Raluca Turcan, prinsă cu ilegalitatea-n gură şi cu mintea odihnită

0
68

CCR a arătat astăzi că Guvernul Ludovic Orban a încălcat Constituţia, legea fundamentală a României, atunci când a decis să prelungească mandatele autorităţilor publice locale prin OUG 44/2020. (dublu click comunicat CCR)

Pe scurt, Guvernul Ludovic Orban a făcut o ilegalitate.

Și asta pentru că prelungirea mandatelor autorităților locale se face, potrivit Constituției și legislației în vigoare, numai prin lege organică adoptată de Parlamentul suveran, și nicidecum prin OUG adoptat de Guvern, Executivul Orban încălcând din nou- pentru a nu ştiu câta oră- legea fundamentală a României.

Prinși în flagrant cu ilegalitatea, Raluca Turcan, vicepremier al Guvernului României, urlă de pe Facebook spunând că Guvernul din care face parte a făcut un lucru „corectsăvârşind o ilegalitate, dar arată că a făcut ilegalitatea din motive „urgente şi exepţionale”.

Adică dacă Guvernul Orban a făcut ilegalitatea- aceasta nu se pune că este ilegalitate, ilegalitatea devenind imediat „corectă” şi având circumstanţe atenuante. Şi nici măcar Guvernul PNL nu a dorit să facă ilegalitatea, dar- ce să vedeţi- a făcut-o.

Iată ce scrie Raluca Turcan:

Guvernul a acționat corect pentru a soluționa o problemă urgentă și excepțională care nu suferă amânare, respectiv prevenirea încetării mandatelor aleșilor locali. Nu pentru că așa a dorit Guvernul PNL, ci pentru că criza generată de pandemie nu ne-a oferit altă posibilitate! Toate celelalte state europene afectate de pandemie și care se aflau în an electoral au amânat alegerile pentru a-și proteja cetățenii”.

Ce nu spune doamna Turcan este că multe state nu şi-au încălcat propriile Constituţii și legislații în vigoare ca să ia decizii pe timp de pandemie, aşa cum a făcut Guvernul Orban în mod succesiv şi constant, deciziile CCR fiind dovezi în acest sens.

Iar ilegalitatea este ilegalitate, indiferent de situaţie, pentru că legea fundamentală în vigoare este cea suverană în orice fel de condiţii, pe orice vremuri, timpuri, indiferent de pandemii, catastrofe sau alte uragane.

Şi bineînţeles, având în vedere că- pe principiul lui Zdreanţă al lui Tudor Arghezi „şi se jură că nu fură/ și l-am prins cu rața-n gură”– Guvernul Orban a fost prins cu ilegalitatea-n gură, CCR este de vină zice Raluca Turcan atacând propagandistic, în stilul caracteristic, CCR:

Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleșilor locali – alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanță de câteva zile – situație fără precedent care pune în pericol funcționarea administrației publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleșilor locali”.

În opinia doamnei Turcan, CCR “pune în pericol funcționarea statului român” pentru că a prins Guvernul cu ilegalităţi şi a descoperit că Executivul Orban a încălcat din nou legea dând OUG pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali, iar vinovatul nu este cel care a săvârşit ilegalitatea. Adică Guvernul Orban.

În plus Guvernul din care face parte, prins cu ilegalitatea, nu ştie ce să facă pentru că în 17 zile încetează toate mandatele aleşilor locali, tot CCR fiind cumva de vină și pentru că Executivul este în aer cu mandatele aleșilor locali. 🙂

Aşadar, rezumând, problema în mintea doamnei Turcan nu este că Guvernul a fost prins cu ilegalităţi succesive pe timp de pandemie, ci instanţele care au prins Guvernul cu ilegalităţi flagrante şi evidente- sunt rele, nebune, compuse din oameni răi şi sunt vinovate.

Această aberaţie, care în general se înscrie în linia tradiţională de atac a suspecților sau inculpaților prinşi cu ilegalităţi şi anchetați de către parchete, este susţinută de majoritatea liderilor PNL aflați la putere și guvernare.

Extrapolând, în concepţia PNL, de vină nu este cel care fură, de vină este cel care îl prinde pe cel care fură.

Aceasta pare să fie viziunea constantă a Guvernului Orban şi PNL- care clamează fals respectarea legilor- despre rule of law, legalitate şi supremaţia legii în orice condiţii.  

În urmă cu câteva zile, Alina Gorghiu/ PNL, avocat, și lider PNL spunea că atunci când ești în politică este permis să încalci Constituția, legea fundamentală a României. (dublu click declarație Gorghiu).

Lasă un răspuns