UK îngheață finanțarea BBC pentru 2 ani

0
77

„Este timpul să începem să punem aceste întrebări cu adevărat serioase despre modelul de finanțare pe termen lung al BBC”, a declarat ministrul britanic al Culturii, Nadine Dorries, în Parlamentul britanic.

Ministrul britanic al Culturii, Nandine Dorries, a anunțat astăzi că guvernul a decis să înghețe finanțarea BBC pentru 2 ani, în încercarea de a proteja ceea ce pretinde că sunt resursele financiare ale cetățenilor.

Dorries a spus că taxa BBC, care înseamnă o mică taxă plătită de toate gospodăriile cu televizor, va fi înghețată timp de 2 ani. Apoi, pentru următorii 4 ani taxa se va ajusta în funcție de cursul inflației.

Guvernul va analiza viitorul acestei taxe reciproce care finanțează televiziunea publică pe fundalul noilor tehnologii care au apărut și au revoluționat peisajul media de la înființarea BBC, acum 100 de ani.

„Este timpul să începem să punem aceste întrebări cu adevărat serioase despre modelul de finanțare pe termen lung al BBC”, a spus Dorries parlamentarilor. „Și să ne gândim dacă taxa de concediu obligatoriu, cu sancțiuni penale (pentru neplată) pentru gospodării este acum modalitatea adecvată de finanțare”, a adăugat el.

Potrivit ministrului, taxa BBC va fi înghețată la 159 de lire pe an (190 de euro) pentru fiecare gospodărie până în 2024.

Conform noului aranjament, BBC va primi un total de aproximativ 3,7 miliarde de lire sterline, dar analiştii subliniază că bugetul va forța televiziunea publică să își reducă serviciile.

BBC a criticat în ultimii ani Guvernul primului ministru Boris Johnson, iar miniștrii au acuzat BBC că nu a difuzat informații imparțiale.

Lucy Powell, purtătoarea de cuvânt a Partidului Laburist pentru cultură, a declarat Parlamentului că înghețarea finanțării BBC a fost un atac asupra uneia dintre cele mai importante instituții din Marea Britanie și a acuzat-o pe Dorries de „vandalism cultural”.

Lasă un răspuns