ALERTĂ! PENSIILE PRIVATE A 2 MILIOANE DE ROMÂNI, ÎN PERICOL! FONDUL DE PENSII NN, cel mai MARE din România, A SCĂZUT CU PESTE 10% ACTIVELE PERSONALE NETE ALE ROMÂNILOR FĂRĂ SĂ ÎI INFORMEZE!

0
101

Mai mulţi ziarişti din presa română şi-au dat seama astăzi că activele lor pesonale nete au scăzut masiv, faţă de luna precedentă.

Un ziarist de la Agerpres relatează că i-a scăzut pensia privată obligatorie cu 12%-13%.

Unui alt ziarist i-a scăzut activul personal net din martie 2020, la 30.264, 98 lei, de la 33.932,23 lei, cât avea în februarie 2020.

Scăderea este de 3667, 25 lei. De aproape 11%. Deşi contribuţia faţă de luna precedentă a fost mai mare.

Clienţii NN nici măcar nu au fost informaţi. Şi-au dat seama singuri. NN susţine, culmea, că “banii sunt investiţi prudent” pentru “a creşte valoarea economiilor oamenilor pe termen lung

Aşa cum se vede, informările NN Pensii către contributori au fost aceleaşi. Niciun cuvânt către contributori despre scăderea activelor personale nete ale oamenilor.

Informare NN februarie 2020
Informare NN, martie 2020

NN Pensii, potrivit Ziarului Financiar, este CEL MAI MARE ADMINISTRATOR DE fonduri private din România, având circa 2 milioane de clienţi.

Contactat un operator NN aceasta a spus că a scăzut valoarea activului unităţii de fond NN pe Bursa Română de Valori, datorat investiţiilor NN pensii care se fac cu banii românilor.

Aceasta este totuşi fiind responsabilitatea NN, nu a clientului. Clientul, obligat de stat să-şi facă pensii private, s-a dus la NN tocmai pentru că la acel moment era cel mai sigur fond de investiţii care opera pe piaţa română.

Faţă de faptul că clienţii nici măcar nu a fost informaţi că li s-a scăzut cu peste 10% activul personal net, operatoarea nu a avut nicio explicţie.

Cerând să se vorbească cu cineva din conducerea NN Pensii privind pensiile private ale tuturor românilor şi scăderea activelor personale nete fără informare, aceasta a spus că trebuie să facă ea o cerere iar programul NN se termină astăzi la ora 18.00.

ZF: În plină criză financiară şi economică generată de pandemia de coronavirus, NN PENSII ŞI-A MAJORAT ÎN MARTIE, CU BANII ROMÂNILOR, DEŢINEREA LA 10% DIN PRIVATUL MEDLIFE

Ziarul Financiar a publicat pe 12 martie 2020 informaţia că fondurile de pensii NN prin care sunt administrate contribuţiile a circa 2 milioane de salariaţi, îşi majorează deţinerea la 10% din Medlife, companie privată, investind 83 de milioane de lei din banii românilor. Acelaşi prag de deţinere l-a raportat NN şi la Fondul Proprietatea.

Surse din piaţă susţin că NN a investit banii românilor în titluri de stat cărora le-a scăzut valoarea.

Presa Curată aşteaptă o poziţie oficială de la NN Pensii privind scăderea activelor personale NETE ale oamenilor, neinformarea acestora şi modul cum NN pensii, cel mai mare din România, investeşte atât de “prudent” banii contributorilor pentru “a creşte valoarea economiilor oamenilor pe termen lung” încât acestora li se scade cu peste 10% activele personale nete fără măcar să fie informaţi.


Lasă un răspuns