BĂI, DEZERTORILOR, AȚI UITAT DE JURĂMÂNT? DOMNULE DOCTOR? DOAMNĂ DOCTOR? ALO!? DOAMNĂ, DOMNULE ASISTENT? Contributor Presa Curată

0
157

Ce faci, măh? Dezertezi? Unde drecu´ fugi? BĂI, POTÂRNICHE! Cum îți dai, măh, demisia? Concediu medical? Acum? În vremuri de pandemie COVID-19?

Pentru ce te-ai facut, măh, doctor? Doar pentru statulul social? Ca să ți se adreseze lumea cu domn´ doctor, doamna doctor? Zi, mah? Ca să faci cașcaval? Hă? Ca să iei o șpagă mică? Băi, în România ai facut facultatea de medicină aproape moca, plătind o taxă derizorie, noi toți ți-am subvenționat studiile? Sții cât costă, în mod normal, un an de medicină? Îți zic eu, vreo 15.000 – 20.000 euro. Și acum fugi? Dacă fugi, să nu te mai întorci!

Mai bine că ai fugit! Ce pacient normal la cap ar vrea să ajungă pe mâna unuia căruia îi tremură genunchii de spaimă, pe mâna unuia care e copleșit de frică, pe mâna unui laș? Eu, cu siguranță, nu aș vrea să mă trateze un căcăcios.

Tu, dezertorule, ai zero vocație pentru profesia asta, zero empatie pentru om și suferința lui. Ești doar un oportunist, un bișnițar cu conștiință mică și inteligență medie. Te-ai făcut doctor strict pentru cașcaval și ca să-ti dai aere. Marș!

Dezertorule, în Spania doctorii sunt amabili, empatici, sufletiști, au vocație, iar acum sunt și eroi. Luptă neobosiți cu infecta asta de CORONA, iar în ziua de odihnă se oferă VOLUNTARI – FĂRĂ PLATĂ – pentru a ajuta în restul spitalelor unde este acută nevoie de ei.

În Madrid, doctorii, în ziua liberă, merg la spitalul de campanie să ajute. E jale acolo, nu prea sunt echipamente de protecție, nici personal suficient, iar acum încep să rămână fără medicamente – e ca la război.

Situația este identică și în restul spitalelor din Spania – nu au ce le trebuie – medicii și asistentele își confeționează singuri echipamente de protecție din saci de plastic pentru gunoi, își acoperă capul și picioarele cu pungi, spală maștile.

În Spania, aproape 10000 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Nu și-a dat nimeni demisia. Au stat acasă sau internați – in izolare , cu tratament – iar apoi s-au întors pe frontul de luptă.

Nu îți e rușine nesimțitule/nesimțito? BĂI, POTÂRNICHE!

Dezertezi din spital când încă mai sunt echipamente? Romania nu traiește nici 1% din drama spaniolilor, însă tu, potârniche, deja fugi.

Unora vă e frică să vorbiți deschis, rugați presa să vă distorsioneze vocea ca să nu vă recunoscă managerul de spital. Cât de penibili sunteți! Ce caractere mici! De cine vă e frică, măh? Când era ciuma roșie la putere erați vocali, plin de tupeu, criticați non-stop. Acum e guvernul vostru la putere – Wernăr și Lucovid. Vă e frică de ei? Vă amenintă ca să vă țineți gura închisă?

Băi, dezertorule, te mai întreb încă un lucru. Pacienții cu alte afecțiuni, cei care ajung la spital cu un infarct, un atac cerebral – ce vor face?

IMPORTANT! EROI, în Spania, sunt și agenții forțelor de ordine – Poliție, Pompieri, Garda Civilă, Armata. În rândul forțelor de ordine sunt peste 9000 de infectați cu CORONAVIRUS. Nimeni nu a fugi!

POTÂRNICHILOR!

Hai, pa!


Mircea Apostol

IMAGINI

  • O asistentă din spitalul de campanie – din Madrid – ne prezintă echipamentul de protecție: Un șorț și pungi de plastic pe cap și în picioare. De asemenea, ne informează că masca pe care o poartă este printre ultimele rămase.
  • Asistente dintr-un spital din Soria, Spania: “Este foarte trist, folosim saci de gunoi pe post de halate”, “Nu avem materiale, nu avem nimic”
  • Asistente din Santander, Spania – Hospital Marques de Valdecilla – tutorial confecționare echipament de protecție din saci de plastic.
  • Asistente și asistenți medicali din spitalul de campanie IFEMA, din Madrid:

Lasă un răspuns