din Vest și Est susțin democrația ca model politic. 87% dintre alegătorii din Germania de Vest și 77% dintre alegătorii din Germania de Est consideră, în general, democrația ca o formă bună de guvernare.

Cu toate acestea, practica actuală a democrației germane este mult mai puțin convingătoare. În Germania, 55 %  sunt mai puțin sau deloc mulțumiți de modul în care funcționează democrația în general – cu 8 puncte mai mult față de octombrie 2022. 44 % (-7) sunt foarte mulțumiți sau mulțumiți.

Valorile diferă între Vest și Est: în timp ce în Germania de Vest – mai bine de jumătate (52%, +8) sunt mai puțin satisfăcuți sau deloc satisfăcuți, în Germania de Est sunt două treimi (66%, +3). Astfel, satisfacția față de funcționarea democrației este în scădere în ambele părți ale republicii.

Lasă un răspuns