Noul lider Wagner este Andrey Troshev. Wagner se întoarce în Ucraina

Mercenarii Wagner se întorc în Ucraina, ca parte a noilor unități. Noul lider Wagner este Andrey Troshev
0
40

Informații britanice: Mercenarii Wagner se întorc în Ucraina, ca parte a noilor unități. Raportul cotidian al serviciilor secrete britanice de vineri este dedicat întoarcerii luptătorilor Wagner PMC pe frontul din Ucraina.

  • În ultimele săptămâni, luptători asociați anterior cu o companie militară privată (PMC) se pare că au început să sosească în Ucraina individual și în grupuri mici, luptând alături de diverse unități de voluntari, scriu autorii raportului. Numărul repatriaților poate fi de până la câteva sute de persoane;
  • Wagner a încetat să mai participe la ostilitățile din Ucraina până la începutul lunii iunie 2023, chiar înainte de revolta eșuată din 24 iunie și de moartea fondatorului PMC, Yevgeny Prigozhin, două luni mai târziu. Statutul exact al luptătorilor nou sosiți în Ucraina este neclar, dar este probabil să fi fost transferați în unități ale forțelor oficiale ale Ministerului rus al Apărării și altor PMC-uri.
  • Potrivit unor rapoarte, luptătorii Wagner sunt atrași în Bakhmut: experiența lor este probabil să fie solicitată în acest sector. Mulți mercenari Wagner sunt familiarizați cu zona în care se află acum linia frontului și cu tactica armatei ucrainene, care au luptat pe același teritoriu iarna trecută.

Teoria despre transferul wagneriților în unități ale Ministerului Apărării poate fi susținută și de întâlnirea președintelui Vladimir Putin cu fostul comandant al PMC Wagner Andrei Troshev, pe care Kremlinul a anunțat-o vineri dimineață.

Secretarul de presă Dmitri Peskov a declarat agențiilor de presă că fostul comandant al PMC Wagner lucrează deja în Ministerul rus al Apărării.

Ministrul adjunct rus al Apărării Yunus-Bek Yevkurov și Andrey Troshev, PMC Wagner (dreapta).

Putin l-a invitat pe fostul comandant al PMC Wagner să înceapă să formeze unități de voluntari. Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul adjunct al apărării Yunus-Bek Yevkurov și cu fostul comandant al PMC Wagner Andrei Troshev.

„La ultima întâlnire, am vorbit despre faptul că veți fi implicat în formarea de unități de voluntari care pot efectua diverse misiuni de luptă, în primul rând, desigur, în zona unei operațiuni militare speciale. Dumneavoastră ați luptat într-o astfel de unitate timp de mai bine de un an”, a spus președintele, adresându-se lui Troșev.

La sfârșitul lunii august, ISW a raportat că comandanții PMC Wagner au acuzat doi luptători PMC – inclusiv Troșev – de trădare și de aderare la PMC Redut, care, după cum se precizează în raport, era asociat cu Ministerul rus al Apărării.

Andrey Troshev este un colonel pensionat, fost șef de personal al PMC Wagner cu indicativul „Sedoy”. El nu a sprijinit rebeliunea armată a lui Evgheni Prigojin, care a avut loc în perioada 23-24 iunie.

După revoltă, Anton Elizarov cu indicativul Lotus (de asemenea, membru al consiliului de comandanți Wagner) a spus că Andrei Troshev s-a mutat la PMC Redut. Andrei Troshev a fost și președintele Ligii pentru Apărarea Intereselor Veteranilor din Războaiele Locale și Conflictele Militare, o organizație care a oferit sprijin veteranilor Wagner.

După revoltă, Vladimir Putin a spus că pe 29 iunie a avut o întâlnire de trei ore cu 35 de comandanți ai PMC Wagner (a inclus și Evgheni Prigojin). Sub conducerea lui Andrei Troshev, Vladimir Putin a spus că va susține în continuare soldații PMC Wagner. Potrivit președintelui, luptătorii Wagner au servit sub comanda sa în ultimele 16 luni.

Pe 23 iunie, fondatorul PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, a acuzat Ministerul Apărării de atacuri asupra pozițiilor Wagner. El a spus că luptătorii Wagner mergeau la Moscova pentru a „rezolva lucrurile”. În noaptea de 24 iunie, mercenarii PMC au ocupat sediul Districtului Militar de Sud din centrul orașului Rostov-pe-Don. Luptătorii Wagner s-au retras în taberele de teren după negocierile dintre Evgheni Prigojin și președintele Belarusului Alexander Lukașenko. Kremlinul a numit acțiunile wagneriților o rebeliune armată. După revoltă, luptătorii Wagner s-au retras în Belarus și chiar au efectuat exerciții comune cu armata belarusă.

Pe 23 august, un avion privat Embraer Legacy 600, care zbura de la Sheremetyevo la Pulkovo, s-a prăbușit în regiunea Tver. Evgeny Prigozhin și comandantul PMC Wagner Dmitry Utkin erau la bord și au murit împreună cu tot leadershipul Wagner.

Lasă un răspuns