VEȘTI BUNE DIN MADRID. Contributor Presa Curată

0
14

Președintele Comunității Madrid anunță închiderea spitalului de campanie IFEMA și a morgii Palatul de Gheață!

Președintele Comunității Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a anunțat că morga amenajată în Palatul de Gheață va fi închisă miercurea viitoarea ca urmare a scăderii numărului de decese provocat de coronavirus.

De asemenea, a anunțat că spitalul de campanie IFEMA va fi închis la finalul lunii mai. Acestea au fost informațiile facilitate de către Președintele Comunității Madrid, Isabel Diaz Ayuso, în cadrul unei videoconferințe, după ce, în prealabil, a avut o întrunire cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sanchez.

Spitalul de campanie – amenajat special pentru pacienții COVID19 – a înregistrat până acum 3.150 externări, 84% din totalul pacienților internați, iar în prezent mai sunt 557 paturi ocupate.

Isabel Diaz Ayuso a dat asigurări că noi spații au fost identificate pentru a putea lupta împotriva virusului, în cazul în care va exita un al doilea val pandemic.

Președintele Comunității Autonome Madrid a mai spus că centrul IFEMA trebuie să revină la normal, fiind un spațiu dedicat congreselor, târgurilor și expozițiilor.

După ce marțea trecută a fost închisă morga din Majadahonda, Palatul de Gheță își va închide porțile miercurea viitoare. Dintre cele trei morgi amenajate în Madrid, va rămâne funcțională doar cea din neinauguratul Cartier al Justiției.

Spania a înregistrat astăzi 410 decese provocate de Covid19 – cel mai scăzut număr din ultimele 4 săptămâni.

Din Madrid, Mircea Apostol

Lasă un răspuns