Budeanu, patronul Gândul, trimis în judecată de DNA după ce şi-a recunoscut vinovaţia în dosarul Udrea- Hidroelectrica

3
103

DNA arată că Radu Ioan Budeanu, patron al Gândul şi Cancan, şi-a recunoscut vinovăţia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență în dosarul Udrea- Hidroelectrica- Dan Andronic, deja trimis în judecată.

Radu Budeanu era investigat de DNA din noiembrie 2015 şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA care a fost trimis spre judecata Tribunalului Bucureşti.

DNA arată că “în acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În vara – toamna anului 2011, inculpatul i-ar fi transmis ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului de la acea dată, promisiunea unui om de afaceri de a-i oferi suma de 5.000.000 de dolari pentru ca demnitarul să-și exercite influența în vederea menținerii, în parametrii deja negociați (preț și cantitate de energie furnizată), a contractelor încheiate de firmele omului de afaceri cu SC Hidroelectrica SA.

În același context, în perioada noiembrie 2011- februarie 2012, inculpatul B.R.I., printr-un intermediar, ar fi predat fostului ministru suma de 3.800.000 dolari, pusă la dispoziție de omul de afaceri.

În prezența avocatului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

Numele lui Radu Budeanu a apărut în ultimul timp în presă în scandalul privind filarea unor jurnalişti şi procurori, în perioada numirii procurorilor de rang înalt în România.

Citeşte şi…

3 comments

  1. cozma ioan mangaliaCozma 27 iulie, 2020 at 14:18 Răspunde

    dl budeanu -patronul gandului este seful lui ctp ? nu cred dar asta ar fi culmea !cine ma lamureste ? thank you !

Lasă un răspuns