Cum a fost ucis cu intenţie negrul George Floyd de către Poliţia albă din SUA. Repară-ţi mintea, America! Renunţă la ura rasială!

0
11

2 minute şi 53 de secunde de crimă cu intenţie. 8 minute şi 46 de secunde de genunchi pe gât

Oamenii din SUA au tot dreptul din lume să fie furioşi, revoltaţi. Am citit pe îndelete actele de inculpare ale lui Derek Chauvin, poliţiştul care l-a omorât pe George Floyd. Actele procuraturii SUA sunt absolut revoltătoare. Ce se întâmplă acum în SUA nu este Justiţie. Este o altă tentativă- a nu ştiu câta- ca să fie scoţi poliţiştii basma curată după ce l-au ucis pe Floyd. (documente aici). Poliţiştii susţinuseră iniţial că Floyd a fost violent ca să justifice mincinos uciderea săvârşită de ei. Imaginile au dovedit că Poliţia SUA a minţit de la bun început ca să muşamalizeze crima lor.

Derek Chauvin a fost inculpat sub 2 acuzaţii: crimă- gradul 3, ceea ce înseamnă legal că intenţionat a dorit să rănească pe cineva dar nu a dorit să omoare, şi omor prin imprudenţă- gradul 2, prin neglijenţă, fără intenţie.

Crima de gradul 3, spre deosebire de cele de gradul 1 şi 2, nu are nici premeditarea care există la gradul 1 şi nici intenţia de a ucide, care există la gradul 2.

Şi acum să vedem ce s-a întâmplat. Din hârtii, o parte din imagini, o parte din dovezi. Pentru că doar „o parte” a fost reţinută de procuratură. Fapte:

1. Pe 25 mai 2020, cineva sună la 911 că un om la un magazin din Minneapolis a folosit o hârtie de 20 de dolari contrafăcută.

2. La 8.08, 2 ofiţeri de poliţie ajung la magazin şi află de la casieră că omul care a folosit bancnota contrafăcută a parcat pe colţ, lângă magazin. Poliţiştii se apropie de maşină, în maşină erau 3 persoane, George Floyd era pe locul şoferului iar când unul dintre poliţişti a vrut să vorbească cu Floyd, poliţistul a scos pistolul, l-a îndreptat spre Floyd, i-a cerut să lase jos geamul de la maşină şi să ridice mâinile. Floyd a făcut ce i-a cerut poliţistul, poliţistul a băgat pistolul la loc.

3. Poliţistul Lane i-a cerut lui Floyd să se dea jos din maşină, l-a tras din maşină pe Floyd, Floyd s-a dat jos şi a fost încătuşat. Floyd întrebând de ce este încătuşat, ce a făcut.

4. Poliţistul Lane, cu Floyd încătuşat care tot întreba ce a făcut, îl plimbă pe Floyd pe trotuar spre locul unde erau ei, poliţiştii, şi celălalt coleg. Că iniţial la incident au fost 2 poliţişti. Poliţistul Lane îi întreabă pe Floyd de datele sale de indentificare- nume, îl întreabă dacă a consumat ceva, şi îi spune că l-a arestat pentru folosirea de bancnotă contrafăcută.

5. Poliţiştii Lane şi Kueng stau pe trotuar, ţinându-l pe Floyd lipit de perete, până apar ceilalţi 2 poliţişti, la 8.14 pm. Între timp, Floyd se asează pe jos şi le spune ofiţerilor că este claustrofobic.

6. Apar ceilalţi 2 poliţişti- cu o maşină separată- Derek Chauvin şi Tou Thoa. Poliţiştii- toţi- încearcă să-l ducă pe Floyd spre maşina cu care venise echipa a 2-a, cea neagră, din imaginile celebre.

7. Floyd se zbate puţin, spune că nu se urcă în maşină, şi pică pe jos. Poliţiştii spun că a făcut-o intenţionat.

8. Derek Chauvin îl împinge pe Floyd spre locurile din spate ale maşinii, însă Floyd era pe jos, cu faţa pe asfalt, încătuşat.

9. Toţi cei 4 poliţişti se urcă pe Floyd, unul îi ţine picioarele, altul genunchii, 2 se urcă pe gât şi pe capul lui Floyd. Floyd începe să spună- I can’t breathe de mai multe ori, strigă după mama lui şi spune- vă rog.

10. 3 poliţişti stau în continuare pe Floyd. Poliţiştii spun- „dar vorbeşti foarte bine”, Floyd continuă să vorbească cu 3 poliţişti pe el.

11. Lane, poliţistul, întreabă: „nu ar trebui să-l întoarcem cu faţa?” iar Derek Chauvin răspunde: „Nu, stăm pe el cum l-am prins”. Lane mai spune odată: „sunt îngrijorat că delirează sau ceva”. Derek Chauvin răspunde: „de aceea stăm pe el şi pe stomac”. Niciunul dintre cei 3 poliţişti nu se mişcă şi stau toţi pe corpul lui Floyd.

12. La 8.24.24 PM, Floyd nu se mai mişcă. La 8.25.31 Floyd nu mai respiră şi nici nu mai vorbeşte.

13. Poliţistul Lane spune încă o dată: „hai să-l întoarcem cu faţa”. Kueng îi caută pulsul la mână lui Floyd şi spune: „Nu găsesc pulsul”. Toţi 3 erau în continuare pe el.

14. La 8.27.24 Derek Chauvin îşi ia genunchiul de pe gâtul lui Floyd.

15. Ajunge ambulanţa. Poliţiştii îl pun pe Floyd pe targă. Ambulanţa pleacă. Decesul e constatat abia la Centrul Medical Hennepin.

16. Autopsia lui Floyd, preliminară, arată că Floyd nu a avut urme de strangulare sau asfixiere. Floyd avea probleme cu inima şi era şi hipertensiv. Efectele combinate- acţiunile poliţiei, problemele cu inima/probleme la arterele coronariene, o „potenţială” intoxicare, au dus la decesul său.

17. Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd 8 minute şi 46 de secunde în total. Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd – 2 minute şi 53 de secunde după ce Floyd nu mai avea puls.

18. Poliţia este antrenată pentru acest tip de reţinere, scriind în regulamente că este inerent periculoasă. Adică poate provoca moartea.

Ce lipseşte din actul acuzării:

1. Vorbele lui Floyd când spunea că nu-şi mai simte picioarele, corpul. Practic Floyd a povestit live, pe cameră, cum moare. Asta nu a interesat procuratura SUA, deşi sunt probe/dovezi cheie.

2. Reacţiile oamenilor de pe stradă, tot mai mulţi ultragiaţi că vedeau cum moare un om şi strigau la poliţişti să se ridice de pe Floyd.

3. Faptul că Floyd nu a fost resuscitat până a venit ambulanţa, de poliţişti, deşi sunt antrenaţi şi au prevedere legală să facă şi asta.

4. Faptul că Floyd nu a fost resurcitat nici de personalul medical, atunci când a fost pus pe targă.

5. Faptul că Floyd nu a fost resuscitat de personalul medical nici măcar în ambulanţă.

6. S-a evitat să se scrie în actul acuzării la ce oră precisă a fost constatat decesul abia la spital. Aşa vom vedea că nu i-a interesat pe niciunul că a murit Floyd. Nu i-a interesat, nu l-a resuscitat nimeni, pentru că…era negru. Deci în capul lor putea/ trebuia să moară.

7. Au băgat autopsie „preliminară” o serie de ipoteze fără verificări ca să genereze ideea oamenilor că nu doar acţiunea poliţiei l-a omorât pe Floyd, deşi Floyd murise pe jos, din acţiunea Poliţiei, el descriindu-şi chiar moartea în cuvinte, cuvinte care lipsesc.

8. Ba, mai mult, au băgat, tot preliminar, potenţial, fără nicio verificare, consumul de substanţe, deşi se poate verifica uşor dacă Floyd consumase substanţe. Au băgat asta, deşi nu au nicio confirmare, dovadă, tocmai pentru a spune că un cumul de factori a dus la deces- nu doar acţiunea poliţiei. Ca uciderea să nu stea toată pe umerii Poliţiei. Să scape ei mai uşor.

9. Au folosit ca probe doar imaginile de pe camerele de pe poliţişti/plasate pe ei, nu şi imaginile – cel puţin alte 3 calupuri- care arată tot contextul şi desfăşurarea morţii lui Floyd, pentru că acestea invinovăţeau şi mai mult poliţia.

Actul ăsta al acuzării lui Derek Chauvin este o porcărie revoltătoare, Librescu.

Nu poţi să cenzurezi moartea unui om şi să o divaghezi fără probe, inducând alte idei fără fundament, sărind etape, sărind chiar şi personalul medical- care nu a făcut resuscitare, doar a constatat că nu mai are puls- nu numai poliţia, neluând în seamă imaginile filmate din alte 3 unghiuri care arătau exact cum a murit Floyd.

Floyd a fost omorât, cu intenţie, pentru că era negru. Pentru că era afro-american. Aşa cum au fost omorâţi şi alţii. Culmea, la fel.

Să scăpaţi iar Poliţia prin cover-up, şi defectele din capul vostru, falsificând moartea unor oameni care este prinsă pe cameră, înregistrată, virală şi disponibilă pe tot globul, tratându-i pe afro americani ca cetăţeni de mâna a doua, ca sclavi fără drepturi fundamentale, este dincolo de orice imaginaţie.

Până nu vă vindecaţi de rasism şi ură, nu veţi scăpa de asta, Librescu.

Un om a fost omorât cu intenţie de cel puţin 3 oameni doar pentru că avea o altă culoare a pielii. Pentru că aşa i-a hărăzit Dumnezeu să se nască. Doar poliţistul Lane şi-a dat seama că acolo e ceva în neregulă şi Kueng care s-a gândit să-i ia luat pulsul şi nu l-a mai găsit.

De 6 zile, toată lumea pe planetă se culcă şi se trezeşte cu imaginea unor poliţişti cu genunchiul pe gâtul unui om omorându-l sălbatic, cinic, în agonie, în timp ce-şi descrie, povesteşte chiar el moartea.

Toţi trebuie să plătească pentru crimă. Acolo e cel puţin 2nd degree murder şi 1st degree manslaughter. Cu intenţie, cu mens rea, cu guilty mind, cu acţiune filmată, pe cameră, disponibilă pe tot mapamondul.

Say his name, Librescu. George Floyd. I can’t breathe, după ce am citit porcăria de Justiţie a voastră. Asta nu e Justiţie, Librescu. Este coverup ce probează încă o dată că nu vă puteţi vindeca de ură pe criteriu de rasă.

Fix your mind, fix your head, fix your system, America!

Renunţă la ura rasială instituţională, la nivel de metastază în sistemul vostru, renunţă la rasism, renunţă la extremism, renunţă la dubla măsură, renunţă la injusiţia din sistemul de Justiţie, renunţă la părtinire, renunţă la ură, renunţă la coever up, renunţă la white supremacists, renunţă la aroganţă, la tupeu, la superioritate, de la atitudinea de îmbuibaţi, puternici şi îngâmfaţi care v-a dus în cap- pentru că orice efect puternic are o cauză şi pe măsură, renunţă la atitudinea colonialistă, renunţă la răul pe care-l ai de la rădăcină, renunţă la abuzarea, violentarea şi uciderea oamenilor doar pentru că au o altă culoare a pielii.

Renunţă la racial injustice. Pe care o ai de sute de ani.

Nu-i mai trataţi pe oamenii cu altă culoare a pielii cetăţeni de mâna a doua, sclavii voştri. Pentru că nu sunt. Sunt oameni liberi.

Toţi oamenii au fix aceleaşi drepturi şi libertăţi indiferent de culoarea pielii, a părului, cultură, limbă, vârstă, sex, religie, credinţă, crezuri, meserie, idei din cap.

Black lives matter, America. All lives matter, America.

Sorina Matei, jurnalist, alb. I say & write & mourn with & fight for his name. George Floyd.

Lasă un răspuns