Cutremur în cazul Flynn: Astăzi s-a retras procurorul principal din anchetă

0
11

Procurorul principal din cazul Flynn a trimis astăzi, în urmă cu câteva minute, o solicitare la instanţa de judecată prin care anunţă judecătorul că se retrage din cazul Flynn.

Brandon L. Van Grack nu a prezentat motivele pentru care astăzi a decis să renunţe în a mai instrumenta acuzarea în cazul generalului Flynn.

În ultimele zile, în presa americană s-a dezbătut intens dacă procurorul principal Brandon L. Van Grack din cazul Flynn a respectat sau nu legea, în sensul prezentării în instanţă a dovezilor care erau în favoarea generalului sau chiar îl disculpau, având în vedere că documentele FBI – prin care ofiţerii FBI plănuiau să fabrice cazul şi să-i întindă capcane lui Flynn astfel încât să-l de determine să mintă, să fie pus sub acuzare penală pentru a-l denunţa pe preşedintele SUA – existau, au fost ascunse 3 ani prin mai multe complicităţi în instituţiile publice iar acum au fost declasificate, prezentate instanţei, avocaţilor şi publicului.

Procurorul s-a retras astăzi din mai multe cazuri pe care le susţinea în instanţele de judecată.

Brandon L. Van Grack care era şi procurorul principal în dosarul Flynn, este șeful unității de înregistrare a agenților străini (FARA) din cadrul Departamentului Justiției, el supraveghea investigațiile și urmărirea penală în cadrul Departamentului de Justiție care implicau influenţele străine, fiind expert în contraspionaj.

Procurorul a ocupat anterior funcția de consilier special adjunct al echipei speciale a lui Robert Mueller, desemnată să ancheteze eforturile guvernului rus de a interveni în alegerile prezidențiale din 2016 și a complota cu echipa lui Donald Trump.

Van Grack a fost şi consilier al procurorului general adjunct pentru securitate națională, unde a sfătuit conducerea departamentului de justiție cu privire la probleme de securitate națională, inclusiv sancțiuni economice, controale de export, investiții străine și amenințări cibernetice.

El a lucrat şi la biroul procurorului general SUA pentru Districtul Estic al Virginiei, unde a instrumentat primul caz de cyberterorism al Departamentului de Justiție.

Van Grack este specialist în anchete de spionaj, spălare de bani și atacuri cibernetice, absolvent al Harvard Law School și al Universității Duke şi a fost asociat în trecut şi al firmei de avocatură Baker Botts LLP, specializat ca avocat de penal/ gulerele albe și litigii corporative complexe.

Dezvăluirile din cazul Flynn cutremură toată Justiţia americană. Departamentul de Justiţie şi Procurorul general al SUA conduc în aceste zile o anchetă pe investigatorii care au instrumentat teribilul caz Flynn.

https://twitter.com/hultmark_mark/status/1258456459047849984
https://twitter.com/LuanaMacLac/status/1258456427699621891

Citeşte Watergate 2.0, desfăşurarea în cazul Flynn

Lasă un răspuns