SPANIA REPORNEȘTE ACTIVITĂȚILE ECONOMICE NON-ESENȚIALE! Contributor Presa Curată

0
15

Începând de luni, 13 aprilie, angajații din sectoarele economice non-esențiale se întorc la locurile de muncă. Revenirea se va face treptat și va fi însoțită de o serie de măsuri preventive pentru a evita prapagarea CORONAVIRUS.

Ministerul Sănătății a recomandat companiilor să stabilescă ore diferite de începere a activităților pentru evitarea aglomerației în mijloacele de transport în comun. S-a solicitat, de asemenea, purtarea măștilor, păstrarea distanței de siguranță și închiderea zonelor comune – încăperile unde se ia masa, zonele de relaxare, etc.

Mai mult, începând de mâine dimineață, autoritățile vor distribui măști – ÎN MOD GRATUIT – în stațiile de metrou, tren și autobuz.

Rămân închise afacerile care practică comerțul cu amănuntul – CU EXCEPȚIA celor care comercializează, combustibili, alimente, băuturi, bunuri de primă necesitate, farmaciile, centrele sau clinicile veterinare, magazinele de optică medicală și produse ortopedice, cele care comercializează produse de igienă, presă, mâncare pentru animale, papetărie și birotică.

De asemenea, vor fi deschise magazinele de electronice și electrocasnice, reprezentațele companiilor de telefonie mobilă, afacerile online și serviciile de corespondență.


Își vor relua activitatea economică și curățătoriile, spălătoriile și cei care oferă servicii de coafor și frizerie la domiciliu.

Un alt sector extrem de important pentru economie, care se va redeschide în totalitate, este cel al construcțiilor.

Nu în ultimul rând, își vor rechema angajații la locurile de muncă toate companiile a căror domeniu de activitate nu se regăsește în lista de activități interzise de către Decretul Regal 463/2020 din 14 martie și care nu își pot desfășura activitatea de la distanță.

Din Madrid, Mircea Apostol.

1 2

Lasă un răspuns