Uriaşul scandal Flynn: se afundă şi casa de avocatură cu fostul procuror general al SUA şi alţi grei

0
83

Cotele scandalului Flynn, caracterizat de liderii republicani ca fiind „mai mare decât Watergate”, se dezvoltă pe zi ce trece la proporţii halucinante în SUA.

Ieri seară, actualii avocaţi ai generalului Michael Flynn au dezvăluit că precedenta casă de avocatură care l-a asistat legal pe general şi despre care se bănuie că l-a tras pe sfoară în apărarea sa împotriva FBI, acum nu ar dori să se supună nici deciziilor instanţelor şi să transmită acestora toate convorbirile telefonice ale avocaţilor firmei despre cazul Flynn.

Unul dintre aceşti avocaţi ai firmei este Eric Holder, fostul procuror general al SUA, pe vremea lui Barack Obama, iar al doilea este Michael Chertoff, fostul secretar pentru Afaceri Interne, pe vremea lui George W. Bush şi Barack Obama, fost preşedinte al BAE Systems, care i-a anchetat pe Bill şi Hillary Clinton în afacerea Whitewater în anii 1990, şi care a susţinut-o pe Hillary Clinton la preşedinţie.

Firma de avoctură care „l-a asistat” la început pe Michael Flynn în procesul său este una cu rezonanţă în Washington, se numeşte Convington& Burling, iar de la plecarea lor din administraţiile democrate-  Eric Holder, fostul procuror general al SUA şi Michael Chertoff lucrează în firmă ca partener şi respectiv, consilier special.

Chertoff, pe lângă implicarea în firma de avocatură care l-a asistat iniţial pe Flynn şi funcţiile în administraţie, mai este şi co-fondator de mulţi ani al Grupului Chertoff, o firmă de consultanţă în securitate şi maagement de risc, în care au fost implicaţi foşti membri ai directoratului de operaţiuni ai CIA, foşti oameni cu funcţii din secretariatul pentru Afaceri Interne al SUA şi chiar generalul de 4 stele Michael Hayden, fostul director al NSA, fost director al DNI şi fost director CIA.

La cererea instanţei, pe lângă cele 17.500 de documente, firma de avocatură iniţială a lui Flynn a predat ieri încă 32 de pagini cu notiţe de mână în cazul Flynn şi alte 16 pagini.

Însă Convington& Burling deocamdată nu a predat şi înregistrările telefonice ale fiecărui angajat al firmei în care cazul Flynn a fost menţionat, actualii avocaţi ai lui Flynn subliniind aici 2 personaje importante ale firmei: Eric Holder, fostul procuror general al SUA, şi Michael Chertoff.

Convington& Burling LLP, importanta firmă internaţională de avocatură, a mai fost angajată de statul California să se lupte cu administraţia Trump tot prin Eric Holder, şi a mai fost implicată în cazuri legate de administraţia Australiei, Coreei de Sud, Halliburton/ contracte peroliere şi militare, Philip Morris, forţe militare şi teroriste din Columbia, teribila firmă Xe Services- fosta Blackwater Worldwide şi deţinuţi de la Guantanamo Bay.

Recentele documente dezvăluite public de instanţă, DoJ şi avocaţii generalului DIA şi fost consilier prezidenţial pe securitate naţională au aruncat în aer şi blocat pe termen nedefinit cazul Michael Flynn.

Documente FBI, mesaje telefonice şi notiţe de mână tot ale FBI au arătat că ofiţerii şi conducerea FBI au plănuit să fabrice acuzaţii în cazul Flynn în care deja ofiţerii FBI nu găsiseră probe şi închiseseră dosarul, astfel încât generalul să fie determinat să mintă, să fie pus sub acuzare, să fie schimbat din funcţie şi eventual să-l denunţe pe preşedintele SUA.

Generalul Flynn a fost ameninţat şi cu arestarea fiului său, dacă nu recunoştea acuzaţiile FBI.

Cazul Flynn alături de alte 3, similare ale FBI, toate parte în aceeaşi operaţiune împotriva candidatului la Preşedinţia SUA şi preşedintelui în exerciţiu Trump aproape că s-au năruit punând în discuţie puterile legale ale FBI, inducerea în eroare a instanţelor pentru emiterea de mandate de supraveghere pe siguranţă naţională, falsificare de documente şi o serie de potenţiale infracţiuni comise de agenţi FBI şi ai altor agenţii de informaţii americane.

Liderii partidului republican au numit ceea ce s-a întâmplat „o tentativă de lovitură de stat”, au anunţat audieri în Congresul SUA, au luat la întrebări inclusiv pe actualul director al FBI şi cer punerea sub acuzare a ofiţerilor şi conducerilor FBI.

Televiziunea Fox News, cea mai puternică şi de impact reţea media americană, susţinătoare a republicanilor, care reflectă pe larg cazul, numeşte de câteva zile totul ca „Justiţie de Lumea a 3-a”.

Media democrate, care timp de 3 ani continuu au reflectat cazul Flynn- o parte din ele deja dovedite că au fost în legătură directă cu agenţiile de informaţii care le-au cerut să-l dărâme pe Flynn- ori încearcă să diminueze scandalul, ori nu mai difuzează nimic.

În zilele următoare sunt aşteptate să iasă la suprafaţă alte documente şi dezvăluiri. Presa Curată vă ţine la curent cu acest uriaş scandal din Justiţie, instanţe, Congres, agenţiile de informaţii, oamenii extrem de puternici şi taberele politice din SUA.

Aseară, Trey Gowdy, fost procuror SUA: FBI se presupune că anchetează infracţiuni nu inventează infracţiuni! Vreau să ştiu dacă ăsta este FBI! FBI încă înscenează oamenilor lucruri pe minciuni doar pentru că nu le place pentru cine lucrează? Ce s-a schimbat în 2 ani de când Wray este şef al FBI? Asta vreau să ştiu!

Aseară, Sidney Powell, una din avocatele lui Flynn: Vom primi mai multe documente

“Firma Convington& Burling care l-a reprezentat iniţial pe generalul Flynn ne-a dat 17.500 de pagini de documente pe care au spus că le-au ratat iniţial din prima tranşă de documente predate de 18 hard driveuri şi 800.000 de documente. Nici nu ştiu câte milioane de pagini erau. Şi apoi judecătorul Sullivan le-a spus să reexamineze totul şi le-a trimis o altă notificare să predea tot dosarul. Azi au produs pretexte pentru predarea altor documente. Că sunt prea inflamatorii, că nu ştiu dacă le găsesc, că nu sunt obligaţi să găsească aceste documente, că este prea scump dar ne-au dat totuşi 32 de pagini de notiţe de mână şi alte 16 pagini de note. Interviul cu generalul Flynn este editat complet de FBI, Peter Strzok, fostul şef pe contraspionaj al FBI spunând că încercă să menţină vocea ofiţerului FBI în interviul cu Flynn pentru că editase interviul prea mult. Tot nu avem originalul interviurilor ofiţerilor FBI care au lucrat în caz, ştim că există un alt draft cu schimburile de mesaje pe telefonul mobil ale lui Strzok şi de la firma de avocatură iniţială încercăm să obţinem convorbirile avocaţilor Eric Holder şi Michael Chertoff, emailurile lor şi mesajele text în timp ce comunicau despre cazul Flynn şi orice comunicare a lui Eric Holder cu Loretta Lynch/fostul procuror general democrat al SUA şi cu Sally Yates, /fostul procuror general adjunct al SUA în legătură cu cazul Flynn. În următoarele zile, ne-a fost transmis că vom primi mai multe mesaje text ale ofiţerilor FBI şi interviurile/debriefingurile lor de după interviul cu Flynn şi interviurile/debriefingurile ofiţerilor implicaţi în caz.”

De asemenea, cazul Flynn pune sub semnul întrebării şi dacă oficialii comitetului Mueller, care au investigat timp de 2 ani problema, au respectat o hotărâre judecătorească care stabilea că acuzarea trebuie să pună la dispoziţie şi dovezi favorabile inculpatului dacă găseşte. Aceste dovezi apărute acum, existau de mai mulţi ani, dar oficialii spun că au fost pitite de FBI şi fosta conducere a DoJ.

https://twitter.com/graycsam/status/1257591064346734592

Citeşte şi…

Lasă un răspuns